Манипулативен социопат... Полфрийман иска пак на свобода!

Бащата на убития Андрей: Законът го позволява!
Обновена: 17 май 2018 08:59 | 17 май 2018 08:50,
65

31-годишният австралийски гражданин Джок Полфрийман, който беше осъден на 20 години затвор за убийството на студента Андрей Монов през 2007 г. в центъра на София, е подал молба за предсрочно освобождаване. Делото се очаква да бъде разгледано днес в Софийския градски съд.

Защитата на Полфрийман посочва, че той е излежал повече от половината от наказанието си, не е наказван за нарушения в затвора и е награждаван за добро поведение.

Още по темата

Според бащата на убития от австралиеца Андрей Монов - психологът Христо Монов, Джок Полфрийман е истински социопат и той никога не е признал какво е извършил през 2007 г.

"Законът е такъв, че такова искане е позволено да се прави. Въпросът е, че според Полфрийман други са виновни за убийството на сина ми. Той е нагъл, освен това е манипулативен. Дори се стигна дотам, че осъди България заради това, че няма добри условия в затвора", категоричен е бащата на убития студент пред Bulgaria ON AIR.

През 2015 г. Българският хелзинкски комитет предложи Полфрийман за "Човек на годината" за това, че в ролята си на председател на Българско затворническо сдружение за реабилитация (БЗСР) е защитавал пряко правата на осъдените на лишаване от свобода в България.

Психологът твърди, че не се е интересувал за събитията около Полфрийман, след като съдът през 2011 г. го осъжда на 20 години затвор.

"Ако съдът реши да освободи австралиеца, ще се съобразя с това решение и ще се върна към други кодекси на човешки взаимоотношение - като Стария завет. Око за око, зъб за зъб, нищо, че съм на 60 години. И аз съм служил в специалните части и си спомням някои неща", добави Христо Монов.

Приятелите на убития студент Андрей Монов организират днес (17 май) от 9:30 часа пред Съдeбната палата в София мирен протест.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
8
 
6
 
! Отговори
123 преди 5 години
Пуснете го бе, ще има и 20 метра преднина даже, да е интересно.
35
12
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Полфриймън е пич, мъжко момче, защитил се от надрусани наркоманчета. Бащата е комунист и *** от ДС.В нормална държава австралиецът дори не би лежал в затвора. Това е възможно само в Тиквустан.
34
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гледайте предаването по "Ничия земя" и интервюто с него. Нещата не са такива каквито изглеждат. Бил е нападнат от ултраси и се е защитил, но бащата на убитото момче е политик. Цялата система се е задвижила срещу него. Може ли 16 души да ти скочат и после да те съдят за предумшлено убийство докато си се защитавал теб да не те убият? В случая не става въпрос за това, че е чужденец. Това се случва и с българи!
33
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дoлнa твaр! Не заслужава да живее!
32
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Даниела Тренчева e влюбена в това чудовище Фрийман ,била направо обсебена!
31
12
 
16
 
! Отговори
Справедлив преди 5 години
https://youtube/watch?v=UO5hkzXUgE4 Изгледайте и другата гледна точка преди да съдите. Според мен Полфрийман има повече право.
30
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По беге стандартите е полежал доста над средното за убийство така че е редно да го пуснат...
29
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не вярвам бащата да му направи нещо. Българите са по приказките. На дело ги няма. Освен ако няма война. Едва тогава се събуждат, но то не може вечно да има войни за да си събуден.Затова е на тоя хал и България и българите. Всеки се гаври (буквално) с тях, те си траят. Това ако не е страх и глупост тогава какво?
28
7
 
9
 
! Отговори
до 24 преди 5 години
Интересна самозащита. Значи Фрийман се разхождал из центъра на София, облечен с двулицево яке и намъкнал два чифта панталони с различен цвят един върху друг и съвсем случайно носел армейски нож. Внезапно, разбираш ли, група наркоманчета му се нахвърлила и той бранел живота си. Простотии.
27
4
 
3
 
! Отговори
до 26 преди 5 години
Ако ще си говорим така, теб пък *** те е събирала с лъжица от пода. Много добре знам какво е "социопат", защото имам образование, което ми е дало знания за това.
26
6
 
12
 
! Отговори
аз-ът преди 5 години
ЗА ТЕЗИ КОИТО ЗАБРАВЯТ....Българския Хелзински Комитет беше предложил този ... за Личност на Годината. Толкова за НПО-та финансирани от чужди фондации.
25
5
 
5
 
! Отговори
до 29 преди 5 години
Съседни букви са на клавиатурата, и при бързо писане става така понякога! Хайде да не се правиш на интересен, а!
24
10
 
2
 
! Отговори
до 28 преди 5 години
Що е то "ограмотявале"? Май ти излезе неграмотния.
23
2
 
11
 
! Отговори
до 24 преди 5 години
Ти как разбра? Сигурно сега ще напишеш, че живееш едва ли не от 20г в Австралия. Пък и четейки коментарите стигам до извода, че много от коментиращите са се ограмотявале правно най-вече от Изкуплението Шоушенк!
22
7
 
3
 
! Отговори
до 26 преди 5 години
*** ще кажеш на оня дето те е измислил след пиянската вечер. Второ, отвори речник да видиш какво означава думата "социопат".
21
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пол Фрийман наистина е социопат. Той не само не признава извършеното, той дълбоко вярва, че не го е извършил, въпреки че знае за стореното. Подобни хора са много опасни за обществото, те смятат, че винаги са прави и не приемат чуждо мнение и при други обстоятелства пак биха направили същото и пак биха отричали. Това не е човек, това е една студена машина, звяр.
20
21
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 22За разлика от България, в Австралия разчитат на физическите доказателства в подобни случаи, а не на медиен слугинаж. Следователно, този щеше най-много да получи глоба заради повишена "агресия" при самозащита, а наркоманчетата които го нападнаха щяха да лежат в затвора.
19
20
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този случай далеч не е такъв какъвто ви го представят услужливите медии. Самият "убиец" в случая е бил нападнат от шепа наркоманчета, но медийте превърнаха всичко в "лошият австралиец с ножа срещу добричките мили българчета". Само в България може да мине подобна г*вра.
18
8
 
32
 
! Отговори
Хм, преди 5 години
опитвам се да си представя, ако българин отиде в Австралия и там убие някой от местните...Какво ли ще е отношението към него? Ще осъди ли държавата? Ще го номинират ли за нещо? Ще го освободят ли предсрочно? Съмнявам се!
17
11
 
15
 
! Отговори
az преди 5 години
До колкото помня случая банда ултраси сред които и съна на тоя така наречен психолог бяха нападнили това австралиец. Не че това оправадава убийството, но ако беше ултрас ама чийто баща не е бил партиен функционер и ДС мижитурка - едва ли така щяха да се развият нещата откъм правосъдие.Характеристика:За краткия период на работа с агента същият показва много добри качества и възможност за работа сред интелигенцията, СГУ, 11-то общинско управление на МВР-ДС, 1989 г.