"Топлофикация" или космонавти? Цацаров взе парното на мушка

Главният прокурор разпореди проверка за безстопанственост в дружеството
3 фев 2017 16:25,
75
"Топлофикация" или космонавти? Цацаров взе парното на мушка
Снимка: архив "Булфото"

Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди проверка на "Топлофикация" – София за безстопанственост. Това съобщиха от прокуратурата.

Обвинител №1 взима парното на мушка ден след като омбудсманът Мая Манолова обяви, че юрисконсултските възнаграждения по делата, заведени от "Топлофикация - София" само през 2015 г. са около 15 млн. лв. Тя сравни сумата с тази, която е нужна за подготовката на екип от космонавти.

Още по темата

Манолова каза това при разглеждането на делото, което тя води срещу „Топлофикация - София” в Административния съд София – град. То е по повод обжалване на отказ да се предостави информация за дейността на дружеството по реда на Закона за достъп до обществена информация.

От прокуратурата днес припомниха думите на Манолова.

"Изявлението на г-жа Манолова и данните, съдържащи се в него, сочат на евентуално извършено престъпление безстопанственост в особено големи размери, поради което главният прокурор разпореди на Специализираното звено „Антикорупция" в Софийска градска прокуратура незабавно извършване на проверка по случая", се казва в съобщението на прокуратурата до медиите.

Вчера стана ясно, че Манолова е отправила десет въпроса към ръководството на дружеството именно за това колко и какви суми е събрало под формата на юрисконсултски възнаграждения през 2015 година.

21 766 дела е завело дружеството в Софийски районен съд през 2015 година срещу длъжници.

"По всяко от тях са начислени юрисконсултски възнаграждения. Така са събрани общо около 10-15 млн лева, каза Манолова. Около 3 млн. лева дружеството е дало на адвокатски кантори", каза вчера омбудсманът пред съда.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Г-н Цацаров,моля проверете защо "Топлофикация"и респективно райоинния съд осъждат хората за 0,21 лв и за 2,00 лв.,които очевидно не се дължат, на 325 лв.без да има дело дори.Моля вземете отношение,защото това е вопиюща несправедливост и държавен рекет,с участието и на съда.
32
2
 
17
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 7 години
АКО Е МЪЖ ДА ВЗЕМЕ НА МУШКА БОКИЧА ЗА ДАЛАВЕРАТА МУ С КТБ. НЕ МОЖЕ ЕДНА ДЪРЖАВА ДА СЕ СМЯТА ЗА ДЕМОКРАТИЧНА АКО ПРОКУРАТУРАТА НЕ СМЕЕ ДА ПОВДИГНЕ ОБВИНЕНИЕ НА МУТРА ТА БИЛА ТЯ И ПРЕМИЕР.
31
2
 
5
 
! Отговори
Do 40 преди 7 години
Браво Румяна, точно го каза!!!!
30
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Румянатози сайт може да не се харесва на тъпите атакисти аз пък не харесвам ПИК и БЛИЦ -вашите лакеи !
29
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този бидон вчера ли разбра, че Топлофикация е грабител, лъжец и изнудвач? Колко милиона са откраднати за прехода от Топлофикация - София? Нима дебелака не е чувал и виждаш как изнудват хората с надути сметки и Сградна инсталация? Герберастията си отива, отврати хората с кражбите, корупцията и разрухата. Като ги изрита народа се сетиха, че 33% живеят под нивото на бедността, още 40% едвам се крепят, остават 20% които крадат от европарите или получават от ГЕРБ от откраднатото.
28
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ама той има ли мушка ?......и къде беше до сега тая мушка ?
27
2
 
14
 
! Отговори
Румяна преди 7 години
Този copocoидeн, фyнлив, пeдepacтки сайт още ли мърда. Господарите се смениха, лакеи. Не го ли разбрахте?
26
16
 
5
 
! Отговори
J преди 7 години
Като се върне Борисов ще ви оправи !!
25
0
 
10
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
36, Софийската ли само? Запознай се с бо.клуците от Веолия Варна, брачед!Предполагам и в другите населени места където има Топлофикация е същото.Те са един организъм- рекетьорско- монополистки!И най- жалкото е, че този проблем, който засяга Манолова е с всички Топлофикации в страната, а не само софийската Топлофикация, а това е престъпно поведение на медиите, Манолова и сие меко казано.
24
0
 
15
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Софииска топлофикация единствената организация в ЕС прилагаща крепостничеството но няма кой да и "извие врата"! Всички се боричкат кой да е по, най,... демократ във властта ама феодализма под носа си не го забелязват!!
23
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В тая държава едно знам - ако не се печели от нещо - то не се прави. Ако Мая Манолова няма лично да спечели няма да тръгне срещу топлофикация. Това си е чиста проба рекет на държавно ниво
22
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТАКАВА ФИРМА КАТО ТОПЛОФИКАЦИЯ ПОГАЗВА ЗАКОНА ЗА ЗАЩИТА НА КОНКУРЕНЦИЯТА. ИМАЛИ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ ПРАВОТО НА ИЗБОР????
21
0
 
15
 
! Отговори
ной преди 7 години
Мая все повече ти симпатизирам... Пич си и заемай някаква смислена позиция че потънахме
20
0
 
11
 
! Отговори
георги преди 7 години
Сменя се властта и от БСП се подготвят. До сега ГЕРБ рекетираха бизнеса, сега са БСП наред. Миналата седмица пратиха и проверка във ВИДЕНОВ. Преди изпращаха мутри сега юристи, защитници на правата на човека и т.н. Как ще рекетиран иначе топлофикациа. Изпращат Мая Манолова да заведе едно дело от съда им запорират сметките и топлофикация директно се блокира. Тук трябва да стане като в Румъния. Да напълним затворите с корумпирани политици и нещата ще потръгнат
19
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
цацар *** виж румъния и се скрии някъде
18
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Манолова да не се прави на т.ъпа, а да засегне най-големият проблем който има народа с тия рекетьори- такса "сградна мощност". Не може някой да те задължава да плащаш за нещо което не искаш да потребяваш. Това е чист рекет!
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДО 23. Ти мислиш като , че тука е МОСКВА. 1. С ТАКЪВ ТРУД ДА СИ СЛОЖИШ ПРОГНОЗНИ ОТЧЕТИ.2. ДА СКЛЮЧВАШ САМО КОЛЕКТИВНИ ДОГОВОРИ.3 ДА ВЗИМАШ КЛИЕНТИТЕ И ДА ГИ КРЪСТИШ АБОНАТИ.4 ДА НЕ СКЛЮЧВАШ ДОГОВОРИ , А ДА СИ ПРАВИШ СОБСТВЕНИ НАРЕДБИ .ТОВА СТАВА САМО В РУСИЯ. ЗАПОМНИ ТУК Р БЪЛГАРИЯ. И ИМА ОБЩЕСТВО ОТ СВОБОДНИ КЛИЕНТИ. КОИТО ИМАТ ПРАВО НА ИЗБОР.
16
0
 
10
 
! Отговори
Темида преди 7 години
сочат на евентуално извършено престъпление безстопанственост в особено големи размери.................Евентуално, едвали, надали и тн.В БГ даже и до Румънците няма да стигнем. Те ги осъдиха и сега ги амнистират, а ние поне още 30 години даже няма да ги осъдим.
15
1
 
27
 
! Отговори
лалалала преди 7 години
Цаца, какво стана с Христо Бисеров?
14
0
 
19
 
! Отговори
9689 преди 7 години
Цацаров,размина и Борис Велчев по празнодумие.