Бенчев – босът с "Ролс-ройс"-а крил Очите в турския хотел! Защо?

Към момента Митьо Очите е в турски затвор и чака дело за екстрадиция
6 авг 2018 07:00,
139
Бенчев – босът с "Ролс-ройс"-а крил Очите в турския хотел! Защо?
Кадър: YouTube

Три дни след като антимафиоти от ГДБОП закопчаха бандата на Димитър Желязков-Митьо Очите, същото споходи и тартора ѝ. Той бе спипан в луксозен хотел на площад "Таксим" в Истанбул.

Още по темата

Покрай несебърския бос в хотел "Рамада" турските полицаи щракнали белезници и на общинския съветник на БСП от Бургас Бенчо Бенчев, зърнен бос, който води активен политически живот у нас. Столетницата вече му поиска главата, но… решението е на бизнесмена.

Бенчев се прочу най-вече с това, че кара поръчков "Ролс-ройс" за 200 000 евро, което ядоса соцлидерката Корнелия Нинова.

За него лоша дума в Бургас обаче не може да се чуе, защото общинарят храни пенсионери и дарява пари за църкви.

В турската компания на Очите били и бившият депутат от ДПС Несрин Узун и бизнесмени, които също са арестувани, а и вече върнати у нас. Те най-вероятно ще бъдат освободени, тъй като срещу тях няма обвинение, че са били членове на бандата на Митьо.

Несебърският бос излязъл от България на 30 юли за почивка с любима жена в Гърция. Като научил за акцията Митьо Очите напуснал Гърция с колата на Бенчев. Влязъл в Турция и заедно с приятелката си и общинаря отседнали в "Рамада". Там ги чакали другите техни приятели.

Очите не бил регистриран като гост на хотела. Той спял в наетата от Бенчев стая. Управата на хотела нямала представа, че при тях се крие издирван с червена бюлетина от Интерпол.

Тепърва разследващите ще установяват дали да подведат под отговорност Бенчев, който на практика е укривал Очите в истанбулския хотел.

През цялото време българските и турските власти са следили местоположението на Очите.

Разследващи разказаха пред "24 часа", че той не предполагал, че бандата му ще бъде заловена в негово отсъствие.

Прокуратурата предполага, че връщането му от Турция у нас ще бъде скоро. Към момента Митьо Очите е в турски затвор и чака дело за екстрадицията му в България. То може да се прескочи, ако несебърският бос сам пожелае да се върне.

Според обвинението бандата му, която се състои от общо 9 мъже, е рекетирала печеливши бизнеси по Южното Черноморие. Ако собственик на погребална агенция, такси или вендинг автомат не отчитал такса "спокойствие" на групата, бил наказван със заплахи, побоища и палежи.

Спецпрокурори и следователи пък търсят доказателства, че зърненият бос и зам.-председател на общинския съвет в Бургас Бенчо Бенчев е прал през фирмите си мръсни пари от бандата на Димитър Желязков.

Везните наклонили към тази версия, след като антимафиоти от ГДБОП намерили бележки в дома на общинаря, в които пишело колко пари трябва да се броят на Очите.

Засега срещу Бенчев няма обвинения. Тепърва ще се изготвят експертизи, които да потвърдят евентуална връзка между фирмите му и парите от бандата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
2
 
5
 
! Отговори
Гост преди 5 години
И аз имам 70 бона в колата. НЕ РАЗБИРАТЕ! ВЗЕХ ГИ, ЗА ДА ГИ ВЪРНА!
93
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе, способни мъже! Каквото и да говорим!
92
0
 
