Самопризнанието не е доказатателство! Мехмед ли е убиецът на Дамла?

Информацията е твърде малко, настоя адвокат Марковски
21 дек 2017 10:30, Петя Славова
66
Самопризнанието не е доказатателство! Мехмед ли е убиецът на Дамла?
Дамла с майка си Садет. Колаж: Dnes.bg

Прокуратурата привлече като обвиняем Мехмед Хасан за убийството на 7-годишната Дамла от Момчилград. Задържаният е братовчед на момичето, а обвинението му е за убийство по особено мъчителен начин.

Според съобщението на прокуратурата той е имал ключ от жилището, в което влязъл на 17 декември когато и момичето беше открито. По последни данни Хасан е направил самопризнания.

Ако бъде доказано, че братовчедът на Дамла е убиецът, то го грозят или доживотна присъда, или 20 години затвор, или ще бъде изпратен в психиатрична клиника.

Още по темата

Майката на Дамла е казала, че когато е излизала от апартамента, за да отиде на работа, е заключила входната врата само веднъж, а когато се прибирала се наложило да превърти ключа два пъти. Днес изтича мярката ѝ за неотклонение.

"От самото начало разследващите са работили по версии, в които братовчедът е главно действащо лице. Ние не знаем какво е казвал той в разпитите си пред съдия. Защо майката не е казала, че нейният племенник също има ключ от апартамента? Много ми се иска да вярвам, че тя е премълчала, заради шока, който преживява", посочи журналистът от "Родопи24" Илхан Андай.

Според адвокат Марин Марковски информацията по случая е прекалено малко, за да се говори каква присъда грози Хасан. Самопризнанието не е абсолютното доказателство, подчерта юристът в студиото на "България сутрин".

"Натискът от обществото създава напрежение в прокуратурата и следствието, и не е изключено те да сбъркат и да обвинят погрешния човек. Фактите в момента не са достатъчни. Не казвам, че Хасан не е виновен. Възможно е да е той, но "възможно" не е достатъчно. Когато се извършва такова престъпление има протокол – предприемат се задължителни действия по изземането на доказателства. Да, има сериозни доказателства, но не са изчерпателни", категоричен бе гостът в студиото пред Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
1
 
! Отговори
333 преди 6 години
Нарочно ли са наели копумпирания адвокат да го изкарат невменяемо чудовището и да му се размине ? Най - справедливото наказание ще е да го оставят на народното правосъдие хората от града най- добре ще го оправят този изверг !
42
2
 
12
 
! Отговори
. преди 6 години
Ако признанието не е доказателство в съда, как намалят присъди за признаване на вината !? Или *** закони се прилагат само срещу справедливостта ?
41
1
 
4
 
! Отговори
бай ПЕТКО преди 6 години
Обвиняеми, ПОМНЕТЕ, че на съда НЕ се задават въпроси. Така пишете, че да не е във въпросителна форма, а това адвокатите го знаят МНОГО добре. Макар и да имате искова молба, ако е във въпросителна форма ще пиете една студена вода. Вие трябва убедително да докажете, а не съда да тълкува Вашите макар и убедителни доказателства, а Вие трябва да ги докажете с факти за да У Б Е Д И Т Е съда, че са верни. , ПОМНЕТЕ ТОВА юридическо правило ! Бай ви Петко е минал праз този бюрократичен АД !
40
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ако има отговор и за тиксото-браво.
39
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
умна полиция
38
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** полиция
37
3
 
16
 
! Отговори
Mimoza преди 6 години
Момиченце на 7 и момче на 25 сами нощно време.... Да ме извинява майката, ама трябва да е МНОГО проста да ги оставя, без значение, че ходела на работа.... Тоя момък според мен е блудствал системно с момичето и накрая то го е заплашило, че ще каже на майка си и резулатът е налице.
36
2
 
