Адвокатът на акушерката изхвърча от залата, глобиха го 5 лв.

За пореден път Владимир Янев поиска отвод на съда
20 мар 2017 16:30,
32
Адвокатът на акушерката изхвърча от залата, глобиха го 5 лв.
Снимка: архив Булфото

Съдия Владимир Астарджиев отстрани адвоката на акушерката Емилия Ковачева от съдебната зала и го глоби 5 лв.

Това стана в края на заседанието по делото срещу Ковачева. Срещу нея е повдигнато обвинение за опит за убийство на новороденото момиченце Никол.  На предишното заседание в края на януари той отново беше предупреден от съда.

Още по темата

Отстраняването на адвокат Владислав Янев беше затова, че той на два пъти през няколко минути поиска отвод на прокурора Николай Христов. Част от тактиката на защитата е да иска на всяко заседание отвод на съда и прокурора.

По-рано днес съдията изпрати 3 писма до председателя на Софийския градски съд, до СЕМ и до БНТ по повод това, че медиите притискали с въпроси акушерката Ковачева в коридорите на Съдебната палата.

"Подсъдимите не са мечки, а в съда няма да се правят панаири", отсече Астарджиев, цитиран от "24 часа".

Писмата бяха пратени след оплакване на адвоката на Ковачева Владислав Янев, че заради медийните атаки срещу клиентката му, тя била психологически изтормозена и не можела да участва пълноценно в заседанието.

Делото продължава на 10 април, когато ще се гледат видеозаписи от камери, заснели стаята на новородените в "Софиямед". На тях се вижда как жена, приличаща на Ковачева, удря с ръка и с шише едно от новородените.

Експерти казаха днес, че по профила, осанката и косата може да се определи, че жената прилича на Емилия Ковачева.

На следващото заседание обаче ще бъде изслушан и антрополог, който да посочи дали жената на записите е именно Ковачева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
2
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 7 години
КАкви 5 лева това за награда ли е,от страхлив съдия,глобата е до 500лева,но това е НАШЕ МОМЧЕ и ние се подържаме.
27
0
 
1
 
! Отговори
Годзилчо преди 7 години
Адвоката разбира ли че за неговата подзащитничка е по здравословно да е в затвора.На свобода може да и се случат разни неща,падат предмети,язовири прииждат,коли хвърчат.
26
0
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
каква е тази глоба от 5 лева,за хулиганско поведение в съдебна зала,като максималната е до 500лева.На следващото съдебно заседание ще бъде по нагъл.
25
1
 
5
 
! Отговори
nina преди 7 години
Съмнява ме,че импотентните напъни на този адвокат да изкара садистката "ни лук яла,ни лук мирисала" се спонсорират от тъпата болница.Родителите имат пълното право след този *** да осъдят болницата,и както става ясно,бебето Никол не е единственото пребито бебе от Ковачева.Та явно Софиямед не желае нейната "образцова" служителка да бъде осъдена.Нищо чудно и да си я вземат обратно на работа...
24
0
 
6
 
! Отговори
до 25 преди 7 години
Ударите са били с такава сила, че бебето е било с мозъчен кръвоизлив и оток на мозъка и едвам са го спасили.Освен това, следствието е установило, че има записи как същата акушерка е малтретирала по подобен начин и други бебета, с цел да спрат да плачат. Те, обаче, са имали късмета да загубят съзнание веднага и не се е налагало из родката да ги блъска с часове.
23
0
 
10
 
! Отговори
до 13 преди 7 години
Ти що не роди на полето, като баба си?! Сигурно си някой от роднините на садистката. Това дете е било на три дни, когато акушерката в родилния дом се е опитвала да го накара да спре да плаче с удари по главата, душене и блъскане в стената. Това е станало в частна болница, където раждането струва три хиляди лева. В една бяла държава болницата вече щеше да е платила милиони на родителите за случилото се, а тая вече да гние в затвора.
22
2
 
9
 
! Отговори
nina преди 7 години
Какви експерти,какви антрополози...ми с просто непрофесионално око се вижда прекрасно,че точно този звяр от снимката малтретира бебенцето!!Тази е за Сливенския,а адвоката си проси боя.И следващата глоба нека е 5 000 лв!
21
0
 
6
 
! Отговори
Бай Хой преди 7 години
Сложете по-качествени камери и приключвайте с цирковете, че тоя адвокат съвсем ще остане без пари.
20
0
 
11
 
! Отговори
Американ преди 7 години
5 лева? Както обикновено, наказанията в БГ на длъжностни лица са само за парлама.А после защо било Европа на две скорости..
19
0
 
3
 
! Отговори
Инж. преди 7 години
Защото щетата (морална и материална) е вече нанесена.
18
0
 
13
 
! Отговори
Инж. преди 7 години
Чакайте сега да попитам. На записите се вижда как жена малтретира новородени (повече от едно). Та въпроса ми е: ИМА ЛИ МАЛТРЕТИРАНО ДЕТЕ И КОЙ НАЙ-НАКРАЯ ЩЕ ХОДИ В ЗАТВОРА!!!
17
5
 
3
 
! Отговори
И преди 7 години
G, и от кога пък тоя запис е някакво доказателство?
16
0
 
25
 
! Отговори
Развалена система преди 7 години
Още едно даказателство колко е развалена съдебната система.Глоба 5лв? Наистина или се бъзикаш? Това сигурно е останало в закона от едно време когато 5лв беше много.Протакване на дела, глупави глоби и *** извинения... без коментар.Това дело ще го разглеждат поне още няколко години и ... без коментар
15
0
 
16
 
! Отговори
Гробаря преди 7 години
Адвокатите са заинтересовани лица и са там да спечелят делото,не ги съдете, напротив уважавайте адвокат, който защитава интересите на клиента си, дори да е виновен! В Софийски градски съд няма глобен Експерт вещо лице, въпреки, че проблемите и корупцията в съдебната система е там. Не знам акушерката виновна ли е, но болниците масово нарушават разпоредбите, защото са търговци!
14
0
 
12
 
! Отговори
Не трийте, плющя преди 7 години
Разориха човека
13
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Акушерките са секретарките измежду медицинските лица. Според тях вършат цялата работа, а всъщност са едни ходещи химикалки с формулярчета и термометри. Няма такова нещо като бърнаут, просто са зли по пророда и не им бърка в овчия мозък това, че с аоървия сблъсък на един нов живот със света. Аз съм раждала в Щерев но впечатленията на мои познати от софийските болници са същите.
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този адвокат май и той има нужда от освидетелстване като доверителката си. Единственото което може да я спаси са процесуални нарушения каквито често се допускат, но на този явно не му стига акъла до там и иска отводи на всяко явяване.
11
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
абе баба е родила на полето пет деца яки. Майка три. При мен две. Това бебе нямали родители та е, останало други да го гледат.Или е някакво "игра за печалба"
10
1
 
17
 
! Отговори
Бай преди 7 години
Има нещо съмнително в това дело. Нищо и никаква жена от провинцията е заснета да извършва явно престъпление. Трябваше отдавна да е в затвора и случаят да е приключил, обаче нещата се мотат прекалено дълго и се вдига пушилка от медиите. Дали само адвокатът иска делото да се проточи?
9
2
 
38
 
! Отговори
A1 преди 7 години
Глобата е точно толкова, колкото струва цялата ни съдебна система със всичките им там съдии, прокурори и други клоуни.