Депутатски рекет: Дай 1 тон суджук за Борисов, че лошо!

Заради това Цацаров поиска имунитета на Живко Мартинов от ГЕРБ
21 юли 2017 18:00,
240
Депутатски рекет: Дай 1 тон суджук за Борисов, че лошо!
Снимка: ГЕРБ

Депутат от ГЕРБ искал тонове суджук за Бойко Борисов и заплашвал търговец с неблагоприятни последици, ако не ги даде.

Това е показала справка на ДАНС и проверка на прокуратурата, заради които на добричкия избраник Живко Мартинов бе поискан имунитета.

За скандала бил информиран и премиера. Самият Мартинов вече сам се отказва от имунитета и обясни, че атаките срещу него идвали от ляво.

Още по темата

Гербаджията си набавял това онова от името на Борисов още от 2012 година. Прокуратурата се задействала срещу него през април тази година след сигнал на гражданин, който при проверката се оказал бивш полицай. Това съобщи главният прокурор Сотир Цацаров на извънредна пресконференция.

Отделно от прокуратурата ДАНС също извършвали своя проверка, за която информирали министър-председателя.

Разследването показало, че Живко Мартинов поискал от търговец на няколко пъти да му бъдат предоставени общо 4 тона суджук, като го е заставял за това под претекст, че е включен в списък с лица, които трябва да подпомагат политическата дейност и ако не го направи, ще понесе неблагоприятни последици, разказа Цацаров. Тър

Той уточни, че на 4 пъти гербаджията искал от търговеца да му бъде предаден по 1 тон суджук, на обща стойност 45 хиляди лева. Мартинов всеки път казвал, че стоката е предназначена лично за министър-председателя.

Искани били още - около 60 кг телешка пъстърма, филе "Елена" и други.

Проверката показала, че дори и един суджук не е достигнал до премиера, стана ясно на брифинга.

Същият търговец бил рекетиран от депутата и да мебелира с мека мебел офиса на ГЕРБ в града, както и да постави климатична стена, отново за нуждите на партията." Те обаче са се оказали в офиса на народния представител", разказа още Цацаров, цитиран от "Фокус".

Той допълни, че на този етап няма да посочи самоличността на лицето подало сигнала и на свидетеля.

Проверката на прокуратурата показала, че Мартинов упражнявал натиск и над зам.-началник на Областна дирекция на МВР.

Депутатът искал редица неща, сред които да се анулира фиш за превишена скорост; да се освободят товарни автомобили задържани при проверка, в които имало пясък, незаконно придобит от плажа в Кранево; да се направят проверки на лица, които закупили пшеница от Мартинов, но не му заплатили, защото искали хлебна пшеница, а той им продал фуражна.

В друг случай от 2014 г., депутатът дори се е опитал да окаже натиск на окръжния прокурор на Добрич, но опитът не е успял.

Мартинов искал да въздейства върху магистрата за оневиняване на бившия финансов заместник-министър Красимир Катев, който участвал при катастрофа, при която загинали двама души. Тогава натиск е бил оказан на ръководни и експертни лица от МВР.

Срещу Катев в момента има 4 годишна присъда, която не е влязла в сила.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


240
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Добрич ако има дори един избирател на ГЕРБ, трябва да му дадат медал!Най-лошите пътища в цяла Европа са в област Добрич!Входът на Добрич е като лунен пейзаж! СРАМОТА!
139
0
 
30
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 6 години
БОКО АКО ЗНАЕ КОЛКО ЧЕСТО МАСТИТИТЕ ГЕРБАДЖИИ ПОЛЗВАТ ИМЕТО МУ ЩЕ СЕ ГРЪМНЕ, НО ПРЕДИ ТОВА ЩЕ РАЗПУСНЕ МАФИОТСКАТА СИ ПАРТИЯ!
138
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И кво сега - крадливото бушонче ще изгори, а Баце отново целият в бяло.Светата му вода ненапита. Тоя е Майка Тереза в панталони.
137
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ясно е, че въпросният мушморок не е възнамерявал да изяде 4 тона суджук - дори да го раздели с цялата парламентарна група и с националното ръководство на ГЕРБ, барабар с машинописките, това няма изяждане.Възнамерявал еда ги ИЗНЕСЕ или пусне в магазинната мрежа и да го ПРОДАДЕ.Което вече предполага разработена мрежа от митничари и/или дистрибутори, които снасят в четните гербаджийски каси.Става въпрос за организирана престъпна група, а не за някакъв самодеец, на когото му се приял суджучец.
136
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отново се измества темата, за да се позамаже. В списъка от престъпления на тоя депутат суджуците бяха най-малкият проблем.
135
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
герб се разграничава от ...от себе си ,за втори път за един месец ,след мега скандала с ндк
134
0
 
27
 
! Отговори
Интегрирам ром преди 6 години
Въобще не ми е чудно как това просто българско племе е стояло 500 години под робство...
133
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След десет дни ще бъде клетвата на новия депутат от ГЕРБ на мястото на Суджуков.
132
0
 
42
 
! Отговори
ЖИВКО СУДЖУКЪТ преди 6 години
ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ СЕ ПОДИГРАВА НА ГЕРБВЕЧЕ СТИГНАХА ДЪНОТО
131
0
 
32
 
! Отговори
Щурче преди 6 години
На фона на тези гербери мароканските скакалци изглеждат като невинни пеперуди.
130
1
 
28
 
! Отговори
Рогоносец преди 6 години
Откъде толкова елени за еленски суджук бе?!
129
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Току що на сайта на Агенция Ройтерс се появи информация за суджуците.Почти дословно е цитирано изкъзването на Цацаров.Вече цял свят знае за практиките на партия ГЕРБ.
128
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Във всеки град има по един или няколко такива наглеци, които рекетират хората, затова малък и среден бизнес няма, няма и да има, а всички ще работите за жълти стотинки за такива наглеци!
127
0
 
22
 
! Отговори
Компотов преди 6 години
Зимнина му приготвят. Ако зимата е върла какво ще прави ББ?
126
1
 
22
 
! Отговори
Нов преди 6 години
Те сега по новините прокурора каза, че суджука бил суров и го закарали да съхне. Сигурно пенсионери без зъби са го изяли и не е стигнал където трябва :)
125
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ей много евтиния на тоя народ бе. а, по-леко.
124
0
 
23
 
! Отговори
nekoi si преди 6 години
Тъй, тъй, от шофьорчето на Югоагентския Гаич как се става партиен функционер,че и депутат! Хахахаха!Ами с парички и простаци, дето гласуват за феодалите на Добрич! Оглозгаха града и се разпищолили на поразия! Жалко за хубавия град...
123
1
 
21
 
! Отговори
3 кубика млеко преди 6 години
4 тона суджук за баце. И това само от Добрич. Цялата ни държава е едно Кранево. Мести се песък (мангизи) в камиони.
122
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Корупция във вид на суджуци не е нова практика и е добре описана още миналия век в "Автобиография" на Бранислав Нушич, който любезно обяснява как учениците в Сърбия се "издължават" на учителите си, за да завършат с хубави срочни оценки. Разбира се, там присъстваха и други корупционни практики - пуйки, пилета, зелки и тем подобни. Самият Нушич обясни как за в защита на името си на добро и възпитано момче учителят е получавал някакви странни хартийки, сгънати в плик, пратени от баща му...
121
0
 
29
 
! Отговори
дядо Добри преди 6 години
Доказано е,че фЕлиите със свинска мас са вредни за герберастите,но суджука от еленско месо си е друго нещо.