В дома на арестувания съдия – лукс, кич и 35 хил. лева в брой

Сумите били намерени в купюри по 50 и 100 лева
Обновена: 31 май 2017 09:18 | 31 май 2017 08:52,
110

Снимка: МВР

Полицията разпространи снимки и видео от дома на задържания за подкупи съдия по вписванията Йордан Раденков.

От кадрите едно е ясно - материалното му състояние никак не е лошо. Могат да се видят и сумите, главно в купюри от банкноти по 50 и 100 лева.

Още по темата

Малко преди задържането му, при претърсаване в дома му, са открити 35 хил лв. в идентични пликове. Във вторник прокуратурата му повдигна обвинение за подкуп и пране на пари.

Раденков е наблюдаван близо 8 месеца от разследващите и действията му са документирани със СРС-та. Разследването е започнало през февруари тази година, съобщи на брифинг Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор.

Съдията е задържан при получаването на парична сума. Парите са получени от представители на нотариални кантори, като целта е била по-бързо издаване на удостоверения за тежести.

Наблюдаван е повече от 4 месеца и през този период са събрани достатъчно доказателства за ежедневно извършвани от него подобни действия, пише "Труд". В хода на активните действия вчера са установени пари, получени от две нотариални кантори, но са събрани доказателства и за други кантори, участвали в схемата.

В част от случаите парите са получавани и за по-бързо издаване на документ за вписана сделка. Парите са намерени в еднотипни пликове за писма, каквито са документирани при използването и на специални разузнавателни средства в процеса на разследването.

"Операцията е резултат на денонощен труд от октомври 2016 г., когато е получена информацията за корупционните практики на съдията. До февруари тази година, с различни способи на оперативната работа установихме лицата и канторите, които заплащаха за услугите на съдията. Докладвахме материалите на СГП, беше образувано досъдебно производство и работата за изясняване на корупционната схема продължи активно включително и през критичните последни седмици, когато заподозреният промени стереотипа на действията си и бяха необходими мобилизирани усилия за наблюдението му до ареста вчера в момент на предаване на пари в кабинета му – 1050 лв., получени малко преди задържането му", обясни директорът на ГДБОП гл. комисар Ивайло Спиридонов.

Междувременно тази сутрин правосъдният министър Цецка Цачева отстрани от длъжност арестувания съдия Раденков, съобщи Министерство на правосъдието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
4
 
23
 
! Отговори
az преди 6 години
Няква дребна риба да замажат очите на хората че се прави нещо , ужас колко сме нещастни не е истина... дано някой ден мога да се махна от тука АМИН!
46
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мини макет на българската действителност. До това води корупцията, шуробаджинащината и тоталната простотия. Съдията е виден представител на гнусотата, в която са затънали ония по върховете.
45
4
 
20
 
! Отговори
Темида преди 6 години
По нашему, да го осъдят на 1 година условно и назидателно махане с пръст....лош чичко съдия. Ся ако ни замажат с единичен случай за 28 години "САКНДАЛНО ОСЪДИХА СЪДИЯ" ще сме егаааати и тъпата сбирщина хора (нация не сме)
44
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колеги Цацаров прибра ли се от МОСКВА или няма доказателства все още ?
43
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Първо крадяха и нищо не правиха после крадяха и симулираха че са направили нещо сега крадат ама нещо и понаправят. Преди арест и на кокошкар нямаше сега и съдия макар и поръчков. Туковиж след време се научим.
42
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво Бойко,браво Цветанов.
41
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 38! Всеки знае че сидера е взимал подкупи от дпс, и какво пак го избрахме да гледа през екрана като луи дю фюнес и да си пьлни джобовете като ненаял се!!
40
6
 
14
 
! Отговори
sante_dog преди 6 години
Не се е отчел където трябва. Така шанаджийската не става човек. Плащай си процента да ти е мирна главата. Цецка има да компенсира загубени избори, така че таксите са двойни. Ако перифразираме рекламата - "Плащаш сега или гориш!"Айде със здраве и дано потъркаш малко нара в затвора, че и от вашите трябва малко да полежат...
39
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом този съдя на такова ниско ниво отговарящ за вписванията така е намазал -представете си мастити магистрати какво правят ....като тези които тези дни пробват да пуснат "наглите" от затвора ....там вече милиони играят ,но у нас по правило изгарят дребните риби.
38
2
 
36
 
! Отговори
u4en преди 6 години
Абе как е Бисеров....а кмета на Неделино....а хидроинженера похарчи ли милиона от язовира....а Искров добре ли е....а някъде по-света подобриха ли рекорда на КТБ- откраднати близо 5%от БВП. Пропорционално ли е теглото но д.п. на парите му...а маман по-красива ли става или по отблъскваща...а мин. пенсия в Словения стана 500?7
37
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хванали мишката ,а котараците който са му осигорявали комфорт кога ? Никога. В тая държава всичко е мафия- медии, магистрали ,прокуратура, спорт ,образование (ако въобще може да се нарече ) ,ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ ! Когато главният министър на България го арестуват и влезе в затвора ще повярвам че има ефективна промяна в страната .Впрочем : този тука е поредното рекламно лице на симулирана дейност на МВР, привидно . Ще го разнасят по телевизора и после ще си плати и пребере
36
3
 
21
 
! Отговори
svetlio преди 6 години
Във почти всички съдии е така!
35
2
 
19
 
! Отговори
Питащ преди 6 години
Искате да разберете обективността на българското правосъдие?Лесна работа!/ Всеки ПОНЕ средно интелигентен човек ще ме разбере /Мислено си представете една група от прависти работещи съвместно, временно:- Нотариус / от тия дето нашумяха с запис на заповед /- Адвокат / един такъв наклан, бузест и ОБЕЗАТЕЛНО представляващ винаги видни бандити: да-да като М-н М-и /- Съдия / да използваме този, че е нагледен пример /Ха сега си направете извода!Защо се разстроихте?
34
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Един дава - друг взема. Разбрахте ли сега, че никой не ни е виновен. Управляващите са от нас, ние ги избираме. Диагнозата е, че ние като народ не ни бива.
33
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ами богат си е човека
32
2
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
35 бона ? Някаква барокова имитация ?В *** квартали има къщи с къде по-кичозна и скъпа покъщина, а парите под дюшеците са в стотици хиляди.Оставете го този човечец да преживява, кажете какво стана с КТБ ?От там се откраднаха милиарди, тука ще ми говорите за някакви 35 бона, които всеки ден баби хвърлят през терасата.
31
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами тези,които са предлагали подкупа какво ще ги правят? Ще чакат да дойде друг и да му дават на него? Ами те от къде имат пари за подкуп? Някой дава ли им за това? В крайна сметка сигурно няма да има нито един отговор на тези въпроси!
30
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Взимал е пари за да вписва сделки по-бързо. Това не е престъпление, просто експресна услуга
29
3
 
28
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Добре се е облажил, обаче не си мислете, че е само той. В АВ са организирана престъпна група, да видите и останалите съдии и деловодители какви дрешки, телефони и коли имат. Гледам нито дума за нотариусите, които реално са събирали пари от клиентите си да прокарат по-бързо сделките.
28
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
като го осъдите ефективно пишете новини, сега тва е тинтити минтити