От мол на Околовръстното до кафе на Кристал... Кмет гейт

Бизнесменът се навил да даде пари, за да строи на Камбаните
Обновена: 24 апр 2018 08:15 | 24 апр 2018 08:10,
60
От мол на Околовръстното до кафе на Кристал... Кмет гейт
Иванчева писа бележка до журналистите, че не е била в "Ринг мол" на въпросната среща. Снимка: архив, Булфото

Обвиненият като посредник при вземането на подкупа за кметицата на столичния район "Младост" Петър Дюлгеров и изнудваният бизнесмен са се видели в столичен мол на Околовръстното шосе, за да уговорят окончателния размер на рушвета, обяви "24 часа" като цитира разследващи.

Срещата между Дюлгеров, който е бивш кмет на "Младост", и предприемача Александър Ваклин, била последната преди предаването на първата вноска от рушвета на 17 април т.г.

Още по темата

Двамата си стиснали ръцете за 500 хил. евро, за да се издаде на Ваклин съобщение до всички заинтересовани, че предприемачът може да строи в местността Камбаните.

Иванчева, заместничката ѝ Биляна Петрова и Дюлгеров са обвинени за подкуп от 70 хил. евро. В петък, когато спецсъдът решаваше дали да ги задържи, кметицата Десислава Иванчева писа бележка до журналистите, че не е била в "Ринг мол" на въпросната среща.

Разследващите обясниха, че няма противоречия в протоколите за парите, както твърди защитата. Ваклин дал свои пари на 2 април, тъй като прокуратурата няма резервен фонд за такива случаи.

Банкнотите трябвало да се бележат, за което има протокол от 2 април. След това те са върнати на Ваклин, за да може бизнесменът да ги предаде на посредника.

Процедурата обаче се повторила, тъй като предаването на подкупа се отлагало на няколко пъти до 17 април. Сега 70-те хил. евро се съхраняват като доказателство в прокуратурата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
2
 
22
 
! Отговори
каква държава ?? преди 6 години
само при нас е възможно.. кметица- фризьорка , минисър председател пожарникар, заместника му / цц/ с помощно училище, цецка министър на праСОВЪДИЕТО..- с рабфак , калинка от земеделието без диплома , Бат сали депутат че и Баракова..Суджуци- делянковци..Върбакова..и хиляди знайни и по малко знайни..Намират се теми постоянно,които да отклоняват вниманието. Я си представете ако и Цачева бе станала президент..кошмар.. Всичко тяхно без да ги критикуват..Егати държавата- егати избирателите..Срам
36
4
 
9
 
! Отговори
П.Петров преди 6 години
Прокуратурата до момента не обяснява защо парите са маркирани много преди да са поискани и договорени от Дюлгеров! Не са изнесени и данни Иванчева или Петрова да са искали парите освен предположенията на Ваклин!От бомбастичните "милион евро" , обявени от Гешев, до момента обвинението е за 70000 евро.Както върви и това няма да докажат, въпреки месеците следене, подслушване и над 100 служители на службите, участвали в постановката.
35
0
 
4
 
! Отговори
Чичо преди 6 години
Спомняте ли си случая с новия кмет на Неделино.Двама бизнесмени от Ст.Загора му предлагат подкуп от 5000лв.,за да извършват всички ремонти в общината.Кмета се обажда в полицията и ги закопчават на място.После не съм следил как се разви случая ,но така се действа .
34
8
 
6
 
! Отговори
Байфидан преди 6 години
Постановка, та постановка. Ей, *** е много странна птица - хем иска борба с неправдата, хем все му се привиждат конспирации. И хич не ще да приеме версията, че Иванчева може наистина да е корумпирана. И всички тези СРС (подслушване и заснемане) и 100 човека от спец службите, заети в операцията са постановка ли? Па много голяма фантастика става, бе? Освен това е ясно, че на случайните драскачи в сайтовете няма да им дадат СРС-тата.
33
3
 
8
 
! Отговори
пламен пелтека преди 6 години
Този Дюлгеров защо като е взел парите не ги е внесъл по някоя банкова сметка може и офшорка а тича с кашона веднагада ги сложи на задната седалка.Смехория.Няма такава държава.
32
2
 
