Версия за ада на "Тракия": Шум в кормилото на "Рено"-то

Шофьорката се разсеяла и ударила с колата си автобуса ковчег
16 апр 2018 08:10,
61
Версия за ада на "Тракия": Шум в кормилото на "Рено"-то
Снимка: архив, Булфото

Шофьорката на "Рено"-то от касапницата на магистрала "Тракия" чула шум от кормилото, заради което кривнала надясно към автобуса. Това разказват пред "24 часа" разследващи, запознати с обясненията на Цвета Таскова.

От събота 29-годишната жена е подведена под отговорност за катастрофата на "Тракия", при която загинаха шестима, а над 23-ма бяха ранени.

Още по темата

Тя е приела изключително тежко случилото се. С нея е пътувал неин близък, който е свидетел по делото.

Основната теза на обвинението е, че най-вероятно реното на Таскова е ударило предната лява гума на автобуса, заради което той се е завъртял надясно, падайки в канавка.

Как точно е станала катастрофата, ще кажат експерти, които трябва да излязат със заключение до 2 месеца.

Днес прокурор Мирослав Ангелов ще поиска Софийският окръжен съд да задържи за постоянно Таскова.

Разследващите стигат до обвинението на Таскова, след като експертна справка показала, че колата ѝ е технически изправна. Не е готово обаче заключението на вещите лица за автобуса на "Юнион Ивкони".

До неделя бяха разпитани над 30 свидетели. Вземат се показания и от пострадали, които все още лежат по столични болници. Важни за разследването са преки очевидци от 2-3 коли, които са се движили зад рейса и "Рено"-то на Таскова. Те не са спрели и са продължили пътя си.

По делото тепърва предстои вещи лица да установят дали, ако пасажерите са били с колани, е щяло да има загинали.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва да се обърне внимание и на пунктовете раздаващи лепенки за ГТП, този модел "Рено" от преди 20-25 год , като му прибавиш и пишман майсторите работещи на принципът карай докато може , после ще го правим с оригинални части 2-3 употреба....
14
8
 
18
 
! Отговори
+++ преди 6 години
ПТП-то е заради шофьорката на Реното, но действията на шофьора на автобуса са довели до преобръщането му и смъртта на хората. Най-вероятно ГЕРБ ще замажат случая и шофьорката на Реното ще е единственият виновник. Фирмата е собственост на не знам дали е вече бивш депутат на ГЕРБ, подал оставка като шеф на транспортната комисия, точно заради катастрофа с негов автобус преди време,
13
1
 
22
 
! Отговори
Св преди 6 години
Наказанието ще е ясно - по непредпазливост. Но трябва да се обърне наистина и внимание на самите курсове за обучение. Не може скоро четох, как една жена тепърва пита на какво да обърне внимание, изкарала курсовете и търси съвети в нета, че си купила кола и засега я кара из квартала че не знае какво да прави. Някога преди 25 год. съм карал курс 5 месеца. По 6-8 часа на седмица теория ни преподаваха. Листовките отделно. Най-обикновен курс Б категория. И часовете практика пълна, с полигон и т.н...
12
9
 
15
 
! Отговори
+++ преди 6 години
Не знам как 1 тон кола ще изхвърли над 15 тона автобус от пътя! Всички сега са срещу шофьорката на Реното, но май шофьорът на автубуса е направил маневра, с която го е обърнал и затова има загинали и ранени. Автобусът е одраскан отстрани по средата от Реното. Не видях признаци за удар в предното колело. За мен най-вероятно шофьорът на автубиса е завил рязко вдясно, с което е излязъл от пътя и е влязъл в канавката, която го е обърнала. Колелата на автобуса бяха вдясно, а не в ляво.
11
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не им ли писна на експертите да търсят цяла седмица под вола теле - автобуса та автобуса, как ли да изкарат него виновен. Един изкуфелник представен като най-големия експерт в БГ мрънкаше, че не било възможно кола да обърне автобус. От ясно по-ясно е кой е причинил инцидента и е време да се говори вече за наказанието на виновника.
10
1
 
26
 
! Отговори
Св преди 6 години
Еми шум и да има и да няма - основно правило, дори и при пресичане пеш е да довършиш маневрата, дори и да разпилееш доматите от пазара по пътя или се разпадне огледало, чистачка, шум, камъче да удари. То не седиш на дивана вкъщи и да слушаш шум от хладилника. Като минаваш покрай стена, се чува отразяване на шума от колелата, тракане от нея, но за секунда. При изпреварване покрай автобуса, може да се е отразил доста по дълго тоя шум, заради по - дългото каране успоредно с него. А може и от него..
9
1
 
13
 
! Отговори
Жо преди 6 години
До Кирил 7ДА, МАНТИНЕЛА трябва да има! Но мантинелата, с нейната височина, може да задържи на пътя само лека кола, която се удря в нея под ъгъл по-малък от 30 градуса. Автобусът, със своите 20 тона, може да скъса мантинелата. Тогава става по-лошо- част от скъсаната мантинела може да пробие предното стъкло и да се вреже вътре в автобуса.
8
13
 
7
 
! Отговори
@ преди 6 години
Каквото и да пишем, трагедията е факт, нищо не може да променим. За съжаление такива инциденти се случват и ще продължат да се случват.Вкарването в затвора на дамата с Реното нищо няма да промени.Живот.
7
5
 
8
 
! Отговори
ime преди 6 години
по цял свят автобусите са с предимство, у нас са подложени на комплексарски изпълнения от такива шофьори
6
6
 
10
 
! Отговори
Кирил преди 6 години
Петя е права. Това е скоростен път с позволени 130 км/ч! Задължително е да има мантинела.
5
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И никой не споменава фалшивите технически прегледи....
4
7
 
13
 
! Отговори
1948 преди 6 години
Петя,ти имаш ли книжка? И съзнаваш ли каква г.л.у.п.о.ст си написала.
3
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
задължителни видеорегистратори във всички автобуси и МПС-та за обществен транспорт.
2
16
 
15
 
! Отговори
Petya преди 6 години
Да почиват в мир нелепо загиналите.А няма ли да има техническа експертиза ако е имало мантинела, дали е щяло да има загинали?!? И къде е въпросната мантинела???
1
2
 
32
 
! Отговори
.. преди 6 години
Шум в ушите? А?Бас държа, че се е занимавала с телефона.