2 г. без присъда за кмета, помел дете с джип! Майката – на протест!

Жената е готова да събере родители със същата съдба пред парламента
16 яну 2018 07:00,
69
2 г. без присъда за кмета, помел дете с джип! Майката – на протест!
Снимка: архив "Булфото"

Вече две години няма справедливост за страданията на едно дете, пометено от кметски джип, и на неговото семейство.

През 2015-та година тогавашният първолак Ивайло Стоянов бе блъснат от кметското возило край училището в Трън. Веднага след това бившият вече градоначалник Станислав Николов се отърва от правосъдие, защото делото бе прекратено с мотива, че детето само се е блъснало в кметския джип.

След скандал, писмо до главния прокурор Сотир Цацаров и служебна проверка делото бе въложено на прокуратурата в Перник.

Николов бе даден на съд за това, че е причинил по непредпазливост тежка и средна телесна повреда на момчето. Ивайло е с половин черен дроб и без далак след катастрофата. Момчето сега е добре, но цял живо ще трябва да спазва диета и да внимава с физическите натоварвания.

Още по темата

Вече две години и два месеца обаче семейството на Ивайло чака справедливост, но присъда срещу бившия кмет така и няма.

Заради това майката на момчето се готви за протест пред парламента.

"Няма да чакам справедливост за сина ми! Ще си я взема пред парламента. Заседанията на съда се провалят вече 4 месеца. Приемам отлагането на присъдата като целенасочен психологически тормоз към мен като родител на пострадало дете”, написа изстрадалата жена в писмо до "24 часа”.

Анита Гълъбова е категорична, че всички експертизи дотук сочат, че шофьорът е виновен. "Въпреки това се допусна 4-та експертиза. На 9 февруари е следващото заседание, което сигурно ще се отложи по ред причини.”, споделя майката.

Анита Гълъбова е готова, ако скоро няма присъда, да събере родителите на деца, жертви и пострадали при катастрофи, които са "обезверени и съсипани”. Според нея гърбът на Николов се пази от влиятелен човек.

"Инцидентът със сина ми се превърна в политическа игра, но аз няма да участвам. Някой отгоре помага на бившия кмет. Знам кой е, ще го помоля да спре. Ще се обърна към високопоставени личности да се намесят, както преди 1 г.”, решена е Гълъбова.

Преди старта на процеса на 23 юни м.г. Николов се оттегли от кметския пост. Той бе номинация на ГЕРБ. "Разочаровах се от поведението на кмета пред медиите, в което не видях никаква съпричастност”, коментира през 2016 г. случая премиерът Бойко Борисов.

От юни м.г. досега са проведени над 5 заседания. От съда в Трън обясниха, че делото се отлага заради допустими по закон искания на защитата. Последното заседание на 12 януари се е отложило, тъй като едно от вещите лица е било заето по друго дело във Варненския апелативен съд.

Съдия по казуса е Михаил Алексов. Наскоро той оглави районния съд в Перник.

Катастрофата стана на 13 ноември 2015 г. на кръстовище в Трън. Ивайло минал зад автобус, когато бил пометен от задницата на джипа "Фолксваген Туарег” на кмета. Според експертизи по делото скоростта на кмета била между 16 и 20 км/ч.

Майката на момчето получи подкрепа от Нели Петрова, депутатка от ГЕРБ и майка на убитата през 2011 година на пешеходна пътека Лора.

Петрова обяви, че ще направи каквото е по силите й, за да съдейства на Анита Гълъбова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Рано е още за протест. 2 год. е малко време за нашата съдебна система.
48
0
 
10
 
! Отговори
киссдет преди 6 години
При настъпило произшествие :-дори със скорост 2 км е не съобразена скорост поне затова могат да го съдят
47
0
 
8
 
! Отговори
киссдет преди 6 години
анонимен ...Не са ли те учили как се заобикаля спрял автобус? Не се обиждам в случая селянина си ти!
46
0
 
