Съдът: Евстатиев – изнасилвач! 6 г. затвор

Магистратите го признаха за виновен и по двете обвинения
Обновена: 2 май 2017 19:32 | 2 май 2017 15:03,
92
Съдът: Евстатиев – изнасилвач! 6 г. затвор
Снимка: Dnes.bg

Пловдивският районен съд осъди на 6 години затвор Иван Евстатиев, предаде кореспондент на Dnes.bg. 

Бившият кмет на Пазарджик и Стрелча бе признат за виновен и по двете обвинения срещу него – изнасилване на 16 годишната Ирена Белухова и с напиването й с алкохол.

Още по темата

Инцидентът стана през януари 2016 г. Присъдата си той прие мълчаливо, докато бащата на тийнейджърката сподели, че е доволен от решението на съда.

Магистратите постановиха Евстатиев да заплати и 10 000 лева обезщетение. 

Процесът срещу него се проведе при закрити врати, макар че всички - и близките на жертвата, и роднините на Евстатиев охотно коментираха подробностите от залата.

"Няма да коментирам!". Това бяха единствените думи на Евстатиев, след като чу присъдата. Адвокатът му Ташкена Колчева обаче заяви, че ще обжалва решението на съда.

"Според мен до тази присъда се стигна заради големия обществен отзвук и е се забеляза, че няма достатъчно факти за наказанието", каза Колчева след заседанието.

"Доволни сме, че има справедлива присъда, срамът за нас обаче остава", бяха думите на бащата на момичето – Георги Белуков.

Припомняме ви, че Иван Евстатиев бе арестуван през януари 2016 година, след като 16-годишната Ирина подаде жалба, че е била подмамена в хотелска стая от екскмета, който я напил и я насилил.

Евстатиев призна, че е имал сексуален акт с момичето, но той бил абсолютно доброволен от нейна страна.

Едно от основните неизвестни по делото бе медицинската експертиза, направена от съдебният лекар д-р Фингаров от Съдебна медицина в Пазарджик. По делото имаше две експертизи с различни заключения, като самият Фингаров заяви категорично, че момичето не е било девствено.

Опитите на защитата Евстатиев да го извади от ареста, се оказаха безплодни и въпреки здравословните му проблеми, той остана зад решетките.

Бившият кмет отслабна с 35 килограма, но всички съдебни състави прецениха, че състоянието на екскмета позволява той да дочака процеса в следствения арест. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още по темата: присъдаИван Евстатиев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
6
 
11
 
! Отговори
абе кмете преди 6 години
толкова ли нямаш в джоба си 200 лв. да купиш една скрита камера за да можеш да докажеш ,че сесът е бил по взаимно съгласия ,да можеш да докажеш ,че кифлата доброволно пие алкохол повече от баща си и прави секс повече от майка си ?!Аз вече ще правя така ,когато ми се наложи да правя секс с чужда независимо пълнолена или непълнолетна ,ще поставям скрита камера за да мога да се защитя при евентуална клевета спрямо мене !
41
7
 
13
 
! Отговори
убеден съм преди 6 години
че сексът е бил с взаимно съгласие ! Но после кифлата е решила да се възползва от това ,че е непълнолетна и да спечели някой лев ! Жалко за кмета !
40
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ейййй, Селската чест на кифличката е спасена! И 10 хилки за десерт. А когато майката на кифличката е работила при чичката всичко е били ОК. Тогава чичката е бил добър, плащал заплати и давал подаръци и бил семеен приятел. Отпаднал от кметството, далаверата западнала, чичката не можел да дава както преди. И да му измъкнат някоя кинта му спретнали "дарственото" момиче, което отдавна не е било такова. Селката чест е спасена!! Урааааааа, ще има кинти за нова кола.
39
13
 
3
 
! Отговори
Отвратен преди 6 години
Малии, как се защитават комунистите. Не е истина.
38
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е дискриминация и геноцид срещу белите, нормални хетеросексуални мъже. Този е виновен, а Владимир Кузов е невинен, а?! Има ли правосъдие в България?
37
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 42. Точно така. Прочети коемнтара под твоя.
36
7
 
