Кой стои зад FaceБойко? Никола Николов от ГЕРБ

Имало обаче десетки фалшиви профили на премиера
Обновена: 5 дек 2017 16:33 | 5 дек 2017 16:23, Камелия Цветанова
90
Кой стои зад FaceБойко? Никола Николов от ГЕРБ
Снимка: Булфото, архив

Премиерът Бойко Борисов нямал достъп до профила си в социалната мрежа Facebook, а постовете на неговата страница качвал Никола Николов от пресцентъра на ГЕРБ. Това стана ясно от думите на самия Николов, който бе разпитан по делото, което журналистката и настоящ депутат от БСП Елена Йончева води срещу министър-председателя.

Още по темата

Повод за съдебния спор е твърдение, че Борисов бил казал, че държавата платила милиони на Йончева за филмите й.

В редки случаи от профила на Борисов постове пускала и служителка на Министерския съвет. Николов обаче обясни, че имало и няколко десетки фалшиви профили, които копирали едно към едно съдържанието, включително и снимките от истинския профил на премиера.

Така например на един от тези фалшиви профили преди дни бил публикуван клипът: "Танц със саби", на който мин.-председателят танцува в Саудитска Арабия, но на фона на чалга песен.

Разпитът на Николов е поискан от адвокатите на премиера Марин Марковски и Божидар Терзийски, защото се твърди, че в социалната мрежа се е появило неговото изказване за Елена Йончева, допълва "24 часа".

На делото бяха разпитани още журналистите Иван Гарелов, Виза Неделкова и Къдринка Къдринова, както и бившият зам.-министър на здравеопазването Емил Райнов. Техният разпит беше поискан от адвоката на Йончева Георги Атанасов.

Според Гарелов Йончева и Сергей Станишев вече се били разделили по времето, когато той е бил мин.-председател, но за да не се уврежда неговият имидж, все още били заедно. Йончева и Гарелов не били близки приятели, защото журналистката била доста "затворен и почти консервативен човек".

Гарелов обясни, че в началото на връзката им със Сергей Станишев, той бил много по-печеливш, защото журналистката била много по-популярна от сегашния лидер на ПЕС, който тогава работил в международния отдел на БСП.

Бившият зам.-министър Емил Райнов, който познава Елена Йончева от 30 години, обясни, че след като чула обвиненията на Борисов, тя се почувствала омерзена и отчаяна.

Райнов припомни, че журналистката имала син, който през април т.г. навърши една година и нейните тревоги са: Как ще го възпитава и как ще му обясни тези неща.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички знаем, че във фейса има друг човек, Бай *** не, че не иска да пише, просто си е полуграмотен. И не може да е по друг начин, с една книга прочетена наполовина, как да пише. Преди години, в едно живо предаване го накараха да напише посвещение. Написа 3 изречения с 5 грешки. Излагацията беше голяма! От тогава не пише нищо, какво остава във фейса. Наблягал е на бухалките и далаверите, в СИК не са искали да си грамотен. А в Африка вождовете говорят поне Английски. Научи една дума и до тук.
73
2
 
16
 
! Отговори
socialen преди 6 години
Всичко свързано с Борисов е една голяма измама.
72
2
 
18
 
! Отговори
Гацо Бацов преди 6 години
Гледа куту толстолоб преди никулден!
71
2
 
19
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
А га танцуваше със сабите беше по весел!
70
2
 
16
 
! Отговори
Хамлет преди 6 години
Не мога да разбера защо господин Борисов гледа като осъден?
69
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе не разбрахте ли вече че ГЕРБ и БСП го играят картел комбина ! А нас ни занимават буквално с глупости !
68
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Един писал, че БСП ще свърши като ИДИЛ. Аз не знам как ще свърши БСП, но знам, че ГЕРБ по геноцида, който извършва над голяма част от българското население, (България е на второ място по смъртност в света, при това без война) може да се сравни само с ИДИЛ.
67
4
 
13
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
Ако знаех че ще стане премиер нямаше да го бия толкова по главата!
66
5
 
14
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
Ние навремето и в залата си го ползвахме за *** този каратист 7ми Дан!
65
4
 
15
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
Сега ли се сетихте че тиквата е кукла на конци?Ама моля ви се аз не съм ви го избирал!
64
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ВСИЧКСИ ЗНАЕМ, ЧЕ БОРИСОВ НЕ ЗНАЕ КАКВО СЕ ПРАВИ НА КОМПЮТЪРА (;ВЪВ ВИНЕТУ НЯМА УКАЗАНИЯ ПО ВЪПРОСА)ПРОФИЛЪТ МУ СЕ ВОДИ ОТ ПРАВИТЕЛСТВЕНАТА ИНФОРМАЦИОННА СЛУЖБА.
63
22
 
7
 
! Отговори
Ел.Йончева-жалко е преди 6 години
А бе тази Елена Йончева не беше ли любовницата на Станишко , който България изгони с камъни? Е сега тази ли ще дава посоката на България? Това ли са новите лица в БСП ? Смешно и жалко е...
62
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че не може да чете, се знаеше отдавна. Че не може да говори, дори на български, го чуваме всеки ден. По няколко пъти. Сега разбираме, че не може и да пише. Как да обясня на децата си, че трябва да се учат, за да се издигнат в обществото?
61
2
 
22
 
! Отговори
ИмперсонализацияЛъжа преди 6 години
Значи, че освен брутално лъжовната имперсонализация, подвеждаща мнозина, че комуникират с и.д. премиерин, налице е абсолютно явна опасност за националната сигурност и интереси, след като не само профила е имперсонализиран, но и комуникацията през него е била в чужди ръце !След като според друг източник адвокатите Му са поискали да се намери разузнаването нека въпросното анализира наличността за риск за Националната Сигурност и Стратегическите Интереси на България !!!
60
19
 
8
 
! Отговори
Мучачос преди 6 години
Попитали радио Ереван- що е БСП ? Радиото отговорило- Българска самозвания партия със затихващи функции с елит милионери-клептомани.
59
5
 
22
 
! Отговори
Винету преди 6 години
Лъжат. Сам си дращя у фейса. Аз съм *** и фейса е ***.
58
8
 
18
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Това е дело на Позитано! Фейсбук е дело на Ленин! Нищо няма да накърни либофта ми към Господин Бойко Борисоф!
57
22
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
ВНИМАНИЕ! С известна доза съжаление ви съобщаваме, че гей бардак "Червени съсели" лопна кепенците. Молим социлистическите безполови и страннополови същества да се ориентират към близкото ТКЗС за превъзпитание.
56
4
 
22
 
! Отговори
студент-клошар преди 6 години
пак се измъква елегантно като носорог от магазин за 1 лев
55
19
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
ЗНАЕТЕ ЛИ КАК ДЕМОКРАЦИЯТА ПОБЕДИ СОЦИАЛИЗМА?ПРОСТО ДОЙДЕ И ГО РАЗМАЗА!!!