Отчаян зов на ужасено дете: Тате, стига си душил мама!

Съдът отстрани бащата за 3 месеца от семейното жилище в Карлово
20 фев 2018 09:00,
208
Отчаян зов на ужасено дете: Тате, стига си душил мама!
Снимка: flickr

"Тате, стига си душил мама" – това крещяло 10-годишно момченце, което станало неволен свидетел в края на миналата година как баща му бие и души майка му.

Случаят е описан по време на съдебен процес в Карлово от 13 февруари т.г., който приключва с решение насилникът да бъде отстранен от семейното жилище за 3 месеца.

Магистратите решили Кирил Атанасов да не доближава местоработата на съпругата си Таня Николова също за 3 месеца и да бъде глобен с 200 лева.

Побоят, на който станал свидетел малчугана, станал на 30 декември 2017 г. около 23 часа. В жилището на семейството по това време била сестрата на Таня със своето дете. Пред сестра й Кирил започнал да обижда жена си и да я псува. Казал й да си събира багажа и да напусне жилището.

Таня се опитвала да го омилостиви, но той бил непреклонен. Тя облякла палтото си, като се надявала, че така ще го успокои. Искала да излезе за малко навън и после да се върне. В това време обаче сестра й взела ключовете за входната врата и ги скрила, а Таня не могла да излезе. Кирил продължил да я обижда, да я псува и да я заплашва, че ще я убие.

Той станал изключително агресивен и затова жената се опитала да се обади по телефона на 112, но мъжът й го взел насила и го счупил в пода. След това я хванал за яката на палтото и я повлякъл към дивана в кухнята. Блъснал я силно в гърдите и я бутнал на дивана, като я обиждал, че е проститутка. Нанасял й удари с юмруци по цялото тяло и главата, след което я хванал за шията и започнал да я стиска силно, за да я удуши.

Таня не можела да си поеме дъх и започнала да се задушава, но мъжът й не я пускал. С последни сили тя успяла да повика по име племенницата си, вследствие на вика й в хола отишли и двете деца. Пред очите им Кирил продължил да души жена си и да я удря. Точно тогава детето им започнало да крещи и да зове баща си да пусне майка му и да спре да я души.

Таня успяла да се освободи от захвата, отишла в спалнята с двете деца, като взела телефона на мъжа си от коридора и се обадила на 112. Тя много бързо успяла да обясни къде се намира и че животът й е в опасност. Когато спряла да говори, мъжът й изтръгнал телефона от ръцете й. След минути в жилището им отишли полицаи, които спрели скандала.

Жертвата си изкарала и медицинско свидетелство за нанесените й удари. Тя се страхувала да се прибира вкъщи и започнала да пие успокоителни. Съдът преценил, че побоищата не били системни и затова отстранил съпруга от общото жилище само за 3 месеца.

"Касае се за акт на насилие, възникнали по повод подозирана изневяра и определянето на мерки с по-дълъг срок е неоправдано. Отделно от това, жилището е собственост на молителя и правата му не следва да бъдат неоправдано нарушени", се мотивират магистратите, цитирани от "Монитор".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Моля, поставете ударение на "душил" поне в заглавието, за да се разбира истинкият смисъл на думата. Къде се поставя ударение може да научите и в Гугъл...
106
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Видимо е, че в България закона и без т.н. *** р ас ка конвенция работи и тя е напълно ненужна. Важно е обаче тормозените да сигнализират и да не се връщат при мало умника.
105
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това навсякъде в цивилизования свят се смята за опит за убийство. Лежи се в затвор!Говорила съм с жени с по 7 деца, които само за намек на насилие (лек шамар) се развеждат. Засрамете се! И закони няма, и съд. Жилището било негово и дай сега ще душим. Детето ще крещи "Татко недей убива мама".Мислите ли че е нормално?
104
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Със закони тия работи не се оправят, ако си животно е за цял живот. Възпитание, образование и поне някакъв морал. Иначе тоя се е подписал в съда Че повече няма да правя така.
103
4
 
30
 
! Отговори
t преди 6 години
Такива трябва да си получават заслуженото, но не Конвенция е нужна за това.
102
4
 
54
 
! Отговори
mt преди 6 години
Интересно, че изказванията масово защитават побойника. Тук никой не споменава детето и как това насилие върху майка му ще се отрази върху него. В моето семейство има подобен случай, чичо ми редовно биеше леля ми пред детето. И сега познайте, 20 г. по-късно, леля ми вече не е на този свят, побойника си живурка, а син им (срам ме е да го нарека братовчет) е станал същия като баща си, бие жена си пред детото им. Жалко наистина, защото нито закони, нито конвенции, нито третия пол ще защити децата ни
101
16
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако си мъж и българин, то значи , че си насилник над жени и деца. И не спорете, понеже го казват европейците и разните му там неправителствени организации.Так, че ако ви посочат за насилник значи сте такъв.Идете си сложете камъка на шията и скочете в язовира, понеже няма смисъл да се борите и доказвате , че не сте.Такъв сте, щом сте мъж и българин.За справка конвенцията и неправителствените организации в частност БХК.
100
24
 
