Детски съд: Десетокласник с дрога – свободен!

Ето как учениците от 6 г клас на 101 СУ решават казуса
31 май 2018 08:40, Петя Славова
9

Дело срещу деветокласник, заловен в столично училище с кокаин на стойност 630 лева. По този сценарий, ученици влязоха в ролята на съдебен състав, за да разискват казуса.

В него се оказва, че медицинска експертиза показала, че наличие на наркотични вещества в кръвта на героя няма, а съдиите се оттеглят на съвещание, съобщава Bulgaria ON AIR.

В тази атмосфера се потопиха ученици от 6 Г клас на столичното 101 средно училище, за да се запознаят с тънкостите в работата на съдебните състави в Софийския районен съд.

Това е пореден сезон на инициативата, а целта е учениците да видят как работи съда.

В края на своеобразното си съдебно заседание учениците получиха грамоти и значки от съдиите на Софийския районен съд.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
24
 
! Отговори
COBA преди 5 години
Бих желал да напомня на пищещите, че освен буквата "й" съществува и буквата "и"!!!!!
6
6
 
24
 
! Отговори
Fck преди 5 години
А той ,като малък гледа да си направи парите и редовните клиенти за да може ,като по-голям вече да си развърти бизнеса. Има смисъл? Що пък не ? Да пройзвеждаме наркомани и наркодилъри вместо физици,химици или някви други интелектуалци. Накъде отиваме? Под сяква критика!
5
13
 
27
 
! Отговори
До 3 преди 5 години
До ГайбарчеБегай в С.Корея...там ще си живееш точно като при бай ТОшо.Нали много обичаш комунизма.Писна ми от някакви бивши ченгета и бивши партийни подметки да ни обясняват колко хубаво беше през комунизма.Айде, скрийте се.И тогава все на запад гледахте и който можеше се спасяваше или пращаше децата си да учат и живеят там.Нагли двуличници.
4
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нека си продава момчето бе кво ви пречи.Не ви дава да спите ли?Пенсиите ли ви намали?Аман от червени каскети.По времето на соца кво е било...Знам кво беше по времето на соца.Мизерия и смрад.
3
6
 
47
 
! Отговори
Гайбарче преди 5 години
По времето на "деспота" Тодор Живков имаше кръжоци- авиомоделизъм, "млад моряк", танцови групи и още и още, а сега ги занимават децата с престъници и корумпираната ни съдебна система, вместо да им развиват потенциала. Колко угодно, нео-либерастите си създават поколение от объркани, оглупели ***.
2
2
 
51
 
! Отговори
ined преди 5 години
Съвсем като в истински съд подсъдимия е подкупил съдиите с по 5 лева и една боза и затова е получил оправдателна присъда
1
4
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От малки ги учат, че мястото на престъпника е на улицата... Либерални "ценности".