Стрелецът от подлеза – в ареста! Промълви: Съжалявам!

Но се и оправда, че простреляният носил палка, за да убива
2 авг 2018 12:23,
20
Стрелецът от подлеза – в ареста! Промълви: Съжалявам!
Стрелецът Иван Тонев. Снимка: Булфото

"Съжалявам за случилото се. Можеше да стрелям встрани от човека, но най-много съжалявам, че попаднах на семейство Адамс. Те са си носили палка, ако срещнат куче, да го набият, а човек - да го убият".

Още по темата

Това каза в съда бившият полицай Иван Тонев, който миналата седмица простреля с пистолет в подлеза на столичните булеварди "Гоце Делчев" и булевард "България" човек, чието куче се изпикало пред магазина му.

Тонев и адвокатът му Стефан Стефанов обясниха, че мъжът е бил нападнат с метална палка преди да стреля и твърдяха, че е действал при неизбежна отбрана.

Въпреки думите му, състав на Софийския апелативен съд, го остави в ареста, съобщи "24 часа".

Решението на магистратите е окончателно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
6
 
! Отговори
Емо преди 5 години
За какво да съжалява? Че се е защитил ли? Верно че е можел в страни, ама ситуацията е тактическа, постфактум-възможности много. Ако онци е бил с бухалка - един удар в главата е смъртоносен? Ако е бил значително по-млад, по-едър и силен? Те такива работи се гледат и имат значение като се тълкува неизбежната отбрана. Ми ако стреля встрани, пък куршума улучи някой случаен минувач. Какво като е бивш полицай? Стига с тази предубеденост при стралба със законно оръжие при неизбежна отбрана.
18
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дайте снимка и на тоя с палката, да го видим и него.
17
4
 
13
 
! Отговори
До 17 преди 5 години
Да трябва да се разреши да носят оръжие само на мафиотите. Обикновения човек трябва да им търпи издевателствата и ако има оплаквания да се обръща към poparmeniq
16
11
 
24
 
! Отговори
По-по-най преди 5 години
Откъде накъде, всеки пенсионирал се полицай или военен ще има право да запази личното си оръжие? Каква е логиката - приключил си с дълг и професия, връщаш всички средства, които са ти били зачислени при изпълнение на професионалните си задължения? Пълно е с хахави празноглави пенсионери с пагон! Все едно някой енергетик от АЕЦ, при пенсиониране да му връчат прът с таблетки свеж уран на изпороводяк!
15
0
 
19
 
! Отговори
До 12 преди 5 години
Из полицейски доклад - стрелях във въздуха, но не улучих.
14
6
 
21
 
! Отговори
аз-ът преди 5 години
Разрешение за оръжие се издава при крайна необходимост у нас. Защо ушевите след уволнявка продължават да имат право на оръжие при положение, че необходимостта е очевидно отпаднала?
13
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Последните 10 и повече години най-неаргументираните разстрели се извършват от бивши или настоящи ЧЕНГЕТА...после от къде идва приказката, че "под фуражка мозък не вирее"...
12
6
 
38
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 години
Правилно е стрелял,аман от селски бабаити които си мислят ,че пускането на мастиите им е нормално и никой нищо не може да им каже ;) !!!
11
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лошо са обучени нашите полицаи. Да не може да го улучи както трябва.
10
0
 
6
 
! Отговори
РАЗУМНИ преди 5 години
КОМЕНТАРИ НА РАЗУМНИ ХОРА , НО С ТАКИВА ДУПИТАти И ТАКИВА министРИ НЕ ОЧАКВАЙТЕ ПРОМЯНА.ХОРАТА НАВСЯКЪДЕ СА ЕДНАКВИ , НО ЗАКОНИТЕ И САНКЦИИТЕ СА РАЗЛИЧНИ. С ДРУГИ ДУМИ РИБАТА СЕ ВМИРИСВА ОТ ГЛАВАТА.
9
2
 
19
 
! Отговори
До 8 преди 5 години
Рамбо много филми гледаш, като те нападнат с палка искам да те видя как се прицелваш в капачката на агресора.
8
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на човека, така се действа срещу агресивните кучкари, вече дойде време в което трябва да избираш или те, или аз и/или семейството ми. Но така ще е, докато този кучкарски произвол, не се обуздае със строг закон.
7
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Първо стреляш в капачката на дясното коляно на ***, а после застрелваш гадния му пес.
6
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е как може да ходиш въоръжен на работа,в центъра горе долу,на София? Как може да ходиш с палка на разходка с кучето и с жена си? Пълно е с бедни освирепели бабаити от една страна! От друга страна демонстрации за лифтове,птички има почти всеки ден,но не съм виждал против оръженосци!
5
2
 
18
 
! Отговори
Андро преди 5 години
До 4:От къде ги измисли тия цифри?
4
22
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всяка година се пенсионират по 100 000 ченгета!Представете си за толкова десетилетия по 100 000 пищова да остават у тях!Колко милиона са!Отделно разни мутри,местни феодали и партийци също са въоръжени!Само бачкащия роб няма право на оръжие и защита!
3
9
 
34
 
! Отговори
реалист преди 5 години
За една пикнння да убиеш човек е немислимо. И това го правят обикновено само бивши или настоящи полицаи или мутри..не че има разлика.... Но....как да не те вбеси, кучкара който разхожда кучето си и с удоволствие гледа как мръсното псе ака и вони навсякъде. Идва ти да го утрепеш.....псето или човека понякога се затруднявам........
2
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А на милицаите защо не им забранят да носят пищови след като си вземат 20те заплати с пенсията?
1
6
 
39
 
! Отговори
дилема преди 5 години
по добре 13 да те съдят отколкото 6-има да те носят