22
 
! Отговори
бг правосъдие преди 6 години
прокуратура и полиция: набихме го, призна си и решихме случая.адвокатите: набиха го и заради това си е признал.съдията: всички марш обратно в първи курс да учите законите, аз излизам в платен отпуск.
35
2
 
17
 
! Отговори
българка преди 6 години
Казаха, че този Мехмед има психични проблеми ! Какво самопризнание от психично болен човек ?!? И защо е имал ключ за жилището ? А детето защо е оставено само през нощта - явно това е било практика. Да, майката е на работа, но няма ли кой да бъде с детето ? Този батко ли я е пазил ? От кого я е пазил - от себе си, може би ? А ако наистина не го слуша главата, как са му поверили детето ? Странна история..... не казват всичко и никога няма да кажат.
34
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
четейки, се убеждавам, че умните и кадърни юристи стават адвокати, а които има връзки - стават прокурори. ако бяхме в англия или америка, където прокурорите не са част от правосъдната система, а трябва да се борят наравно в съда, всичките щяха да са на борсата или да продават зеленчуци. тогава пък, същите тези адвокати нямаше да се занимават толкова с престъпници, а щяха да насочат усилията си към калпавата ни администрация и да я разкатаят. ех, мечти.Мир на праха на детенцето.
33
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Според адвокат Марин Марковски информацията по случая е прекалено малко, за да се говори каква присъда грози Хасан. Самопризнанието не е абсолютното доказателство, подчерта юристът в студиото на "България сутрин"."
32
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз от самото начало като прочетох че "имаме признание" и ми беше ясно че това не означава абсолютно нищо!Може да означава нещо единствено ако самопризналият предостави информация която не се знае от никой друг освен следствените органи или само от него.Или ако е заровил трупа и им покаже къде точно.Само за пример ще кажа, че след убийството на италианския диктатор Бенито Мусолини са направили "самопризнания" над сто човека че именно те са убийците му (да се похвалят явно).
31
2
 
2
 
! Отговори
Да добавя преди 6 години
До Анонимен 32 Кеф ти в Русия.
30
4
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Майката е заключила само веднъж! Значи ли, че детето е заключено отвън и няма ключ? По-рано казаха, че то си е загубило ключа. Как така, ще е заключено и без ключ, ами ако стане пожар?! Как така детето ми няма да има ключ, а племенникът ми ще има, от собствено ми жилище?! И аз имам племенници, но те нямат ключове от дома ми! Нещо не се връзва в изнесените факти!
29
9
 
8
 
! Отговори
Дядо Соци преди 6 години
Я па мислим ,че убиеца е бащата. Според адвокат Марковски това не е сигурно доказателство , че е бил в чужбина.Я па мислим, че най мразим адвокатите и журналистите.
28
1
 
1
 
! Отговори
Я па ти! преди 6 години
До Александра 19 *** така е Александра. Как ще връщаш от работа рано сутринта? Няма ли магазини , кафета и към обяд егале , егале у дома.
27
2
 
18
 
! Отговори
шоп преди 6 години
Хайде сега, оня плондир Марковски пак ще защитава убийци.
26
4
 
21
 
! Отговори
цацата преди 6 години
медийният шум пречи на органите да си свършат работата, просто някой трябва да е виновен и се намира бързо... майката не може да оставя 7 г. дете само през нощта - факт! Самопризнанието не е категорично доказателство - факт!Тиксо в апартамента - това да не е РПГ, че да го няма в апартамента... не знам защо няма резултати от експертизите, една ДНК експертиза става много по- бързо, а една седмица мълчание и безброй версии.некадърност повсеместна...
25
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДО 22 Е В РАБОТАТА ЛИ ДА ГО ВЗЕМЕ ?
24
4
 
22
 
! Отговори
Боко Тиквата преди 6 години
Угодия няма на тоз матрял. Ако още не беше намрен виновника щяхте да мучите защо полицията нищо не прави. Ако се намери някой , то пък не било той. Ами не можахме да намерим някой доказан рецидивист педовфил да обвиним него, тогава щяхте да сте доволни сигурно.