От мол на Околовръстното до кафе на Кристал... Кмет гейт

Бизнесменът се навил да даде пари, за да строи на Камбаните
Обновена: 24 апр 2018 08:15 | 24 апр 2018 08:10,
60
От мол на Околовръстното до кафе на Кристал... Кмет гейт
Иванчева писа бележка до журналистите, че не е била в "Ринг мол" на въпросната среща. Снимка: архив, Булфото

Обвиненият като посредник при вземането на подкупа за кметицата на столичния район "Младост" Петър Дюлгеров и изнудваният бизнесмен са се видели в столичен мол на Околовръстното шосе, за да уговорят окончателния размер на рушвета, обяви "24 часа" като цитира разследващи.

Срещата между Дюлгеров, който е бивш кмет на "Младост", и предприемача Александър Ваклин, била последната преди предаването на първата вноска от рушвета на 17 април т.г.

Още по темата

Двамата си стиснали ръцете за 500 хил. евро, за да се издаде на Ваклин съобщение до всички заинтересовани, че предприемачът може да строи в местността Камбаните.

Иванчева, заместничката ѝ Биляна Петрова и Дюлгеров са обвинени за подкуп от 70 хил. евро. В петък, когато спецсъдът решаваше дали да ги задържи, кметицата Десислава Иванчева писа бележка до журналистите, че не е била в "Ринг мол" на въпросната среща.

Разследващите обясниха, че няма противоречия в протоколите за парите, както твърди защитата. Ваклин дал свои пари на 2 април, тъй като прокуратурата няма резервен фонд за такива случаи.

Банкнотите трябвало да се бележат, за което има протокол от 2 април. След това те са върнати на Ваклин, за да може бизнесменът да ги предаде на посредника.

Процедурата обаче се повторила, тъй като предаването на подкупа се отлагало на няколко пъти до 17 април. Сега 70-те хил. евро се съхраняват като доказателство в прокуратурата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
7
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Явно идва времето за искане на оставката на това правителство. Мисля, че 90% от хората в страната са убедени, че обвинението на Иванчева е постановка. Не разбирам, обаче, защо всички само си говорят помежду си, а не излезнат пред парламента и поискат Слънцето да си ходи. И след това всички замесени в този цирк да бъдат подведени под отговорност и съдени.
16
3
 
49
 
! Отговори
до 13 преди 6 години
Това е публична информация. Няма приложени СРС-та към делото до този момент. Посредника в собствените си показания е казал че е оставил лично парите в автомобила. Факт.Както каза Марковски, озадачаващо е (той беше много дипломатичен), при разследване от 4 месеца, хиляди СРС-та, над 100 човека работили по подкупа на века... и задържането е изцяло на едни пари в автомобил.Ако е виновна ще бъде осъдена.Досега обаче няма един факт в публичното пространство който да доказва че тя е искала подку
15
16
 
6
 
! Отговори
До 12 преди 6 години
Дай повече доказателства за твоите твърдения за Цецо и сие. Иначе така постнато тук си остава само за парлама.
14
0
 
3
 
! Отговори
House M.D. преди 6 години
А къде се намира този кметски портал?
13
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 11 qiloХаха, ти вярвяш ли си? Адвоката много ясно така ще каже.
12
5
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Иванчева бръкна в г//за на Цецо Ентелектуалеца, спря проект на цена над 5 000 000 / милиона / евро, зад който е съпруга на сестра му. Фъндупкова му е уредила да купи място в Младост за скромните 07.00 лева на кв/метър. Как да не я задържат, унижават и държат в ареста. Тъпотията на Герберските вождове и безгранична. Ще се обърне палачинката, тя се обръща вече, ще успеят някои да избягат, а слугите като Гешев и Георгиев къде ще се крият. Ще им се върне подобаващо, да се сърдят на Боко и Цвъко.
11
4
 
53
 
! Отговори
qilo преди 6 години
Адвокат Марковски каза че по делото няма приложено нито едно СРСе, кметицата не е била в Ринг Мола на тази дата и това ще се докаже (тези места са окичени с видео камери), парите са оставени в колата от посредника, кметицата нито ги е виждала, нито докосвала.Цялата история е сглобена много куцо. Тези наистина са с АйКю на ***. Но ни управляват. Като в планетата на маймуните.Това е една демонстрация на власт. Може да смажем всеки който си искаме. Когато поискаме. Както си искаме.
10
29
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
един кмет има работно време и трудов дотовор.какво правят по кафенетата в раб.време и от къде пари за екскурзии.заплатата и не е повече от 2000 лв.една екскурзия е 2000 евро.я НАП да и види доходите и данъчните декларации
9
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каква е тарифата за сготвяне знае ли някой? Сигурно поне 10 човека си разделят сумата в прокуратурата и мвр-то.
8
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чакайте, каква е разликата, у нас маркучодържач е премиер, шефа на партията му е завършил помощно училище, кой още да посочим? А Фандъкова, дете на Активни борци, член на БКП, учителка по...Руски, тя какво разбира от градоустройство, архитектура, нищо и половина. Да посочваме ли министрите? На кой образованието му отговаря на позицията? На никой! А Свинетка, на МВР чичката, нема такава държава!!!Най-неграмотния, с бандитско и агентурно минало, бивш член на БКП, премиер???Иванчева ли е Приблема?
7
1
 
30
 
! Отговори
до 2 преди 6 години
По света какво ли няма - актьор-президент, цар-премиер.... пожарникар-премиер и какво ли още не. Та мадам коафьор да не бъде кмет.
6
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така е при режима на Порникаря.Непослушните да си правят изводите.
5
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Държаваната репресивана машина, собственост на Боко Тиквата в действие.
4
2
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сготвиха я защото не играе на хорото на Суджуците.Повече от ясно е. Герберастките полицаи бяха грби и арогантни,а една дребна качулата герберастка кифла, постоянно я удряше през лицето и й запушваше устата. Има го документирано във видеоматериалите на телевизиите.На ход е Страсбург.
3
2
 
60
 
! Отговори
Кики преди 6 години
Тая мома раздруса яко системата.Няма да простят на човек тръгнал срещу утвърдената схема движеща нашенския псевдобизнес.
2
35
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От коафьорка до кмет на Младост - бг гейт
1
2
 
54
 
! Отговори
Защо преди 6 години
Посредника чист като сълза,но взел своята част от парите.....