С парите за адвокати ТЕЦ-София можело да подготви екип космонавти!

ОмбудсМая пресметна, че "топлото" харчи 15 милиона лева за кантори
Обновена: 2 фев 2017 17:31 | 2 фев 2017 17:00, Камелия Цветанова
60
С парите за адвокати ТЕЦ-София можело да подготви екип космонавти!
Снимка: Булфото, архив

С юрисконсултските възнаграждения по делата, заведени от "Топлофикация - София" само през 2015 г. - около 15 млн. лв., дружеството е можело да подготви екип от космонавти. Това заяви омбудсманът Мая Манолова при разглеждането на делото, която тя води срещу "Топлофикация" в Административния съд.  

Манолова обжалва отказ на изпълнителния директор на дружеството по закона за достъп до обществена информация за какво и как са похарчени парите за юрисконсулските възнаграждения, които длъжници на дружеството плащат.

"Топлофикация" не е задължена да отговаря по Закона за достъп до обществена информация, тя е общинско дружество, смятат представителите на дружеството.

Манолова е отправила десет въпроса към ръководството на дружеството именно за това колко и какви суми е събрало дружеството под формата на юрисконсултски възнаграждения през 2015 година. 21 766 дела е завело дружеството в СРС през 2015 година срещу длъжници. По всяко от тях са начислени юрисконсултски възнаграждения. Така са събрани общо около 10-15 млн лева, каза Манолова. Около 3 млн. лева дружеството е дало на адвокатски кантори, посочи омбудсманът пред съда.

Хората искат да знаят за какво се харчат парите им, обоснова се Мая Манолова. И обясни, че иска да знае колко са юрисконсултите на дружеството, какви пари са получили.

Юристите на дружеството заявиха пред съда, че жалбата на Манолова срещу отказа е неоснователна.

Възнагражденията за юрисконсулти се присъждат срещу длъжници от съда.

Те не се начисляват от дружеството, смятат представителите на "Топлофикация".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
5
 
10
 
! Отговори
<><> преди 7 години
Аз съм доволен плащам 300 лв парно и съм цар в нас ! Желия апартамент е на МАКСССС като дойдат к*рвите и се събличат без да им казвам ! Пара да има брааааааааттттт !
11
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бездънната яма на ГРОБ.
10
5
 
18
 
! Отговори
ХХХ преди 7 години
Българиня трябва да киха яко ! Аз лично за пръв път чувам за "омбудсман" след като назначиха Мая Манолова ! Преди това не съм чувал за такава позиция .....смятай за какво лапане става дума инак тука чета коментари дето я плюят че парното най топло било и трябвало да се плаща ......ахахахахахахахаааааааааа офце бе ....кажи му офце и повече не се занимавай !
9
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На парно си е супер. 150 лева на месец, а се отоплявам добре. Колко искате да е, 20 кинта?
8
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И въпреки всичко най топло и най изгодно е да си си на парно. Страхотно удобство. И винаги имаш топла вода. Няма как да е без пари. Социализъмт, когато всички крадяха кой колкото може - свърши.
7
8
 
6
 
! Отговори
чоека преди 7 години
Така е като съдят хора за 21 стотинки и пребират хонорара. По една грамота да им напишат на теа адвокати и да я дадът на децата им да се гордеят с тях.
6
2
 
20
 
! Отговори
ом преди 7 години
Мая, ако закона казва това, което цитират от Топлофикация, значи първо питай тия дето правят законите, иначе само си лаеш. Но си мисля, че и ти беше от тия дето правеха законите. Като се оправят законово нещата и Топлофикация ще я турят на място.
5
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боко Тиквата покровителства монополите - ФАКТ.Падна от власт и веднага им свиха сармите.Браво Мая, продължавай войната с Олигархията, чиито маши бяха ГРОБ.
4
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТЕЦ-София и ТОПЛОФИКАЦИЯ-София са различни неща.Обикновените хора може и да не намират разлика, но за един Омбудсман това е непростимо.Но като се има предвид нивото на масова неграмотност в България и този филм сигурно ще мине пред материала.
3
3
 
24
 
! Отговори
Далаверинг преди 7 години
15 милиона ? Топлофикация София, май пак ще има нов Вальо Топлото. Сега остава да се открие къде си е построил шефа жакузито и дали не е вдигнал и някой хотел междувременно
2
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А вие къде спахте, бе, таваришчи, даже на власт бяхте и пак не ги пипнахте? Ама идат избори и не е лошо да се имитира малко дейност.
1
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сакън,да не сме сключили предварителен договор с Кремъл за космодрум и две совалки?Ади първо да ги изчакаме да построят турски поток ,че тогава ко не им стигнат парите ши откраднат от нас,както стана със операцията им в Сирия,излезе им два милиарда долара и после ги смъкнаха от Белене.Че и на Китай им писна да издържат руските бандити