Манипулативен социопат... Полфрийман иска пак на свобода!

Бащата на убития Андрей: Законът го позволява!
Обновена: 17 май 2018 08:59 | 17 май 2018 08:50,
65

31-годишният австралийски гражданин Джок Полфрийман, който беше осъден на 20 години затвор за убийството на студента Андрей Монов през 2007 г. в центъра на София, е подал молба за предсрочно освобождаване. Делото се очаква да бъде разгледано днес в Софийския градски съд.

Защитата на Полфрийман посочва, че той е излежал повече от половината от наказанието си, не е наказван за нарушения в затвора и е награждаван за добро поведение.

Още по темата

Според бащата на убития от австралиеца Андрей Монов - психологът Христо Монов, Джок Полфрийман е истински социопат и той никога не е признал какво е извършил през 2007 г.

"Законът е такъв, че такова искане е позволено да се прави. Въпросът е, че според Полфрийман други са виновни за убийството на сина ми. Той е нагъл, освен това е манипулативен. Дори се стигна дотам, че осъди България заради това, че няма добри условия в затвора", категоричен е бащата на убития студент пред Bulgaria ON AIR.

През 2015 г. Българският хелзинкски комитет предложи Полфрийман за "Човек на годината" за това, че в ролята си на председател на Българско затворническо сдружение за реабилитация (БЗСР) е защитавал пряко правата на осъдените на лишаване от свобода в България.

Психологът твърди, че не се е интересувал за събитията около Полфрийман, след като съдът през 2011 г. го осъжда на 20 години затвор.

"Ако съдът реши да освободи австралиеца, ще се съобразя с това решение и ще се върна към други кодекси на човешки взаимоотношение - като Стария завет. Око за око, зъб за зъб, нищо, че съм на 60 години. И аз съм служил в специалните части и си спомням някои неща", добави Христо Монов.

Приятелите на убития студент Андрей Монов организират днес (17 май) от 9:30 часа пред Съдeбната палата в София мирен протест.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
3
 
8
 
! Отговори
ГДИН преди 5 години
За да се помилва осъдено лице за тежко престъпление след излежани 50% от присъдата са необходими много фактори. Водят се поредица от интервюта с осъдения пред Прокурори и Психолози.Трябва да са налице няколко фактора ,а те са: Признаване на грешката и силно разкайване за сторното.Явни признаци че лицето вече не е обществено опасно и НАЙ-ВАЖНОТО от всички е да убедиш Интервюиращите ,че затвора е вече твой дом и нямаш голям мерак да излезеш на свобода!!!
15
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предлагам парламента да въведе закон,с който да задължи "Българския" хелзинкски комитет да си смени името и вместо "Български" да се нарича "ромски" или "затворнически"!
14
16
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гледайте предаването по "Ничия земя" и интервюто с него. Нещата не са такива каквито изглеждат. Бил е нападнат от ултраси и се е защитил, но бащата на убитото момче е политик. Цялата система се е задвижила срещу него. Може ли 16 души да ти скочат и после да те съдят за предумшлено убийство докато си се защитавал теб да не те убият? В случая не става въпрос за това, че е чужденец. Това се случва и с българи!
13
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Дори се стигна дотам, че осъди България заради това, че няма добри условия в затвора"..Когато си убиец социопат и ти спрат 4g-то..
12
6
 
22
 
! Отговори
един българин преди 5 години
уважавам умните и смелите. Око за две, зъб за чене - така се оцелява! Мекотелите, които още вярват в съдебната система.. са осъдени да изчезнат безпаметно!
11
5
 
27
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Ако БХК не се издъниха преди 2-3 години и не бяха номинирали този Убиец за човек на годината случая най-вероятно щеше да бъде забравен и сега тихомълком съда щеше да го освободи.Но Уви! Всъщност БХК направиха ни направиха услуга без да го осъзнават.Случая все още се помни от обществото и този убиец няма да види свобода в следващите поне 5 години!
10
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва да има смъртно наказание и да се изпълнява по-бързо и всичко ще бъде наред.Естествено,че тоя е психопат.Пропатувал е 10000 километра за да вземе нож и да заколи някакъв човек който не познава.
9
1
 
28
 
! Отговори
Ангел преди 5 години
Във всяка цивилизована държава имаш право на помилване след като излежиш половината от наказанието.Дори и в Щатите ако си осъден на доживотен затвор без право на замяна след 20 години в затвора на всеки 2 години се водят интервюта с осъдените, за тяхното помилване.Поне в повечето щати е така.НО за да има помилване най-малко престъпника трябва да си признае грешката и да се разкайва за стореното.Във случая Полфрийман той не си е признал и не се разкайва .Следователно няма как да бъде помилван!
8
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нещо съм го позабравил този случай. Влизам да чета в уикипедия:В ранните часове на 28 декември 2007 г. 21-годишният Полфрийман изпада в конфликт с група от 16 души. По време на инцидента двама от групата, 20-годишният Андрей Монов и 19-годишният Антоан Захариев, са ранени от Полфрийман с нож, като впоследствие Монов умира поради нараняванията си. Моят опит с футболните ултраси - пияни, крещяши тумби диваци, които си търсят с кой да се заядат. Скачат на бой, ако не им пееш песните.
7
10
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма разкаяние и признание, няма съчувствие, няма човешка реакция... какво освобождаване тогава. Убил е жестоко младо момче за удоволствие... Десет години за отнет човешки живот- това е подигравка...
6
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 7Това, че приказливи хора не изпълняват заканите си не означава, че други не са раздали правосъдие сами.Не е редно да се постъпва така, но след като човек се е убедил в това, че трудно може да получи справедливост по официален път, той взима нещата в свои ръце. Не е нужно да разгласява каквото и да било.
5
6
 
30
 
! Отговори
Ние не разбрахме преди 5 години
какво е направил онзи ром, когото студентът Андрей Монов и неговите приятели са щели да напердашат. Не бяхме информирани.Австралиецът също не е знаел, но е решил, че е в правото си да нападне с нож интелигентни млади българи, да убие единия от тях и да рани друг!И за този негов "подвиг" БХК иска да го прави "Човек на годината!"БХК се чувства в правото си да изисква най-високи отличия за чужденци, които идват в родината ни и избиват етнически българи!Но не ни се каза какво е сторил ромът.
4
9
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами ако го пуснат, бащата би трябвало да се погрижи за последствията, след като не е имало кой да го сложи на електрическия стол...
3
26
 
4
 
! Отговори
НЕбългарин преди 5 години
До 1Ето за това никога няма да се оправите и под всяка статия на Ердоган ще избивате комплекси вместу да видите, че сте от бетер по-бетер!
2
4
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А онези сладури, които убиха 6 деца в Симеоновград колко години ще лежат? Онази адвокатка, която премаза човек и дори не спря, нея на колко я осъдиха? Колко братя *** са осъдени на 20 години затова, че обират и се гаврят с бабите по селата? Да продължавам ли с въпросите? Истината е, че ако не беше чужденец щяха да са го пуснали още на първата година...
1
21
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Със публични заплахи, бащата само помага на затворника.