В дома на арестувания съдия – лукс, кич и 35 хил. лева в брой

Сумите били намерени в купюри по 50 и 100 лева
Обновена: 31 май 2017 09:18 | 31 май 2017 08:52,
110

Снимка: МВР

Полицията разпространи снимки и видео от дома на задържания за подкупи съдия по вписванията Йордан Раденков.

От кадрите едно е ясно - материалното му състояние никак не е лошо. Могат да се видят и сумите, главно в купюри от банкноти по 50 и 100 лева.

Още по темата

Малко преди задържането му, при претърсаване в дома му, са открити 35 хил лв. в идентични пликове. Във вторник прокуратурата му повдигна обвинение за подкуп и пране на пари.

Раденков е наблюдаван близо 8 месеца от разследващите и действията му са документирани със СРС-та. Разследването е започнало през февруари тази година, съобщи на брифинг Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор.

Съдията е задържан при получаването на парична сума. Парите са получени от представители на нотариални кантори, като целта е била по-бързо издаване на удостоверения за тежести.

Наблюдаван е повече от 4 месеца и през този период са събрани достатъчно доказателства за ежедневно извършвани от него подобни действия, пише "Труд". В хода на активните действия вчера са установени пари, получени от две нотариални кантори, но са събрани доказателства и за други кантори, участвали в схемата.

В част от случаите парите са получавани и за по-бързо издаване на документ за вписана сделка. Парите са намерени в еднотипни пликове за писма, каквито са документирани при използването и на специални разузнавателни средства в процеса на разследването.

"Операцията е резултат на денонощен труд от октомври 2016 г., когато е получена информацията за корупционните практики на съдията. До февруари тази година, с различни способи на оперативната работа установихме лицата и канторите, които заплащаха за услугите на съдията. Докладвахме материалите на СГП, беше образувано досъдебно производство и работата за изясняване на корупционната схема продължи активно включително и през критичните последни седмици, когато заподозреният промени стереотипа на действията си и бяха необходими мобилизирани усилия за наблюдението му до ареста вчера в момент на предаване на пари в кабинета му – 1050 лв., получени малко преди задържането му", обясни директорът на ГДБОП гл. комисар Ивайло Спиридонов.

Междувременно тази сутрин правосъдният министър Цецка Цачева отстрани от длъжност арестувания съдия Раденков, съобщи Министерство на правосъдието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
МВР, прокуратура, съд, държавни структури- всичко е проядено от метастазите на корупцията!!!!! Това е наследството от КОМУНИЗМА!!! Всички служители в тези служби са:-или комунисти от миналото-или техни наследници.България и Русия останаха най-корумпираните страни в Европа/ако Русия е европейска държава/
66
1
 
30
 
! Отговори
Попов преди 6 години
А кога ще има и политици????
65
2
 
26
 
! Отговори
синдик преди 6 години
един такъв съдия на месец взема над четири учителски заплати, тези съдия са с некачес-твено юридическо образование, завършили са почти всички платените юридически фа-култети, нямат качества напр. да бъдат адвокати, поради липса на знания , а които састанали адвокати са некачествени и са трета категория адвокати.
64
2
 
28
 
! Отговори
ами да, преди 6 години
все им е малко! Вдигнаха им заплатите на 3000лв, и пак са им малко. Като ги наемеш под 5000 не се навиват да те защитават, документ за услугата няма!!! Как се доказват тези пари? Затова и бизнеса ще е против МРЗ, защото вместо да ги дават на служителите, си плащат да им е по-лек животеца, корупция навсякъде...
63
4
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
дали е само този,а наглите АДВОКАТИ,КОИТО заявяват че ТЕ МОГЪТ ДА ЛЪЖАТ И НЕ ЗНАЯТ АДВОКАТ ДА ИМА ОСЪДЕН,ТЪЙ КАТО НЯМА КОЙ ДА ИМ ПОТЪРСИ ОТГОВОРНОСТ И ДА СЕ САМО СЕЗИРА.
62
2
 