9
 
! Отговори
Чернобил преди 6 години
Сега я гледах по телевизията. Да не сте се объркали за възрастта ? Тази изглежда поне на 25 години. Не ми се мисли как ще изглежда,когато наистина стане на толкова.
35
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В България има невиждана епидемия-от безгранична тъпота. 149832905890436 пъти се обясни,че според наказателния кодекс,ако лицето е навършило 14/ЧЕТИРИНАДЕСТ !!!/ години и актът е доброволен,не се търси наказателна отговорност.И тук продължават да пишат за секс с малолетна. Евстати го съдят за възползване от безмощно състояние, т.е напиване, а не за секс съъ 16 годишна,защото последното не е престъпление според НК.Ако още някой го напише,ще се самоубия.
34
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе вие от небето падате. Как на 16 години ще е девствена ? Те започват от 12 годишни.На 16 вече наближават стотицата/не като брой пъти,а като брой мъже/
33
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някой има ли телефона на малката труженичка. От кога си търся мадама,която може да изпие 1 бутулка водка и след това да прави секс. Досегашни те ми,като изпият 100-200 грама почват да повръщат и падат под масата. Явно девойчето е тернирало доста във всички направление. С труд и упоритост,всичко се постига са казали старите хора.
32
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ***"Вместо да отиде на...за 100 лева като нормалните хора , а виж до къде се докара."Те 100-те лева са дадени-взети. Обаче пазарджишката дева си е казала "Този е публична личност,защо да не му смъкна още пари със заплахи" Евстати и е казал "Пито-платено" И така работата е стигнала до тук.
31
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Георги Белухов спаси дете! Кметът Евстатиев го наградиПрез 2013 година.37- годишният Георги Белухов работи като спасител на плажа и спасява от удавяне 7- годишния Георги Табаков от София. Детето влязло да се къпе само. Според очевидци, само бързата реакция на младия мъж предотвратява фаталния край. Георги Белухов живее в Стрелча, семеен е, с две деца. Кметът на община Стрелча Иван Евстатиев се срещна с Георги Белухов.
30
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чист расизъм се вихри тук. Значи ако опервазиш едно по-църно простено ти е. Даже да е на 13 години. Ромиту не са ли деца, тях закон не ги ли пази!?
29
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЗАКЛЮЧЕНИЕ:До 18г. това момиче е дете, така се води по закон, има родители, които отговарят за него и взимат решения вместо нея, дори да е правоспособно частично лицето. Независимо какъв ВИД Е НЯМАЛА или като каква личност е изградена до момента, тя не е съзряла още емоционално, психически и физически; законите дават на децата повишена защита неслучайно. Кучета ни яли нас, възрастните, ако нямаме достатъчно отговорност,та си лягаме с деца, а после се оправдаваме, че всъщност то било перв..ца
28
18
 
25
 
! Отговори
ЗАКЛЮЧЕНИЕ: преди 6 години
Ако искате цъкайте минуси, колкото искате, НО АЗ СЕ СПОМНЯМ ИНТЕРВЮТО С "МАЛКАТА" ИРЕНА, НЕПОСРЕДСТВЕНО СЛЕД ИНЦИДЕНТА... НЯМАШЕ ВИД НА НЕЩАСТНА, ДЕПРЕСИРАНА, ОТЧАЯНА, ПОРУГАНА...НАПРОТИВ! ОХОТНО ДАВАШЕ ИНТЕРВЮ И ДОРИ "ФЛИРТУВАШЕ" С КАМЕРАТА БЕЗ КАПКА СВЯН И СРАМ.
27
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** какви ги дъвчете тука - само я напил, тя се качила сама, не била девствена, съмнително било, доброволно било и пр. Истината е, че МЪЖ НА СРЕДНА ВЪЗРАСТ, С ПРЕТЕНЦИИ ЗА ПОЧТЕНОСТ, ЗА НЯКАКВО ОБЩЕСТВЕНО ПОЛОЖЕНИЕ, НЯМА, ПОВТАРЯМ, НЯМА НИКАКВО ПРАВО ДА ПРАВИ СЕКС С ДЕТЕ, Т.Е. ЛИЦЕ ПОД 18Г., КОЕТО МОЖЕ ДА МУ БЪДЕ ДЪЩЕРЯ КАМО ЛИ ВНУЧКА. ДОРИ ДА НЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ТОВА Е НЕМОРАЛНО, НЕЕТИЧНО, ДОНЯКЪДЕ ПРОТИВОЕСТЕСТВЕНО !!!
26
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цялата работа е в пиянството, приятели. Който е пил знае, че задръжките падат /особено при жените/, понякога има агресивно поведение, човек получава допълнително самочувствие и т.н. Когато на другия ден изтрезнее, всеки се чуди как е направил това и онова, извинява се, отрича се от думите си. Същата работа и с девойката - след като вече е била на трезва глава е видяла нещата по съвсем друг начин, почувствала се поругана и хайде дъртия принесен в жертва. Не, че и той не е похотливец.
25
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Болен и ще се лекува 5-6 г. в София докато мине давност и после ще влезе в политиката.
24
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как така две експертизи с различни заключения? Едно и също момиче ли са преглеждали?И защо се цитира само тази на д-р Фингаров?И как така се разболя г-н кмета като се заговори и за близкото минало,а?
23
2
 
25
 
! Отговори
Тупан преди 6 години
Вместо да отиде на...за 100 лева като нормалните хора , а виж до къде се докара.