Млад мъж с условна присъда за купуване на гласове

Дал по 20 лева на двама от село Любен Каравелово
3 апр 2017 17:30, Василия Пейчева
6
Млад мъж с условна присъда за купуване на гласове
Снимка: Dnes.bg

Варненският районен съд наложи наказание от 6 месеца лишаване от свобода, отложено с 3 години изпитателен срок, на 22-годишен младеж за купуване на гласове, съобщиха от съда.

Той беше признат за виновен, че на 24 март тази година, два дни преди парламентарните избори, дал по 20 лева на двама души от село Любен Каравелово. Искал да ги склони да упражнят избирателното си право в полза на конкретна политическа партия, уточняват от съда.

Подсъдимият е с чисто съдебно минало.

Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага, допълват от Районния съд.


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
ШАРАН БГ преди 4 години
Човекът и да има вина - нищожна е ! Виновни са политиците!! Преди избори пишат и викат като ненормални: " Купуването и продаването на гласове не е престъпление!" А и независимият съдия и той е на ниво - условно с три години срок - понеже е уверен, че през тези три години ще има три пъти национални избори и нарушителят ще бъде много добре "изпитан" !?!?!
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
той човека ще обжалва, накрая ще ги изкара вкъщи.
след 4 години пак е линия, но ще има и схема.
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво си мислят сега купувачите на гласове? Ами мислят си че няма държава и им се присмиват на съдиите. Тресни го поне една петарка при мана.фите в централният да го видя кога ще се осмели да купува гласове! Като му прочистват заднио комин 5 години ще стане като булка в нови гащета. Милиони да му дават за нищо на света няма да смее да купи гласове. А така на следващите избори пак ще купува тъкмо ще са минали 3-те години условна!
2
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Za bsp e bil kupeniya glas
1
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какви условни ! Такива подменят вота на народа ! Значи са терористи !!!!