Окончателно от прокуратурата: Директорът не е гол!

Отказаха да образуват досъдебно производство по скандала
16 яну 2017 16:20,
108
Окончателно от прокуратурата: Директорът не е гол!
Снимка: Facebook

Снимките на директора на столичното 51-о училище "Елисавета Багряна" Асен Александров, които разбуниха духовете у нас през последната седмица, не са голи снимки. Те не съдържат и порнографско съдържание. Това е заключението на прокуратурата.

То се базира на техническа експертиза, назначена в хода на проверката, каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Още по темата

Днес Софийска районна прокуратура е отказала да образува досъдебно производство по случая, след като е получила две справки - компютърна и от Министерството на културата, според което снимката не е с порнографско съдържание, пише "24 часа".

По време на разследването един от разпитаните, който е служител в медия, публикувала снимката, е обяснил, че тя е била донесена от непознато лице на хартиен носител.

Скандалът избухна в началото на миналата седмица.Тогава обвинението започна разследване на изнесени в медиите снимки, които били качени на сайта на училището на 5 януари.

Александров, който освен директор на училището, бе и експерт към просветното министерство, подаде оставката си от ведомството на Меглена Кунева.

Директорът до последно отричаше автентичността на снимките и заподозря, че някой е проникнал в личния му компютър и е направил колаж от негови автентични снимки по бански.

Александров събра безпрецедентна подкрепа от страна на учениците си и колегите си както от 51-о училище "Елисавета Багряна", така и от други училища.

Учители дори се заканиха да се снимат голи за календар в знак на подкрепа към набедения директор.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
4
 
8
 
! Отговори
Айшето преди 7 години
Хасане, ни го бий този в гардероба! Ни е гол! Просто е учен човеко, ентелигент, те така си ходят
37
1
 
6
 
! Отговори
Шyкapиcтaн преди 7 години
Цaцaрoв на Пeевcки око не вади.
36
1
 
13
 
! Отговори
министър Кунева преди 7 години
Разбира се, че голото тяло не е неморално.Затова от пускам заповед от утре учители и учителки ще влизат голи в час.
35
12
 
9
 
! Отговори
Андрешко преди 7 години
Така става в България...Този директор е направил образцово училище,което да се сочи за пример,а някой мърляв директор на друго училище,който го е страх за службицата му е спретнал този номер.
34
6
 
12
 
! Отговори
Румби преди 7 години
Ако съм на мястото на учителя, ще съдя всички медии, публикували снимката, докато фалират. Иначе няма да се научат да проверяват информацията по сто пъти, преди да публикуват. Не може безнаказано и с лека ръка да съсипват доброто име на човек. А иначе и аз като 36 - Откога голото тяло е неморално?
33
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вярвам на учителя, че е невинен, ама защо не извади оригиналните снимки, по бански, от хакнатия си компютър. И тогава прокуратурата да търси Михаля, а даскала да си гледа даскалъка, медиите да си гледат меда, а ние да следим по сериозните неща.
32
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От кога голото тяло е неморално? До сега всички само облечени са били.., просто в "модерно" време като сега всички се интересуват от изцепки, стоим си в къщи и какво пишем в нета, най-смешни, най-ужасяващи, най-бързи, най-скъпи, най-извратени, най-гледани, пишем за всичко, ама ако може да е най. Имаш смартфон снимаш.., смениха досиетата със снимки, това е цялата работа
31
2
 
10
 
! Отговори
агент-провокатор преди 7 години
до неразбралитеПо чорапи е, готов за голо хоро !
30
0
 
11
 
! Отговори
см преди 7 години
И най-важното: прокуратурата няма да разследва медията за гнусотията, която изля върху човека, понеже тя проблем не виждала.
29
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Директорът е с кожен костюм. На някои просто им се привижда, че е гол.Според защитниците на директора той е облечен. Така е и според прокуратурата!Който смята нещо друго да ходи бързо на очен лекар или да си купи правилните очила!
28
1
 
7
 
! Отговори
см преди 7 години
Много подвеждащо написана новина. Прокуратурата е решила, че снимките макар и голи, не са порнографски. Журналистите, правите ли разлика?В други медии има повече информация, като например, че е установено, че тези снимки никога не са качвани в сайта на училището, т.е. разпространила ги е лично една точно определена медия, която си триеше ръцете до момента, а сега мълчи по проблема, сякаш нищо не е станало.
27
2
 
11
 
! Отговори
агент-провокатор преди 7 години
Не е гол, по чорапи Е !!!
26
2
 
16
 
! Отговори
Голата прокуратура преди 7 години
Ей сега лъснаха гениталиите на родната ни прокуратура, ха-ха-ха.Нямам нужда от голи фотографии на главния прокурор, имам въображение как изглежда без дрехи.Но да кажеш на черното - бяло, го може само безпристрастен български прокурор.Помислете си колко е гола прокуратурата във всичките й други деяния.Хвала на таквизи люде!
25
1
 
14
 
! Отговори
поостарял преди 7 години
Едно време се снимахме с мотори с оръжия ,а сега каква е тая мания да се снимаш по томахавка не мога да разбера ?!
24
0
 
9
 
! Отговори
Дебелио депутатин преди 7 години
Царят е гол...
23
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Утре и ваши снимки може да публикува някой, ако ви има зъб. И монтажче може да ви спретне
22
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
и гол да е какво от това, да не е гол в класната стая
21
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Утре и ваши снимки може да публикува някой, ако ви има зъб. И монтажче може да ви спретне
20
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От как излезнаха смартфоните, сигурно няма мъж или жена в любовен период, който/която да не е пратил/а снимка без дрехи на възлюбеният. Ако отворят съдържанието на сърварите където се складира всичко, света ще хлъцне
19
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прокуратурата ни обясни: Това, което виждате, не е онова, което виждате!Има и такава държава!Защо не му взехте компютрите, телефоните, фотоапаратите и не ги проверихте?Щото е от нашите ли?