С парите за адвокати ТЕЦ-София можело да подготви екип космонавти!

ОмбудсМая пресметна, че "топлото" харчи 15 милиона лева за кантори
Обновена: 2 фев 2017 17:31 | 2 фев 2017 17:00, Камелия Цветанова
60
С парите за адвокати ТЕЦ-София можело да подготви екип космонавти!
Снимка: Булфото, архив

С юрисконсултските възнаграждения по делата, заведени от "Топлофикация - София" само през 2015 г. - около 15 млн. лв., дружеството е можело да подготви екип от космонавти. Това заяви омбудсманът Мая Манолова при разглеждането на делото, която тя води срещу "Топлофикация" в Административния съд.  

Манолова обжалва отказ на изпълнителния директор на дружеството по закона за достъп до обществена информация за какво и как са похарчени парите за юрисконсулските възнаграждения, които длъжници на дружеството плащат.

"Топлофикация" не е задължена да отговаря по Закона за достъп до обществена информация, тя е общинско дружество, смятат представителите на дружеството.

Манолова е отправила десет въпроса към ръководството на дружеството именно за това колко и какви суми е събрало дружеството под формата на юрисконсултски възнаграждения през 2015 година. 21 766 дела е завело дружеството в СРС през 2015 година срещу длъжници. По всяко от тях са начислени юрисконсултски възнаграждения. Така са събрани общо около 10-15 млн лева, каза Манолова. Около 3 млн. лева дружеството е дало на адвокатски кантори, посочи омбудсманът пред съда.

Хората искат да знаят за какво се харчат парите им, обоснова се Мая Манолова. И обясни, че иска да знае колко са юрисконсултите на дружеството, какви пари са получили.

Юристите на дружеството заявиха пред съда, че жалбата на Манолова срещу отказа е неоснователна.

Възнагражденията за юрисконсулти се присъждат срещу длъжници от съда.

Те не се начисляват от дружеството, смятат представителите на "Топлофикация".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
4
 
12
 
! Отговори
ПорЦелан преди 7 години
До Художника. Е как така си е вързал пералнята на парното? Ти виждал ли си какво тече в радиаторите? Мазно-ръждива чер'нилка! Само пластмасовата кофа в която обезвъздушавам не мога да я измия после един месец, а си предствям как ще вкараш това в пералнята - нали веднага ще го хванете защото прилича на коминочистач.
31
13
 
9
 
! Отговори
до 31 преди 7 години
ОК, като не искаш да плащаш такси, моля те обясни ми, как си представящ че произведената топлинна енергия в някакъв ТЕЦ например ще стигне от същия този ТЕЦ до дома ти. Може би с SMS ?
30
24
 
11
 
! Отговори
до 32 преди 7 години
Ами като не можеш да си го позволиш - продай си апартамента и си купи по-малък. Такъв на който да можеш да плащаш сметките. Елементарно Уотсън. Нe мога да разбера как може да има хора с 219лв пенсия, които да поддържат 100 кв апартамент в София.
29
8
 
19
 
! Отговори
хм преди 7 години
Парното може ида е био най евтиния вариант на отопление , но с тия измислени такси и топлинни счетоводители вече съдира 10кожи и не е най евтиното отопление.По долу някой писа , че му е добре със 150лева на месец , ама явно си топли само банята с тях Щото аз имам 150 лева на месец за една стая 10тина квадрата ! Ако пусна а парното в целия апартамент който е близо 100 кв . горе долу явно ще трябва да плащам400 лева месечно , добре ама откъде да ги взема като имам една пенсия 219лева !?
28
4
 
23
 
! Отговори
до 20 преди 7 години
До до 18искам като е стока да плащам каквото получавам, а не някакви общи части, крадливи комшии, тръби, зелена, кафява, пембена такса! Искам да ме уведомяват с писмо, когато съм просрочила, а не да ме съдят тайно за сума мнайсе пъти над дължимата. Искам да мога да се откажа от услугата ако не я ползвам, разбираш ли? Нали сме капитализъм и демокрация... пък топлофикацията ме цака, като да сме идиокрация :)
27
1
 
