Пускат предсрочно бизнесмена, убил Паоло на "зебра"

В затвора Георги Сапунджиев минал курс за отговорно шофиране
71
Пускат предсрочно бизнесмена, убил Паоло на "зебра"
Георги Сапунджиев. Снимка: архив, БулФото

Старозагорският окръжен съд постанови предсрочно освобождаване на бизнесмена Георги Сапунджиев, който през 2014 г. уби на пешеходна пътека 4-годишния Паоло.

Той беше осъден на 6 години лишаване от свобода, като лежа 4 г. и 1 месец, от които над година бяха домашен арест заради влошено здраве.

Още по темата

Сред мотивите на съда е това, че Сапунджиев е излежал повече от половината от наказанието, не е имал провинения, работил е във външна фирма, предаде bTV.

В затвора се записал в курс за отговорно шофиране, където показал "блестящи резултати", вече се интересувал и от религия.

Според съдиите, шефовете на затвора и психолозите, рискът от рецидив при извършителя на тежкото престъпление е нисък.

През оставащите от присъдата близо две години той ще се среща с пробационен работник на адреса си в село Змейово.

Дали Сапунджиев отново ще седне зад волана, ще прецени КАТ, книжката му е отнета за 8 години. Днес той се яви в съда без адвокати, като запази пълно мълчание.

Решението на магистратите може да се обжалва в 7-дневен срок от частен характер

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
13
 
! Отговори
..... преди 5 години
Гледам и не вярвам - щом и тук някой може да сложи минуса - е браво бе - не сте хора вие. Или някой вече *** в негова защита. Я да се каже ако има смелост. СРАМОТА Е И ГРЕХОТА.
43
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи който влезне в затвора и "вече се интересувал и от религия", веднага го пускат на свобода.
42
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Курс за отговорно шофиране, курс по религия, курс по незнамквоси. Тия всичките курсове за пандизчиите са ги измислили нарочно да могат да се освобождават предсрочно и междувременно фирмите за курсове да имат сигурни държавни доходи.
41
0
 
20
 
! Отговори
Барселона преди 5 години
До 40 Грешката е моя ..за пешеходната зона...оправдание няма...
40
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БарселонаНе го оправдавам но никой не е застрахован от такъв инцидентИНЦИДЕНТ ??? В ПЕШЕХОДНА З О Н А, НЕ НА ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА - НЯМА РАБОТА ТОЯ ЧЕРВЕЙ В ПЕШЕХОДНА ЗОНА. КОЙ ОЩЕ НЕ ГО Е РАЗБРАЛ.
39
0
 
20
 
! Отговори
срам преди 5 години
какво да каже човек ???наистина не знам но щом е минал " курс по отговорно шофиране" , явно това е достатъчно и вече смъртта на детето няма никакво значение
38
5
 
20
 
! Отговори
Барселона преди 5 години
Не го оправдавам но никой не е застрахован от такъв инцидент...Никой...Не е предумишлено убийство,но 4 год.за отнемане на човешки живот е малко.Те почти всички стават примерни и религиозни в затвора но не е мотив за предсрочно освобождаване...Да си търсят хората правата в Страсбург...
37
15
 
5
 
! Отговори
до предния преди 5 години
Бащата на убития Паоло вече има друго дете и няма полза да лежи 4г.Друго трябва да е решението
36
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От съда успя да избяга, можеби и от съвестта си.Но дали ще успее да избяга от Господния съд?Съмнява ме.Ако има навити съм ЗА да направим масов протест.Хайде бе къде са всички философи дето само се надъхват във фейсбука?!?!?!
35
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега родителите - право в Страстбург - съдят държвата. Да не могат да си върнат малкия, но... да има все пак правосъдие някакво. А този червей жалък - ще го съди Онзи горе !
34
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бащата на убитият 4ри годишения Паоло на пешеходна пътека, да се,задейства.Ще лежи само 4 г. 1месец.Така поне ще е сигурен че има възмездие.
33
1
 
24
 
! Отговори
7777 преди 5 години
БИЗСНЕСМЕН - какво е това животно у нас бе - нагъл търтей със самочувствие без покритие, чувстващ се недосегаем - и то си е така - три години курорт и после ни лук ял ни.......... КАК СПИШ бе отрепкооооооо.
32
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Той излиза, блестящ шофьор!!!А детето ????????????!!!!
31
3
 
24
 
! Отговори
хъ преди 5 години
Мотивите на съда звучат меко казано нелепо и дори смехотворно.А това пък "вече се интересувал и от религия" ме доведе до буен смях.
30
0
 
20
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
не е за вярване!....Това е някакъв сън и аз ще се събудя всеки момент ......"Преминал курс по "отговорно шофиране" и това СПОРЕД "СЪДА" е достатъчно да бъде компенсирана смъртта на малкия Паоло...И.."Бития-бит,ефания-ефан,прегазения-прегазен"....."Бизнесмен" да си в България днес.....Кажете ми че сънувам,моля ви!
29
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Курс по отговорно шофиране?Сигурно се е състоял от модули: "преминаване на зелено", "шофиране в града с 50 км/ч."намаляване скоростта при преминаване покрай спрял антобус" и т.н.Абе вие нормални ли сте? ТОВА Е УБИЕЦ НА ДЕТЕ.
28
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Заради влошено здраве доказан убиец ноже да получи домашен арест а при НЕдоказан случай на корупция, Иванчева с влошено здраве не може да бъде прехвърлрна под домашен арест.......закони!
27
4
 
23
 
! Отговори
2222 преди 5 години
До АнонименТози изверг трябва доживот да копа в някоя мина - не да само да лежи в затвора да го издържаме ние - да работи за хляба си, и там - до края на живота му. ТОВА Е БЕЗОБРАЗИЕ. Я да се покажат тези т.н. съдии - народа трябва с камъни да ги изтрепе и пак ще им е малко!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! У Б И Е Ц НА Д Е Т Е е това хора.........
26
6
 
10
 
! Отговори
Грую преди 5 години
Този 3 години е бил зад решетките. Щом не си намерил за това време кой да го наръга там значи не си обичал детето си.
25
4
 
8
 
! Отговори
Az преди 5 години
Sram i pozor trqbva 25-30 godini min da e v zatvora