15
 
! Отговори
ГИМ преди 6 години
той просто е разработил един пазар и е необходимо държавата само да въведе неговите експресни услуги в тарифата на Агенцията.
61
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Според моето скромно мнение държавни служители хванати в корупция трябва де се бичуват публично. Нихната ...., народа им плаща заплатите, съвсем не малки, вместо да си вършат работата те използват положението си да го скубят в пъти повече. А някой ако не знае - БГ е на едно от първите места по държавни служители в света, дори по- зле сме от Гърция, не, много по-зле, те поне са си богати. Особено уродлива е корупцията в правозащитните органи, на които разчиташ за справедливост и сигурност. Гнъс!
60
2
 
23
 
! Отговори
СТИГА ДЕ... преди 6 години
Я ПРОВЕРЕТЕ ДОМА НА ЦЕЦКА ДА ВИДИМ КОЙ Е ПО ЛУКСОЗЕН - ДОСТА ПРЕИГРАВАТЕ НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА СЪДИЯТА ЗАЩОТО АКО ПРОВЕРИТЕ ВСИЧКИ ПОДОБНИ ЩЕ ОТКРИЕТЕ МНОООГО ПОВЕЧЕ ОТ КОЕТО ПОКАЗВАТЕ - АКО ИСКАТЕ ПРОВЕРЕТЕ ЕДИН АРЕНДАТОР НАПРИМЕР ЩЕ ВИДИТЕ КОЛКО ЖИЛИЩА ИМА И КОЛКО ДЖИПОВЕ И НЯМА ПРАВО ДА Е ТАКЪВ ЗАЩОТО НЕ Е АГРОНОМ ИИИИИ Т.Н.
59
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Викайте екип от съдии и прокурори от Китай, за месец-два ще разчистят всичко и ще сложим край на проклетия преход!
58
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
материалите са подхвърлени!жена му безработна тя притежава всичко това, подарък от роднини и приятели!
57
4
 
21
 
! Отговори
реалист преди 6 години
Пускал е такива като братя Гаалеви, Христо Бисеров /сълзичката/, Цв. Цветанов и мн.други знайни и незнайни.
56
1
 
43
 
! Отговори
Nfx преди 6 години
Абе...така се правят пари - а не да ходиш да триеш билетчета от малоумната лотария.
55
5
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
35 000 лв. пари ли са бе? Нали Горанов каза: Ако един мъж на 50 год.не може да извади 50 000 лв,какво е правил през живота си?
54
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Права лопата 62Правилно, ами "заграбвали" са от тия, от които и СЕГА - едри капиталисти, чорбаджии и мошенници!!! Не са зимали от бедняци! На тях са ДАВАЛИ! Какво е по-различното сега! Тоя от банички ли е събирал тия левчета?
53
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Камо като видите министъра на правосъдието ще разберете, че у нас такова няма!
52
2
 
28
 
! Отговори
гг преди 6 години
Без реформа в съдебната система толкова .Държавата си е в полуразпад от доста време.Липсват учители,лекари ,военни .Корупцията ,която в голямата си част е дирижирана партийно и олигархично доведе до там ,че застраши територчлната цялост на страната ни .
51
2
 
13
 
! Отговори
Делчо Спасов преди 6 години
не е искал да дели явно
50
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя си е направо кокошкар в сравнение с големите "лъвове",който ограбват цели банки(КТБ).
49
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По добре роб на чужденци, отколкото гниещ в някой офис за 460лв.
48
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Намерили спестяванията на човека и врескат! За кво го тровите бе! Няма корумпиран български магистрат, не го ли разбрахте? Борисов вече към десетилетие се опитва да намери един и да го вкара в затвора и още не е вкарал нокого. Аз на кого да вярвам сега, на премиера или на некви си там журналисти, дето публикуват измислици от както им чета статиите? Няма корупция в българския съд и Бойко го доказа за последните години!@@@@@@@ ;)