30
 
! Отговори
художника преди 7 години
Парното е скъпо ЗАЩОТО:1. Топло преносната мрежа е от началото на миналия век и изолацията е трагична, само че загубите ги плащаме ние.2. Следват Гольовците, които се отопляват нелегално, заради тях РЕДОВНИТЕ /балъци/ плащат двойно и тройно.P.S. В блока хванаха един комшия, дето си беше вързал пералнята за топлата вода извън водомера, за да пести ток по време на прането.А за таксите за юридически услуги, от Топлофикацията направо прекаляват.
26
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В денят на Отмъщението, всичкото шеф на Топлофикация - София и Софийска вода до стената и чичко Кашашников да ги разпердушини. След това ще има нормални цени т.е. колкото потребяваш толкова и ще плащаш. Друг начин няма!!!
25
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не, че ги защитавам, ама моят апартамент се топли половината от тръбите, които минават през него. Все едно мобилният оператор да ти дава от себе си едни минути всеки месец, без да имате договор.По-скоро трябва да си подобрят системата и да не товарят излишни такси, както и да имат опция да не им ползваш изобщо услугата.
24
2
 
25
 
! Отговори
Lavazza преди 7 години
Абе то ако се върне всичко откраднато... не космонавти ще подготвяме, ами може и Марс да заселим. Ама както се казва - Куче влачи рейс, диря няма.
23
7
 
0
 
! Отговори
космонавт преди 7 години
по-евтино е от арменски поп. миньорите как са, оцеляха ли за обичайния бой с кренвирши в изборния месец
22
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Манолова първо да си изясни разликата между ТЕЦ-София и Топлофикация-София, а после да дрънка популистките си глупости.
21
12
 
9
 
! Отговори
до 23 преди 7 години
Ами тогава кво правиш тука - бегом към Арженитина, може и към Венецуела - там управляват прителитет ти комунисти.
20
4
 
28
 
! Отговори
до 17 преди 7 години
И да не искаш парно-плащаш. И да пестиш-плащаш. И да не ползваш-плащаш. Принудително си им клиент, дори и да не искаш. Все едно да станеш задължително клиент на някой мобилен оператор, магазин, или каквато и да е фирма.Още нещо неясно?
19
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То това го имаше - евтино парно, евтин ток, ама държавата фалира 2 пъти за 45 години...Българинът така и не разбра, че всичко си има цена и въпросът не е да искаш ниски цени, а висок доход и да се бориш за него.
18
16
 
11
 
! Отговори
до 18 преди 7 години
И ти кво искаш - като взимаш 400 лв да ти направят тока и парното според сиромашката ти заплата. Ами това са стоки, които си имат цена. Ако не можеш да изкараш повече за да си ги плащаш, проблемът си е твой. Не на обществото.Защо един не каже например, че доходите в БГ са като в Третия свят, нищо че сме в Европа, а все плачете че цените били високи. Ами комунизмът, когато държавата определяше кое колко да струва свърши отдавна. Ако не сте го разбрали още, толкова по-зле за самите вас.
17
0
 
17
 
! Отговори
Ало журналистката преди 7 години
що годе прилична статия, без много очевадни грешки, само не рабрах защо в заглавието се говори за ТЕЦ - София, а в статията за Топлофикация - София?За кое от двете става въпрос, че те лекинко се различават...
16
5
 
19
 
! Отговори
КуКлуКлан преди 7 години
Парното или тока и 1000 лв да стане народа ще киха Манолова ! Обучен е да е дран яко и да вика УРА ! Доволен е че взема 400 лв заплата, а плаща само 300 лв ток и парно ахахахах :) Какво повече му трябва на един кожудер от такъв златен народ !?
15
23
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Плащам си редовно сметките и към Топлофикация и към ЧЕЗ и към Софийска вода и не съм имал абсолютно никакви проблеми.Не мога да разбера тези дето постоянно плачат под такива теми и другите дето ползват нещо, което не могат да си позволят.Както е казано всяка жаба да си знае гьола и всеки да се простира според чергата си.А за популисткия театър на Червената квачка - нищо ново.
14
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бай *** иска ако може хем да му е топличко, хем да не плаща нито парно, нито ток.Ей така да си седи Бай *** на топличко да си пийва ракийката и всичко да му е без пари.А някой друг да се трепе безплатно за да му произведе и достави топличкото.Такъв е Бай ***.
13
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
15 милиона за "правилните" адвокати и частни съдебни изпълнители , ако се поразрови икономическа полиция ? А дано, ама надали