Арестуваните полицаи събирали такса, 2 бона от дилър

Обвинени са за разпространение на наркотици и подкупи
Обновена: 16 окт 2017 13:55 | 16 окт 2017 13:52, Анисия Иванова
30
Арестуваните полицаи събирали такса,  2 бона от дилър
Архив: Булфото

Специализирана прокуратура обвини за разпространение на наркотици и подкупи двама полицаи от звено за противодействие срещу дрогата. Те са задържани снощи при спецакция, съобщиха от прокуратурата.

До задържането им двамата работели в 7 РПУ по линия на противодействие на разпространението на наркотици.

Служители на "Вътрешна сигурност" обаче, започнали да ги следят от юли по данни, че самите те разпространяват наркотични вещества. Снощи двамата полицаи са задържани веднага, след като получили подкуп от 2000
лева, предварително "белязани" от разследващите.

Още по темата

Събраните до момента доказателства сочат, че те са продавали амфетамини, марихуана и други наркотични вещества на наркодилъри, които от своя страна ги разпространявали на дребно в обслужвания от полицаите район.

Едновременно с това служителите събирали от всеки дилър по 2000 лева "такса спокойствие" месечно. Онези, които отказвали да плащат таксата, били заплашвани, че ще ги задържани, че срещу тях ще бъдат образувани преписки и досъдебни производства.

При извършените претърсвания в специален тайник в дома на единия от служителите са намерени и иззети разноцветни таблетки, разпределени в найлонови пликчета. Според полеви тест, става дума за амфетамини.

Окончателно заключение за съдържанието на таблетките предстои да даде назначена по случая експертиза.
Двамата полицаи, единият от които е с дълъг стаж в МВР, се стараели да действат при пълна конспиративност. Комуникирали с "подопечните" дилъри единствено чрез интернет приложения и "прави" телефони, използвани само за връзка между тях.

Утре прокуратурата ще поиска постоянното им задържане.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
2
 
3
 
! Отговори
Неа преди 6 години
Я ми кажи в твоята сфера няма ли връзкари , няма ли мързеливи или пък безотговорни ? Защото в моята има доста и никак не ми се дават примери .. По ми е ок да наблягам на това което се върши . Никой няма обсега да знае по кое време какво се върви , как си се променил от деня ти на постъпване на работа и т.н . Не оневинявам никой , ако така ти звуча. Просто ми е нелепо Всички да се обвиняват заради Някои !
27
2
 
1
 
! Отговори
Неа преди 6 години
Кой възприема краденето за норма ? Аз ли ? Или тези които са ги хванали ? И пък съда ? Може някои полицаи да кривват от правият път , но пък такива не се задържат дълго в системата . Интересува ме защо не цените труда на тези които работят и непрекъснато подчертавате негативите ? Впрочем във всяка сфера има " хитреци "... Но аз не рева да не взимат всички пари или че всеки са такива , нали ?
26
1
 
3
 
! Отговори
110 преди 6 години
Неа, неа даже не си струва да ти отговарям, но все пак- не сме станали полицаи, защото имаме някакъв мозък и сме способни дори и мутроландия да изкараме повече пари от един милиционер, при това без да крадем. Лошото е, че в обществото ни е норма още от соца да се възприема краденето за нормално. Правоохранители да се занимават с дрога- тези хора не са за съд, а за разстрел *** заспала.
25
2
 
4
 
! Отговори
Неа преди 6 години
Абе като много знаете станете вие полицаи . Какво чакате още?!
24
3
 
4
 
! Отговори
Неа преди 6 години
Едни и същи коментари под всяка статия свързана с МВР ... Коментар върху 20 заплати ( които между другото вече не са 20 ) ... Коментар че полицаите всичко знаят ама ги мързи да работят ... И коментар , че искат увеличение на заплатите .... Направо ви наизустих постното мислене ...
23
2
 
4
 
! Отговори
Неа преди 6 години
Мрън ...мрън ... Вечно сте недоволни !
22
11
 
3
 
! Отговори
1 преди 6 години
До 20 заплаткиС какво тези 20 заплати ви бъркат отзад?В Гърция при пенсиониране се вземат 80000 евро. В САЩ не зная,но на служителите от сектор "Сигурност" им им е осигурена семейна почивка за по 15 дни годишно, което е за сметка на държавата.
21
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То пък едни заплати, как се живее с 800лв в София?За наем ли ,за разходи ли , и тяхната не е лека.
20
0
 
6
 
! Отговори
1 преди 6 години
Тези, кой ги арестува? Някой от Семинарията ли, от Синагагогата ли, или от Главното Мюфтийство? Нали за това има отдел "Вътрешна Сигурност" в МВР.Дори когато хващат издънилите се полицаии пак мрънкате!10124
19
1
 
12
 
! Отговори
20 заплатки преди 6 години
Те милиционерите така си убиват времето, докато чакат да настъпи момента, когато прибират 20 брутни заплатки наведнъж. После продължават да бачкат "в системата" само, че вече към заплатката си взимат и тавана на пенсията. А народа го пускат по пързалката, ако ги потърси за нещо.
18
8
 
2
 
! Отговори
:):) преди 6 години
ами дръжте ги с 800 лв на улицата и чакайте да не кривнат. Може и да звучи грозно, но лафа за колкото ми плащат толкова работя си е налице. Докторите ще събират от дечурлигата по 5 кинта на белвжка за отсъствия пък тоз да не гушне от дилърите някой лев.
17
2
 
11
 
! Отговори
Ворошиловски стрелец преди 6 години
Хайде сега, пак да излязат и да реват за увеличение на заплатите. Всеки ден излизат данни за цели организирани престъпни групи съставени от полицаи. Народа вече не може да ги трае. По-високи заплати ще има, когато се направи полиция с изцяло НОВИ хора, които не са замесени в престъпни схеми.
16
0
 
3
 
! Отговори
ясно е преди 6 години
До Голям просГлупости пишеш.
15
1
 
9
 
! Отговори
Спонсор на МВР преди 6 години
Еее бива ли така? Толкова дарения за МВР се правят и тия пак с престъпления се занимават. Ше ви дърпаме ушите, ей!
14
1
 
6
 
! Отговори
или те е страх преди 6 години
До Анонимен 9Вместо да пишеш тука да беше пуснал сигнала на сайта на МВР,там може анонимно да пускате сигнали за полицай нарушители.
13
1
 
6
 
! Отговори
Вътрешна Сигурност преди 6 години
До Анонимен 9Не може за тази година изпълнихме плана цели 4 корумпирани полицай заловихме изморихме се,обади се до година.
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те са разбрали как събира парички Батко Боце - Суджука и решили и те. Но не отчели, че Батко никой не го дебне да го хебне, купил е цялата съдебна система и най-вече Цацата. Тях ги изпържили за 5-6 хилки, а Батко за гепените милиарди го обявяват за Велик Пълководец и дипломат.
11
10
 
2
 
! Отговори
Голям прос преди 6 години
Ако им бяха повишили заплатите навреме, нямаше да си заработват допълнително
10
0
 
11
 
! Отговори
Изглежда преди 6 години
Събирали такса тъпаните и бръкнали в джоба на повисшостоящите които пък се отчитат на върхът на стоящите..а там е ????
9
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айде от "вътрешна сигурност" да се самосезират и за патрулната кола обикаляща по бул. Сливница в гр. София. Полицаите пазят проститутките и си делят парите със сводниците. Да не говорим, и че са направили цяла система при която те хващат с *** и почнат да те изнудват за 100 лв. иначе те заплашват, че ще дойдат до вас и да кажат на жена ти..