Обратно в затвора: Отмениха свободата на шофьора, прегазил Паоло!

Георги Сапунджиев бил поощряван редовно - със 102 дни отпуск
12 юли 2018 18:51,
28
Обратно в затвора: Отмениха свободата на шофьора, прегазил Паоло!
Снимка: архив "Булфото"

Пловдивският апелативен съд отмени предсрочно освобождаване на шофьора, прегазил и убил 4-годишния Паоло.

Трагедията се разигра през юни 2014 година в пешеходна зона в Стара Загора. Тогава Георги Сапунджиев навлязъл с джипа си в забранената за коли улица при опит да направи обратен завой и прегазил момченцето.

Малкият Паоло карал велосипеда си, а на няколко метра били родителите му Иван и Красимира Иванови и неговата близначка Анжела.

Сапунджиев бе осъден на 6 години затвор и 8 години лишаване от право да шофира. Преди няколко седмици Окръжният съд в Стара Загора реши да пусне мъжа предсрочно. Сапунджиев сам подал молба за това, а съдиите я уважиха тъй като е излежал половината от наказанието и няма провинения.

Още по темата

След днешното решение на Пловдивския апелативен съд обаче той ще трябва да се върне обратно в затвора и да изтърпи остатъка от наложеното му наказание.

Апелативните съдии смятат, че спазването на установения в затвора ред и трудовата ангажираност на осъдения по време на изтърпяване на наложеното му наказание не са достатъчни доказателства за неговото поправяне.

Те информираха, че за положителните му прояви Сапунджиев постоянно е бил поощряван с домашен отпуск до две денонощия, от пет денонощия и годишна почивка извън затворническото общежитие от открит тип.

Апелативните съдии акцентират и на рядко срещаната от затворническата администрация активност - за престоя на Сапунджиев в затвора до момента са издадени 29 заповеди за награждаване с домашен отпуск, който в рамките на по-малко от три години е в общ размер от 102 дни.

В същото време, в материалите към затворническото му досие, съществуват данни, че осъденият продължава да не приема в пълна степен вредите, които е причинил с деянието си и размера на наложеното му наказание. По тази причина е прието, че с поведението си не е дал предвидените в закона доказателства за своето поправяне, за да ползва привилегията на условното предсрочно освобождаване, съобщиха от пресцентъра на съда.

Определението на Апелативен съд - Пловдив е окончателно.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
5
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Па че требе да се бръкне за ??????...
26
2
 
23
 
! Отговори
Korean soup преди 5 години
До Анонимен 14 Аре по-усърдно си ползвай пълнежа на главата! Нелеп, нещастен случай ще е ако се спънеш и си счупиш ръката или ако се задавиш с храна и умреш. В случая става въпрос за грубо погазване на правилата от някакъв тарикат, който с джипа си прави маневра на пешеходна алея и сгазва дете на 4 години. Това е все едно да карам в насрещното със 100 и като те блъсна да кажа: Е извинявай, без да искам, случайно стана.
25
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Затвори в България няма ,тва са курорти .Днес един пак си тръгнал ,омръзнало му и си заминал , ще се прибере сам сигурно .Егати пародията .10 години ГЕРБ ,10 години запускане на затворите. Това дори не го казвам да се зъбя на управляващите , казвам го защото от началото на годината е така. Валентин "Валъо " Радев да си подава оставката .
24
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 9Ами в пешеходна зона...... не виждам проблем.
23
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къв е тоя затвор, бе? Че те дават повече отпуски от едно време в казармата!!!!
22
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Черпил е където и който трябва и затва за месец престой в хотела 40-50 дена отпуска.То е ясно от километри.Сега остава и заплата да му дават и коледни и великденски а на излизане от почивната станция-нов джип.
21
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Егати и правосъдието случая е от юни 2014г а сега е юли 2018г 4 години мъка
20
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Типична, строзагорска свня!
19
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Я пак? На мен за цяла година работа ми дават 20 дена отпуска тоз получил над 100 от пандиза ...Нямам думи !
18
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
какви са тия отпуски че и всеки месеци тои то за убиец ?!
17
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТОВА НЕ Е НЕПРЕДУМИШЛЕНО УБИЙСТВО А ЧИСТО ПРЕДУМИШЛЕНО!! ПРИСЪДАТА МУ Е СМЕШНА!!! ДОРИ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ОПРАВДАЕ С НЕИЗПРАВНОСТ В КОЛАТА ИЛИ ПИЯНСТВО!ЯВНО ЯКО ПАРА Е ШАРИЛА ОЩЕ В НАЧАЛОТО ПРИ ПРОКУРАТУРАТА КОЯТО Е ПОВДИГНАЛА СМЕШНО ОБВИНЕНИЕ!ПЪРВИЯ ПРЕСТЪПНИК Е ПРОКУРАТУРАТА В БЪЛГАРИЯ!!!ПОВДИГНАЛИ СА МУ ОБВИНЕНИЕ ЗА НЕПРЕДУМИШЛЕНО УБИЙСТВО !!! СЪДА Е ДАЛ МАКСИМУМА!!!ПРОКУРАТУРАТА СА ЗА ЗАТВОРА И СИ ГО ЗНАЯТ МНОГО ДОБРЕ!ПРОКУРАТУРАТА Е ДОКАЗАНО НАЙ-ПРЕСТЪПНАТА ОРГАНИЗАЦИЯ В БЪЛГАРИЯ!
16
3
 
30
 
! Отговори
до14 преди 5 години
кво по кротко бе! инцидент или не трябва да си излежи присъдата докрай защото и без това е обидно малка ! толкова ли струва човешкия живот???
15
0
 
37
 
! Отговори
заралия преди 5 години
Би било нелеп нещастен случай, ако го беше прегазил на шосето, а той го уби в пешеходна зона, строго забранена за МПС-та. Но в България все още много хора се имат за големи тарикати, мислят си, че са над закона, за тях другите са балъци. Та и тоз *** си форсира джипа на място, където се разхождат майки с колички. Един вид, "кой съм аз?"
14
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 9"майката не носили вина за пуснатото дете без контрол?"---Не четеш ли бе, ***? Тоя с джипа (бедно стругарче) Е НАВЛЯЗЪЛ В ПЕШЕХОДНА ЗОНА И Е СГАЗИЛ ДЕТЕТО!Какви майки те тресат, КОГО ЗАЩИТАВАШ ??
13
44
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аре по-кротко! Очевидно е, че става въпрос за нелеп нещастен случай(наказанието му е достатъчно). Има толкова случаи с предумишлени убийство и условни присъди...
12
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен -9майката не носили вина за пуснатото дете без контрол?Или си роднина на убиеца или ***. Прегазването на детето , даже не е на пешеходна пътека ,както и тук някой погрешно споменава , а в пешеходна зона , което е нещо корено различно .Все едно си в парка ... Аман от полуи..ти.
11
1
 
23
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
Дoлeн комунистически корумпиран съд!!Колко ли са взели съдиите за да наложат на убийство 8г. присъда!!
10
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докато народът не излезне навън и не промени цялата система в България,а само си говори тук,ще стават още безобразия.Голямата глава акъл на Европа дава......
9
46
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
майката не носили вина за пуснатото дете без контрол?
8
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
РЕФОРМИ НА ЗАКОНИТЕ ТРЯБВАТ И МОМЕНТАЛНО УВОЛНЕНИЕ НА НАЧАЛНИКА НА ЗАТВОРА В СТАРА ЗАГОРА!