Ахмед Муса склонен да жертва децата си за Аллах

Медиците твърдят, че той е склонен към прогресираща агресия
16 фев 2017 16:40, Анисия Иванова
55
Ахмед Муса склонен да жертва децата си за Аллах

Окръжният съд в Пазарджик прие съдебно-психиатричната и психологическа експертиза на обвиняемия по делото за разпространение идеите на "Ислямска държава" Ахмед Муса.

Обвиняеми в процеса са 14 души от Пазарджик, Асеновград, Пловдив и Смолян. Те бяха задържани при две последователни акции на ДАНС в ромските махали на 4-те града, като при обиските от домовете на подсъдимите бяха иззети видеоматериали и голямо количество литература, проповядваща идеите на ИД.

За ръководител на идейната клетка бе посочен Ахмед Муса Ахмед, който вече има присъда от т.нар. "имамско" дело, но заради обжалването ѝ присъдата все още не е влязла в сила.

Още по темата

Тримата лекари, които са изготвили експертизата, са категорични, че Муса е в състояние да отговаря за действията си. Неговите личностни характеристики показват, че той може да бъде лидер и да овладява хората.

Д-р Николай Попов от Пазарджишката психиатрична клиника обясни, че подсъдимият няма психично заболяване, осмисля постъпките си. По време на тричасовото интервю с експертите Муса е демонстрирал пълна отдаденост на религията и по-точно - салафизма. Дори е заявил, че в името на Аллах е склонен да жертва и децата си.

По време на изслушването на експертите Муса отрече да е казал, че ще жертва децата си за религията. Но д-р Попов посочи, че в експертното заключение думата "жертва" съществува като ключова.

Според експертите в поведението му има данни за прогресираща агресия. Адвокатите определиха експертизата като необективна и поискаха съдът да не приема заключението.

На въпрос на неговия защитник адвокат Елвира Панкова за шизофренно заболяване, вещото лице обясни, че към момента на изслушването няма данни той да страда от такова. 

Вещите лица допълниха, че вероятно предишното му освидетелстване през 1993 година е било въз основа на единичен пристъп.

"Ако само за това той е получил тази диагноза, тя е много дискусионна", обясни д-р Попов.

Делото продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
3
 
6
 
! Отговори
Istinata преди 7 години
Kvo ni zanimavate s otkachalki?az puk sum krustonosec i moga da letia.v pandelata i tva e
10
1
 
15
 
! Отговори
Pin преди 7 години
Тези цорите си жертват, та едни деца ли ?
9
4
 
28
 
! Отговори
А Н Т И преди 7 години
Казах ви, тук ще стане като във Белфаст.
8
5
 
40
 
! Отговори
Християнин преди 7 години
Исляма е най-големият бич за християните и за света!
7
3
 
43
 
! Отговори
jen преди 7 години
Супер, да ги жертва - някоя полянка, да гърми и да се свършва! Ама да не забрави и на себе си да тегли един контролен - сигурна съм, че Аллах така ще е супер щастлив. Баси ненормалниците..
6
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ало будните патриоти,какво правите каде сте?Не виждам масови протести против ислямизацията на България.Опа забравих,че ромите са български граждани,не е като да са сирийци за да скачате.
5
2
 
31
 
! Отговори
уплашен преди 7 години
Не само тях ще жертва.Ама другото не се казва.
4
4
 
34
 
! Отговори
Шопо преди 7 години
Да ги жертва-няма да е голяма загуба...
3
4
 
56
 
! Отговори
реалист преди 7 години
В християнството Христос се пожертва за хората, а в исляма (религията на мира) жертват хора заради вярата си, като ги убиват зверски.
2
4
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Религия на мира.... Както се опитват да ни натрапят западняците
1
3
 
25
 
! Отговори
МУСАка преди 7 години
И аз така... но много повече срещу името на Аллах...