Задържаха турския шофьор за катастрофата на "Тракия"

Гьокхан Кахриман ще остане в ареста за 72 часа
Обновена: 23 май 2018 18:38 | 23 май 2018 17:52, Красимир Ангелов
25

Снимка: Булфото

Софийска районна прокуратура задържа шофьора на товарния автомобил, станал причина за катастрофата на автомагистрала "Тракия" рано тази сутрин, съобщиха от Прокуратурата на Република България.

Още по темата
Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е образувано и се води досъдебно производство за извършено престъпление по повод настъпило ПТП около 7.20 часа днес на АМ "Тракия", в района на 3-ти км., в пътното платно с посока София, между автобус на градския транспорт и товарен автомобил.

В хода на производството е установено, че виновен за катастрофата е водачът на товарния автомобил –Гьокхан Кахриман, турски гражданин, който е нарушил правилата за движение по пътищата, като по този начин по непредпазливост е причинил телесни повреди на 12 лица, 7 от които за момента за установени като средни.

Предвид високата обществена опасност на деянието, наблюдаващият прокурор е постановил задържане на Кахриман за срок до 72 часа, след изтичането на които е разпоредено привеждането му в сградата на СРС – за разглеждане на искане за вземане спрямо него на мярка за неотклонение "задържане под стража".

Както е известно, при инцидента тази сутрин пострадаха 12 души, двама от които по-тежко. Те са настанени в болница "Света Ана" в столицата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
16
 
! Отговори
еди кой си преди 5 години
тоест след 72 часа ще цока коктейли в кушадасъ и никой "няма да знае" къде е
2
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо го задържат след като ще го пуснат и след това той ще избяга ?Винаги става така .
1
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да пробва да се разреве и да каже, че иска да учи в медицинския. Може и да му се размине.