16
 
! Отговори
Божеееее преди 6 години
вече 4/ЧЕТИРИ/години чакам един пиян убиец с джип,безспорно доказан с всевъзможни експертизи,свидетели и каквото се сетите да получи присъда.Делото се разхожда по два пъти по различни съдилища...и НИЩО.Какво да кажа за "институцията" български съд,която позволява чрез "закона"някой да се подиграва така безочливо?!?
45
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изглежда че детето наистина се е ударило в задницата на джипа при пресичане зад автобуса. На всеки водач може да се случи щото няма видимост а детето изскача зад автобуса. Като ги знам днешните деца нищо чудно да е пресякло без да се огледа че идва автомобил. Така ги научиха селянчетата като им втълпиха в главите на простолюдието да не се оглеждат. И понеже разбраха че така нестава на някои пешеходни пътеки селянчетата са написали. Погледни на ляво. Късно е да гледат на ляво.
44
1
 
11
 
! Отговори
Гадни хора преди 6 години
Гадни Твари Пъплят из тази Земя... наречена България... грозни нагли гнусни Потни а за Простотията и дума да не казвам
43
1
 
11
 
! Отговори
Анти ГЕРБ преди 6 години
"Преди старта на процеса на 23 юни м.г. Николов се оттегли от кметския пост. Той бе номинация на ГЕРБ." Нали не си помислихте, че престъпника може да е от друга партия. Не че в другите партии няма престъпници, но тези от ГЕРБ биха всички рекорди по кражби, наглост, безпардонност, двуличие и т. н. Както казваме ние от северозапада пусти пустиняци.
42
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Демократични закони .
41
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Детето е "пометено от задницата на джип" със скорост около 20 км/ч. Май със склонен да вярвам че детето е блъснало джипа а не обратното...Хахахахах.Някой помага на майката да търси политическо омерзяване на случая.
40
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз не бих разчитал на каквато и да е съдебна система у нас, нещата щяха да се развият по друг начин за въпросния човек. Опитвам се да кажа, че съдът нямаше да е този Българският ... - предполагам се подразбира.
39
0
 
12
 
! Отговори
ИНСПЕКТОР преди 6 години
ЕКСПЕРТИТЕ ПРИ СКОРОСТ 1520 КМ.ЧАС КОЛАТА ВСЕ ЕДНО Е СПРЯЛА !!!!ТОГАВА КАК ПОМЕТЕ ДЕТЕТО ПИТАМ ???
38
0
 
4
 
! Отговори
пена метачката преди 6 години
под цензурираното съм написал "гарбидж", ама както си е на нашенски :)
37
0
 
16
 
! Отговори
Берлин преди 6 години
Във феодалните държави е така.
36
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Простотия... Депутатка ще направи каквото и е по силите??? Вижте как е в цивилизованият свят, удариш ли човек си кола си в банделата и си чакаш делото там-автоматичо виновен. Да го отлагат колкото си искат тогава.
35
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Майката не е ли чувала за Страсбург ?
34
2
 
26
 
! Отговори
Иво преди 6 години
Кръв с кръв се плаща, този кмет защо още ходи на двата си крака?!
33
1
 
28
 
! Отговори
jighg6t преди 6 години
Добре дошли в *** ***
32
4
 
22
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
спонсорите на герб ето за това сте гласували
31
3
 
35
 
! Отговори
ГЕРБаджийски убийц преди 6 години
КОЙ ГЕРбаджийски кмет не е престъпник, измамник, крадец, неграмотен *** и убиец? КОЙ? А тази нещастница, майката на пострадалото дете, въобще да не се надява на правосъдие! Тя луда ли, за какво "правосъдие" може да става дума в държавата на тримата дебелаци - банкянския, пълдинския и хотелберлинския? "Надежда всяка оставете"!
30
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Джипа на кого е,кой му е дал джипа на кмета като не си е познавал района,ако е служебен джипа трябвало шофьор да му бъде назначен с категория за професионален водач и джипа да е пуснат в движение с пътен лист и контролен технически преглед на лист,че е годен за движение за този ден и въобще на всяко излизане от гаража на кметската управа по назначение,нали за това е предназначен и е свързано с начисление на расходи по издръжката на дейноста,иначе си е самоинициятива да се разкарва возило в града