ВСС избра Стефан Милев за и.д. председател на Софийския районен съд

Кандидатурата му беше внесена от осем членове на съвета
31 яну 2017 22:07, Красимир Ангелов
3
ВСС избра Стефан Милев за и.д. председател на Софийския районен съд
Снимка: Flickr

Висшият съдебен съвет избра съдията от Софийския градски съд Стефан Милев за временно изпълняващ длъжността председател на Софийския районен съд.

Част от членовете на съвета, сред които и председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов, отбелязаха по време на дебатите, че изборът е бил предопределен. Кандидатурата на Милев беше внесена тази сутрин от осем членове на съвета, какъвто е и нужният брой гласове за избора.

Другите двама кандидати - Албена Ботева и Борис Динев, бяха излъчени от общото събрание на съдиите в Софийския районен съд.

Съдия Албена Ботева, чиято кандидатура беше отхвърлена миналата седмица от мнозинството от съвета, днес получи шест гласа.

В изказването си пред членовете на ВСС Лозан Панов отново определи Ботева като моралния победител и посочи, че днес не е бил даден отговор на въпроса според какви критерии осемте членове на ВСС са се спрели на кандидатурата на Милев, съобщава БТА.

Панов обаче заяви, че дебатът днес не е бил безсмислен, защото е поставил въпроса въз основа на какви критерии и принципи се взимат решенията на ВСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
3
 
! Отговори
ШАРАН БГ преди 7 години
Това отгоре е "българската" Темида!! Тя е без превръзка на очите, за да вижда добре от къде идва най-апетитния подкуп !!!
1
1
 
3
 
! Отговори
Адвокат преди 7 години
Хайде Красьо Черното да каже за моралните критерий!