Съдът остави Перата в ареста

Магистратите прецениха, че има опасност той да извърши друго престъпление
58
Съдът остави Перата в ареста
Снимка: БТА

Районният съд в Асеновград остави в ареста с най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" Петър Низамов - Перата. Срещу него са повдигнати обвинения за хулиганство и за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди.

Още по темата
Като мотиви за решението си магистратите посочиха, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение, че Низамов е извършил престъплението, в което е обвинен. Освен това съдът прецени, че има опасност обвиняемият да извърши и друго престъпление.

Определението не е окончателно и подлежи на протест и обжалване пред Окръжния съд в Пловдив на 13 юли.

Според прокуратурата деянието е извършено на 2 юли в Асеновград, по време на протест, в който са се включили около 5000 души. 31-годишният Петър Низамов заснел с мобилния си телефон конфликт, станал по време на протеста. Без да бъде провокиран, той се насочил към телевизионен оператор, с когото не се познавали, и му нанесъл удар в дясното око.

Установено е още, че обвиняемият е отправил и множество обидни думи към оператора. Инцидентът бил прекратен след намесата на полицейски служители.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
10
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ромите ги пуснаха само този оставиха. Браво.Още българи няма ли да арестувате?