След "к...о" от съдебен бос, чиновничка се… "напишкала"

Евелин Драганов от Раднево е оправдан на първа инстанция
27 мар 2018 07:40,
20
След "к...о" от съдебен бос, чиновничка се… "напишкала"
Снимка: flickr

Служителка на районния съд в Раднево се "напишкала" след тежък скандал с шефа й, който ходел опасан с 2 пистолета на кръста.Това обяснява пред Софийския апелативен съд деловодителката Йовка Митева за ежедневието в съда в Раднево, когато начело бил Евелин Драганов.

Бившият съдебен шеф е подсъдим за това, че през 2013 г. звъннал по вътрешния телефон на Митева и ѝ казал: "Мръсна к...о, сега ще сляза долу и ще ти счупя ръцете и краката, ще смачкам теб и майка ти". Магистратът добавил още, че ще отреже главата ѝ и ще напълни устата ѝ с червеи, пише "24 часа".

Още по темата

На първа инстанция Драганов е оправдан, тъй като думите били израз на манталитета му. Той отрича да я е заплашвал по телефона. Драганов оглавява съда от 1998 до 2010 г. След това е редови съдия до уволнението му през 2016 г.

Митева разказва, че в кабинета на Драганов имало колекция от хладни оръжия - копия, арбалети и пистолети. Тя е виждала "подутини" по хълбоците на Драганов с форма на пистолети. Отрича това да са били детски играчки, става ясно от разпита ѝ. И до днес Митева все още се бои за живота си и за майка си.

За следващото заседание на 25 април съдът е пратил призовка на друг бивш кадровик - Галя Георгиева, която сега правораздава в апелативния спецсъд. Тя най-вероятно ще обяснява как заварила Митева, когато през 2013 г. отишла в Раднево за атестация на съдия. След срещата си с Георгиева деловодителката се окуражила и се оплакала в прокуратурата.

Освен това дело през януари Драганов получи ново обвинение. Той и един от адвокатите му - Филип Горов, са обвинени, че уговаряли свидетели да променят показанията си срещу друга съдийка от Раднево - Люба Петрова, по едно от двете дела срещу нея.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Евелин Драганов е лицето на кривосъдната ни система.Такъв и е манталитета.
19
0
 
9
 
! Отговори
Мдааа преди 6 години
"На първа инстанция Драганов е оправдан, тъй като думите били израз на манталитета му."Пет пъти прочетох изречението, за да се уверя, че разбирам смисъла му. После си спомних, че живея в Абсурдистан. Подкрепям коментарите по-долу.
18
0
 
8
 
! Отговори
Ха-ха преди 6 години
Този съдия неправилно си използва манталитета. Да беше накарал да се опикае някой подсъдим в съдебната зала. Ама то не е като да крещиш по жени и да се правиш на бабаит
17
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
явно на първата "инстанция", която го е оправдала, манталитета и е същия !
16
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Драганов е оправдан, тъй като думите били израз на манталитета му..............и понеже манталитета на 80 % е същия - грабвайте пистолети,арбалети... ??????????? това е оправдано ??????????????
15
0
 
8
 
! Отговори
Щерю преди 6 години
Те затова в цялата съдебна система оставиха предимно жени - да се напишкват, като им креснат отгоре...
14
1
 
14
 
! Отговори
Анодолец преди 6 години
"Какво уволнение? Тоя си е за затвор! Затова хората масово напуснаха тая жалка територия, защото законите важат, ама само за някои хора..."А в Турция като арестуват подобни хора... Става диктаторска страна :-):-):-):-) как ще вкараш з затвора "интилигентни" хора с дипломи:-):-):-):-)те винаги са невинни нали :-):-):-):-):-):-):-):-):-)още много ще се "нaпишкате" :-)
13
2
 
7
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
Пистолетите или са законни или детска играчка, *** е имал предвид хипотезата, че не се е къпала този ден, к....о го е казал на майтап защото такъв успех е манталитета, а смачкам е в преносен смисъл, не са глина та да ги смачка. Най-много глоба ще получи, защото думите му ще се тълкуват по подобен начин.
12
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Такъв си му бил манталитета. Те това е правораздаване. И после защо хората бягат и ще закриваме държавата. Като останат само тези тупани нека се самоизбият.
11
0
 
27
 
! Отговори
И тези преди 6 години
*** с юридическо образование "ПРАВОРАЗДАВАТ"????!!?? Възмутително е как ВИСШЕСТОЯЩИТЕ колеги на този САТРАП не се възмущават години наред.????!!??ТАКАВА ли е "СЪВЕСТТА "им? КАК ОПРЕДЕЛЯТ КОЙ е виновен и кой не е??Това не са ХОРА.Всяк дума е слаба за тях, защото ПРИТЕЖАВАТ ДЛЪЖНОСТ, с която убиват и смачкват ХОРА.АДМИНИСТРАТИВНИ МЪЧИТЕЛИ, водещи хората до смърт.Това е длъжността.
10
3
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво уволнение? Тоя си е за затвор! Затова хората масово напуснаха тая жалка територия, защото законите важат, ама само за някои хора...
9
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гербераз най вероятно
8
1
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пореднният селски мутрясъл дерибей. Тоя вместо да го уволнят дисциплинрно, като срам и позор за съдебната система, колегите му ще го бранят със зъби и нокти. Срамна история.
7
0
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"...На първа инстанция Драганов е оправдан, тъй като думите били израз на манталитета му..."Made in bulgaria
6
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тозия съдия се е изживявал като шериф???
5
0
 
66
 
! Отговори
king_for_a_day преди 6 години
"...На първа инстанция Драганов е оправдан, тъй като думите били израз на манталитета му..."Какво?????????Това някаква шега ли е?
4
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знам кое е по-зле, заглавието или историята.
3
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И това заглавие ли избра ***, "к...о"! Еййй, опасни хора сте!!!
2
1
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този съдия си сака някой като доктора от Пловдив.
1
3
 
108
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Подобни безобразия вършат тези, които имат връзки на по - високи нива и си позволяват да нарушават законите, знаейки че ще останат безнаказани. Демонстрират го най - нагло пред подчинените си и пред други хора...