37
 
! Отговори
qw преди 5 години
Ха... само двама турски полицаи със служебен автомобил без сигнализация арестуват престъпен бос?При нас за ареста на по сред бял ден в центъра на града за една дребна жена бяха пратили ДАНС, БОП, БОБ, МВР, конна полиция, качулати автоматчици, бронирани коли, вертолет и подводницата "Дръзкий"! И я арестуваха цял ден като в реалити шоу предавано на живо по телевизия.Тук гледам извеждат издирван с червена бюлетина без да блокиран половин Истанбул и да докарат 300 човека жандармерия и агенти.
91
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ко стана с Кравата дето стреля по очите ?
90
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Иванчева и следена 3 месеца , преди да я сготвят."Това с Иванчева е жива репресия и показно към всички, които не са с тиквочите. Нагледно показва каква жалка пасмина е разположена по върховете.
89
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дайте Бенчев да говори по телевизиите, че да лочим новина от извора! Човека е все още жив, няма какво разни коментатори тенденциозно да ни казват какъв е!
88
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми те всичките са се отчитали и са пералнята на Митко дзъркелите .То е очевадно че са сработен механизъм за изпиране на мръсни пари .Ама те дарявали иначе една част от рекета и наркотиците .Колко хуманитарно и трогателно звучи дарение .А колко хора са убити ,бити и изнасилени и дрогирани заради тях ?
87
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен Връзката на Партията с Мафията се нарича Герб!Но това и Ончева Елена няма да ти каже, въпреки, че отлично участва в тази драматургия!
86
0
 
10
 
! Отговори
Болничък преди 5 години
Аз казах ли ви да го пазите здрав? На видеото се вижда как се покашля, горкото. Сега като започнат да го съдят, сигурно ще се влоши още повече.
85
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Укрил се на площад Таксим! Айде, де! Просто си ходят насам - натам и не знам защо решиха да се вдига джангър точно там!
84
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Работници,РаботничкиОт вси страни сплотете сеНапред! Другари смелоДа градим нашто велико дело!Да работим да творимработника да просветим!
83
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Точно поради тези червени престъпници,и техните маши от типа на този на записа ,избягаха милиона българи ,и напуснаха семействата си....докога ,ще е така...Всички много добре знаят ,кои са ,къде са ,но държавата се е сляла с престъпността ,и всички *** са легализирани в България...затова и все и ще има мониторинг и се говори ,че държавната управа се е сляла с престъпността...А аз смятам ,че тя не се е сляла ,а че тя просто е една престъпна *** ,която марДерства народа като кърлеж...
82
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хайде сега разследващата журналистка и съдружничка на Цв.Василев Елена Ончева да напише най-важната статия в живота си-за връзките на Партията с Мафията, че ги познава отвътре.да не си присвоява името журналист - по скоро е манипулатор.Стига е писала как порой съборил съборил 2 кола на граничната ограда. Смешничка!Партията помагаше на Мафията да укрепне през 90-те години,а сега Мафията й помага да се върне на власт, че при Червените най-мащабно и безнаказано се краде.Дружба навеки-от 9.09.1944г.
81
1
 
7
 
! Отговори
Ха-ха-ха! преди 5 години
"Бенчев се прочу най-вече с това, че кара поръчков "Ролс-ройс" за 200 000 евро, което ядоса соцлидерката Корнелия Нинова.За него лоша дума в Бургас обаче не може да се чуе, защото общинарят храни пенсионери и дарява пари за църкви.В турската компания на Очите били и бившият депутат от ДПС Несрин Узун и бизнесмени, които също са арестувани, а и вече върнати у нас. Те най-вероятно ще бъдат освободени, тъй като срещу тях няма обвинение, че са били членове на бандата на Митьо."
80
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Митьо Очите е човек на Цветанов - това го знаят и кокошките в Несебър.Стига сте манипулирали хората.Никой не ви вярва.
79
0
 
5
 
! Отговори
Хасфалт преди 5 години
Луда работа!Чувствам се като офтса без овчар и офтчарник :(
78
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най големият грях на другаря Бенчев за другарката Нинова не е поръчковият РолсРойс за 200 000, а това, че е допуснал да го хванат.
77
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Театър! Много лош опит на част от мафията да се легитимира.
76
2
 
8
 
! Отговори
Не от бсп преди 5 години
"Хора, пазете си мандрите! Комунистите идат."Ще отворим бирариите и месопреработващи предприятия, споко!!! Дишай!
75
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Митьо остана в сянка! Главатарят бе покрит под сянката на ятака и сега очакваме да реши дали да го върнат или не! Все пак, от него зависи и властта и парите за нея!!! Пазете си Очите!!!