9
 
! Отговори
?!? преди 6 години
Безспорно неприятно! Ама и оправдано. Защо? Защото ако трябва да останеш с тая гадна куррва, курварр да живееш заради децата. Това си е един вид пасивно насилие което тормози повече и от един бой. А за това конвенция няма, нищо че тоя психически тормоз е по распостранен в семейството.
99
11
 
23
 
! Отговори
Драган преди 6 години
Тая като го е знаела, че е такъв, защо е с него ? Или кой знае какви номера му е въртяла ! Няма как да знаем, за да изказваме мнения !
98
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КОЙ обеща на брюксел, че ще ратифицирВАме ИК. ?Сега шекели ли ще връща или кво не знам.
97
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нека се борим срещу НАСИЛИЕТО, но да го напраавим до край и качествено. Защото има и НАСИЛИЕ ВЪРХУ ДЕЦА, има НАСИЛИЕ МЕЖДУ МЪЖЕ. А какво да кажем за ВЕРБАЛНОТО НАСИЛИЕ, след като на 100% от българите ни се случва псуваме, обиждаме и да критикуваме по грозен начин някого. А какво ще кажем за ИКОНОМИЧЕСКОТО НАСИЛИЕ, за ПОЛИТИЧЕСКОТО НАСИЛИЕ? Или пак ще разглеждаме проблема само на парче, както често правим? Така няма стане работата.
96
10
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Покани ме един колега в тях да пийнем! Салатка, ракийка, детето на 1 годинка в кошчето, жена му и тя на масата. По едно време угасна тока, той тръгна да носи някакъв акумулатор имал пригоден и лампички.Тя вика - Ние хайде през това време да се обараме! Аз - Шамари не щеш ли!? Така трябва да бъде! Мъжете трябва да сме с морал, защото жените акъл в главите нямат! Сетне може и да ме счита за гей, но приятелството е по важно! Факт!
95
8
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Ама и Вие сте едни разбирачи. В статията ясно е посочено ПОДОЗИРАНА изневяра. То мъжът като е ревнив и извънземни ще му се привидят.
94
5
 
20
 
! Отговори
Горан преди 6 години
Не оправдавам и жените, ама ако одобрим насилието, маса жени трябва да се затрият, нали се сещате? Като ти е невярна, ми зарежи я! Ама, не я бий!
93
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бе всеки да се оправя както ще! Ако иска да бъде цивилизован, жена му да прави каквото си поиска, ако не иска, да я оставя и да ходи свободен!
92
3
 
18
 
! Отговори
Горан преди 6 години
На такива хубавци, полицията само заради разкарването трябва да им вкара в главата няколко палки.
91
12
 
19
 
! Отговори
един там преди 6 години
А кой знае дали е искала само за малко да излезе или просто е искала да отиде при любовника си? Говорим за физическо насилие, а психическото, което е много по-страшно защо никой не говори. Защо не се приказва за психическият тормоз над мъжете! Търпим, търпим и накрая ни избиват бушоните. Бил съм свидетел, как една обижда приятеля си и го нарича как ли не пред компанията. Бил слаб в леглото, а бившият и любовник се справял по-добре. Нямал бил пари и нищо не и купувал и т.н.Ко праим а?
90
1
 
22
 
! Отговори
мунчо преди 6 години
значи ще спрем да бием жените си, като подпишем ИКЕ то излиза, че в мента всички жени са бити, понеже няма конвенция. Защо прикривате този факт?
89
7
 
6
 
! Отговори
До Анонимен 119 преди 6 години
Изключително ограничено изказване. Нещата в БГ семейство са на това положение заради мислене като твоето. При някои хора еволюцията е спряла със самото им раждане. Жалко
88
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нещо много важно остана неизказано и незабелязано, ние в момента сме обединени като едно цяло, като едно съзнание. Уважаеми сънародници, нека ТОВА ЧУВСТВО, КОЕТО ВИ КАРА да сте на страната на истина и правдата не ви напуска. Защото това е нашата сила, този документ и всеки следващ, няма да се приемат, ако не ни раздялат и противопоставят. запонете го. Нека се обединим като народ, нека не бъдем тълпа, която може да бъде влачена и погубвана.Благодаря ви. Дължим го на децата си.