20
 
! Отговори
do 31 преди 6 години
Никой не я защитава. Затова си има адвокат.Коментират хора и се дразнят. До този момент няма едно доказателство за поискан подкуп.Този "бизнесмен" Ваклин казва че кметицата му е искала подкуп, но не го е направила лично. СРС-та със запис за искане на подкуп до този момент не са представени в съда.Дюлгеров е оставил парите в плик на задната седалка на автомобила където имали много други пликове. Последно се отказал от показанията си и твърди че нищо не знае.Да видим какво ще стане.
31
5
 
1
 
! Отговори
Селски обор преди 6 години
Хахаха. Много ми е весело, влачете се влечуги такива.
30
1
 
14
 
! Отговори
До 29 преди 6 години
Ама те пак не ги хващат бе! Ти какво си мислиш, че са хванали някой който наистина взема подкупи и ги дели с политиците ли! НЕ! Как уличиха в корупция баш кмет който се опълчи на презастрояването?!?Всеки евро проект е съпроводен с корупция,защо един не хванаха?!Онзи ден кмет, днес служители на ДАИ - все държавни служители на ниско ниво които трябва да вземат и дават на тези над тях!Тези ли трябва да хващат според теб?!?
29
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе тая шматка да не е платила на шепа *** да я защитават тук, по коментарите.Кое не е ясно? Поискала подкуп и съответно подразнила накрая някой съвестен гражданин.Взела подкуп и е арестувана.Това е, сега да си стои зад решетките алчната овца.
28
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тя предишната кметица на Младост колко подкупи вземаше и колко ужасни постройки изникнаха на причудливи места, но никой не я хвана. Тая понеже не им дава да строят където им скимне и измислиха как да я махнат за да не им пречи. Това е българския бизнес, нали са само мутри, а не нормални и мислещи хора. Парите отидоха в далавераджии и мутри от там държавата боксува и не може нищо да е като хората. Корупцията се е сраснала с властта и дърпа страната надолу.
27
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като не ги хващат зашо не ги хващат.Като ги хванат постановка били невини са.Абе хора вие добре ли сте бе.
26
1
 
20
 
! Отговори
(-_-) преди 6 години
До 18:Защото бизнеса раздава подкупите именно на разни некадърници нагоре по веригата, а тия 70 хил. са за отстраняване на пречки.. Най-лошото е, че службите, които трябва да борят корупцията в същност я обслужват, като отстраняват неудобните. Шоу за народа..
25
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Двамата си стиснали ръцете за 500 000 евро за да се издаде съобщение на единия до всички заинтересовани страни,че този който е предприемач може да строи на терена,за който имал уж готов строителен проект/и подписани и раписани му уж от еди кой си,и в местноста Канбаните или из цялата местност,че и наоколо нея,кой знае здраво стискане е било като канадска борба на дата ели коя сякаш са братовчеди и на дядовата им поляна ще вършат далавера и отстъпки пред заинтересованата рода,а кмета да ги впише.
24
4
 
31
 
! Отговори
Dido преди 6 години
Тази история мирише та се нетрае!Кой ще тръгне да взема такъв подкуп с толкова много свидетели - посредник, заместничката си, в центъра на София, в картонено кашонче?!?А ареста?Няколко часа ги държат на кръстовище! Парите трябвало да се броят на място,на тротуара!А ако валеше дъжд или сняг?!Пак ли там щяха да борят?Или щяха да стоят в колите да чакат да спре!Показна акция за сплашване и назидание!Нищо повече!До присъди няма да се стигне!
23
21
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каква е вероятноста в БГ да има кмет който не е корумпиран? 1 на 100, или 1 на 1000? Или по малко?Тука една група тръгнали да защитават тази ......... м..ша.
22
5
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Яко я изгербиха Иванчева, да напомня на всички, кой поръчва музиката!
21
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
в тая държава място за обикновените хора няма - това ни се кйазва с тоя екшън! Бягайте далече! Ще живее добре тук само този, който е от мафията!
20
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 18Не си много умен май ... Той е дал подкупа, за да ги хванат. Когато са му го поискали той ги е издал и са подготвили клопката.
19
25
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами като се чувстват толкова невинни двете мадами, да поискат проверка с детектор на лъжата и да се оповестят резултатите от него - и ще се разбере невинни ли са или са си съвсем в кюпа.
18
4
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно, кметицата е поискала подкупа директно от господин Бизнесмена, а последния и дава парите чрез посредник. Каква е идеята да се включи посредник в схемата? Нали всички знаем че двама човека са чета, а трима са чета с предател.