Прокуратурата подхвана частната метростанция в "Младост"

Ще се проверява работата на поземлената комисия в Панчарево
18 май 2017 17:30, Анисия Иванова
9
Прокуратурата подхвана частната метростанция в "Младост"

Софийска градска прокуратура (СГП) ще проверява извършените реституции в района на община "Младост", съобщиха от Прокуратурата.

Още по темата

Проверката започва от днес и е по линия на надзора за законност на Общинска служба по земеделие – Панчарево във връзка с постъпили сигнали от кмета на София Йорданка Фандъкова и от Министерството на земеделието.

Проверката има за цел да установи дейността на Поземлената комисия за извършените реституции в столичния квартал. В нея попада и случаят с реституирания имот, в който се намира входът на метростанция.

Проверката е възложена за извършване на СДВР и е с едномесечен срок.

Преди дни се оказа, че част от метростанция "Младост 3" е частна собственост заради съмнително присвояване на земеделска земя чрез представени фалшиви протоколи и скици.

След няколко препродажби земята се оказва собственост на една от най-големите фирми за имоти в България, която преди няколко месеца я продава на строителен инвеститор, готов да строи на входа на метрото.

Заради скандала столичният кмет се закани да поиска пълна забрана на реституцията в София.


 


9
Още от
Напиши коментар Коментари
5
0
 
10
 
! Отговори
ttt преди 10 месеца
ПроКуРатурата може да ме хване за тоягата. На ден се извършват десетки подобни измами но тъй като тази погазва интересите на общината, реши да се задейства а какво се случва с останалите Измами ?
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ОТ ПАНЧАРЕВО СА МНОГО ГОЛЕМЦИТЕ В МВР,СРС,ПРОКУРАТУРА, СУ НС.
3
0
 
10
 
! Отговори
Румен до 3 преди 10 месеца
Не е точно така. На приятел му отнеха колата защото преди години била запорирана за дългове в Италия и макар че беше трети собственик остана без кола и без пари.
2
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ПАНЧАРЕВСКАТА МАФИЯ Е МАЙКАТА на Сицилиянската
1
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А кметът на Панчарево и юристконсултът чисти като сълза!