Желяз е на свобода! Протестите "Да не го даваме на САЩ" остават!

Съдът в Добрич реши да пусне младия мъж срещу "подписка"
Обновена: 12 апр 2018 12:49 | 11 апр 2018 14:02,
170

Снимка: Булфото

Желяз Андреев е на свобода. Окръжният съд в Добрич взе решение да го освободи от ареста с мярка "подписка".

29-годишният мъж бе арестуван заради разследване във Флорида по обвинение, че е нарушил ембаргото за търговия със Сирия.

Заради това прокуратурата във Флорида го обвинява и в измама към САЩ. В периода май 2013 г. – април 2016 г. Желяз е бил служител в отдел "Продажби" в българския офис на американската компания AW Tronics.

Още по темата

Той е имал задължението да се свързва директно с клиенти по имейл и телефон и да предлага продукти и услуги. На него е бил предоставено портфолио на клиентите и той не е можел да избира компаниите, с които да работи.

За броени часове Желяз получи подкрепата на хиляди българи, които организират подписки в негова защита.

Близките му създадоха и група във Facebook, която организира протест в негова защита. Въпреки решението на съда да го освободи, утре протест ще има – пред Съдебната палата в Добрич и пред тази в София.

Хората, които подкрепят Желяз, ще протестират срещу евентуалната му екстрадиция.

"Радваме се. Очакваме да го прегърнем. Предстои ни истинската битка. Вярвам, че вярата ми няма да бъде сломена”, коментира приятелката на Желяз Андреев, цитирана от Нова тв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Още един пример, че така нареченият Български съд защитава правата на престъпниците, а не на гражданите, спазващи Закона.
70
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЖЕЛЕЗЕН Българинимаш грешка приятел , името ти трябва да е ЖЕЛЕЗЕН РУСНАК или ЖЕЛЯЗНА ЧУКЧА или всичко друго , но не и Българин !!
69
3
 
10
 
! Отговори
Sd преди 6 години
Долу договора за екстракция, продажници ДОЛУУ
68
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименДДСгейт! В НАП са си .................................................не харесвам ГЕРБ , но като сме тръгнали монетата има две страни ...твоите господари окрадоха само от юго-ембаргото 4 милиарда долара, 6 милиарда долара от фалита на банките и това са само 2 неща от стотици други който твоите господари от БКП сътвориха ..докъто съм жив няма да се предам и винаги ще се боря срещу БКП най - мръснишката и анти-Българска партия! Да знам и си прав Бойко цървула и компания са същите
67
5
 
4
 
! Отговори
историк преди 6 години
По- интересно е кое правителство взе решение при всеки повик от сащ,да екстрадираме.2008г премиер не беше ли гей,Сер гей?!
66
3
 
10
 
! Отговори
Бай Иван преди 6 години
Америка за България и соросогнидите сега ще обявят всички,защитили нашия съгражданин за руска пета колона ;) !!!
65
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хей завистници, в България много хира работят по този начин. Проблема е в договора за екстрадиране между САЩ и нас. Договора го подписа крадливия старчок, царчето, без да се замисли, да угоди на краварите. Преди се гъзехме на руснаците, днес на Америка. Пи робски, безпрекословно, примиренчески. Ето защо нямаме авторитет никъде, заради Царчето, Гейчето от БСП, от 10 години заради Сикаджията и Цецо Ентелекта. Те като отидат в САЩ, подписват без да мислят за това, колко българи ще страдат.
64
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДДСгейт! В НАП са си раздали над 150 милиона бонуси по време на източването на милиардите ДДС!Ей това е милата ви родна герберастка картинка.Иначе САЩ са ви виновни, че искат да се спазват ЗАКОНИТЕ.Нация от Андрешковци сте.
63
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До от 51минусите са защото това са платени *** ...видят ли , че само по някакъв дори и косвен начин подкрепяш САЩ , минусите са задължителни !! Истината няма значение , никакво значение , не ги интересува истината... с други думи национални предатели , който е ОЧЕИЗВАЖДАЩО на кого служат! така, че не се връзвай, това са национални предатели на който им се плащат жълти стотинки да продават майките си, а някой дори и децата си ..смятай за какви долни мижитурки ти говоря , без душевни ***!
62
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Работи за американска компания с офис в България. Продава части за самолети и хеликоптери. Компанията работи по българските закони. Компанията не включва в черния си списък клиенти от Сирия. Не съобщава, че не трябва да се продава на сирийски клиенти. Осъждат те за пропуски на самата компания. При това в САЩ. Няма как да не включим демократичната дума демокрация. Без нея сме за никъде. Странна работа.
61
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя спокойно може да се кандидатира за депутат. Простото племе ще го избере - гараниця.
60
4
 
7
 
! Отговори
дъйн преди 6 години
маямската прокуратура да оправи местната престъпност и тогава да мисли за тая в добри4!! а кой е подписал това споразумение?
59
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом е работил за американска фирма, редно е да бъде съден по Американските закони и от Съда в САЩ.Тука най-вероятно ще го пуснат.
58
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 36 - да бе - когато при предишното искане за екстрадация им се поискаха доказателства - веднага се умълчаха - и до сега не са пратили НИЩО! Година и нещо мина, случая бе подобен.
57
5
 
10
 
! Отговори
ЖЕЛЕЗЕН Българин преди 6 години
На ПРОТЕСТ пред посолството на СВЕТОВНИЯ ЖАНДАРМ САЩ !!!
56
2
 
8
 
! Отговори
до 53 преди 6 години
Не можем, защото сме Никои.А сме Никои, защото избираме наведени одупени със свалени *** политици да ни управляват.Няма нищо случайно. Иначе все някой друг ни е виновен.
55
2
 
3
 
! Отговори
от 51 преди 6 години
Аве не мога да ви разбера тея с минусите?!Пиша просто факт, че фирмата не е регистрирана в България и пак минус?! Някаква друга информация ли имате или просто вече съвсем ви е напуснал разсъдъка?! Макар, че като гледам аз какво става дума, определено е 2-то
54
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До некойНЕ тия са с имунитет, тях не можем ги искаме.
53
5
 
8
 
! Отговори
Америка за БГ преди 6 години
Смъртно наказание в САЩ чрез:смъртоносна инжекцияразстрелелектрическа маса обесванеобгазяване-газова камерапо изборВсеки Българин е застрашен от екстрадация по искане на САЩ!
52
2
 
12
 
! Отговори
некой преди 6 години
не знам каква е спогодбата между България и САЩ - ама ние можеме ли да поискаме екстрадация на Обама, Тони Блеар, Тръмп - за това че без основание унищожиха няколко държави и се га се опитват да довърша още една? По какво международно право това се прави?