Бизнесменът Бенчев и ексдепутатът Узун излизат от ареста. А обвинение?

Двамата нямат обвинение за участие в бандата на Митьо Очите
Обновена: 6 авг 2018 11:39 | 6 авг 2018 11:37, Камелия Цветанова
175
Бизнесменът Бенчев и ексдепутатът Узун излизат от ареста. А обвинение?
Снимка: Архив, bgonair.bg

Общинският съветник от БСП в Бургас Бенчо Бенчев и бившият депутат от ДПС Несрин Узун засега остават без обвинения за участие в организирана престъпна група, съобщиха от Специализираната прокуратура.

Още по темата

Те и другите четирима, които бяха задържани в Истанбул, заедно с Димитър Желязков – Митьо Очите, са освободени от ареста на бургаската полиция.

Бенчо Бенчев и останалите са били разпитани като свидетели по досъдебното производство за организираната престъпна група. Но вече е образувано ново разследване срещу него – за лично укривателство.

Специализираната прокуратура в София е събрала достатъчно доказателства за това престъпление, но то е от компетентността на районните прокурори в Бургас.

Така че те трябва да решат дали Бенчо Бенев и останалите ще бъдат обвинени.

В неделя разследващи претърсиха дома и офиси на фирми на бизнесмена, общинар. Криминалистите се натъкнаха на голямо количество пари, оръжия, както и на документи от т.н. черно счетоводство.

Имало и бележки, в които пишело колко пари да се платят на Митьо Очите

Припомняме ви, че Бенчев и Узен бяха арестувани при спецакцията в Истанбул за задържането на несебърския наркобос.

В събота късно вечерта те бяха върнати в България заедно с още пет души - охрана и шофьори.

Митьо Очите все още е в турски затвор и чака делото за екстрадиция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
7
 
27
 
! Отговори
ДО 58 преди 5 години
Какво БСП те мори бе Цветонвче тролско ?Колко пъти ти се обясни, че Бенчев никога не е членувал в БСП за разлика от Банкянската тлъстина, Цветанов и Мама Цецка.
59
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Активист на БКПБенчев е невинен !!! Това е постановка на Цвъко...--------Като Иванчева ли?
58
0
 
23
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 5 години
Неслучайно вчера прокурорът изрази надежда, че Очите ще се прибере при родното правосъдие. За да могат да пуснат да си ходи. Защото в Турция щяха да си го държат в кауша.
57
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хванаха ви на местопрестъплението, това е един от хилядите примери за престъпните членове на БСП. Цялата БСП е престъпна и мафиотска структура!
56
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нека поддръжницте не БСП да се запитат защо БСП се отрече от този като от Юда...Не е ли защото гузен негонен бяга?
55
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименДа де ама си кара Ролса, спечелен с "ЧЕСТЕН ФИЗИЧЕСКИ И МЪЧИТЕЛЕН ТРУД" Ха-ха
54
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дойдохме си на думата, явно БСП-то е целта на мероприятието. Защото се тръгна от Желязков, през Бенчев, но всички и навсякъде повтарят БСП.Първо Желязков не е нито следствен, нито подсъдим, иначе как щеше да излезе в Гърция с жена си? КОЙ го е пуснал - властта?!Бенчев не е член на БСП, но удобен, за да се удари Нинова, която е трън в петата на баце, пък и не само на него покрай сагата с ИК.Ако Бенчев е петно за БСП, то ГЕРБ се не виждат от лекетата, които са ги покрили.
53
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя само като му видиш снимката и ти е ясно, че е крадлив камуниз!
52
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лично укривателство това е много широко понятие така да се каже от лично укриване до укриване на личност както и за предмети лично укривани до укривани от личност като личностите не са еднакви-индентитични по индентитични номера на лични индентификационни номера на документи-паспорти,карти както и платежни документи издадени срещу тях за разплащания по назначения за вид услуги от различните инстанции и субекти предлагащи услуги и обвързаноста помежду им що на личностите що и предмети предложени.
51
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каквито и ще да са ГЕРБ, колкото и да защитавате БСП, и двете са мафиотски структури за които не трябва да се гласува, ама на много хора не им увират главите и си гласуват за тях...
50
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вече освободиха и Митьо зъркелите с медицинско ай честито на печелившите
49
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя сатанински съд те освободи Но от Божия Съд няма къде да се скриеш комунисте отиваш директно в Ада греховете ти са повече от космите на главата ти
48
6
 
10
 
! Отговори
мдаааа преди 5 години
Не знам каква е играта , но ще видим скоро истината е ,ч е катурнат ли Бенчо , ББ , ЦЦ и всички по веригата и те ще трябв да влизат по затворите , а едва ли им се иска
47
6
 
8
 
! Отговори
наивен ли си или ??? преди 5 години
До май, май 45 Амииии ,когато по стаите които наемаш , се окажат издирвани от Интерпол , заедно с теб да си пият уискито и да му осигуравяш предвижването от България навън , след като е издадена заповед за арестуването му -------- казваш няма никакво престъпление . Просто Очите се е скитал из Истанбул и си казал ---яяяяя Хотел , яяяя що да не вляза --- яяя Бенчо и ти ли си тук , уморен съм - може ли да поостана , И Бенчо нали е добра душа - го подслонил
46
7
 
15
 
! Отговори
трол преди 5 години
Толкова интелегентно лице, само боко и цвики изглеждат по-умни от него,такива честни очи, такава човечност и най-вече обикновен земеделец, трябва на всички списаниея на корицата да го слагат
45
2
 
20
 
! Отговори
До 45 преди 5 години
Ако в твоя дом намерят калашник и 5 пистолета сигурно също ще те пуснат.... За какво ги арестуват като не могат да повдигнат обвинения. Смях
44
6
 
14
 
! Отговори
май, май преди 5 години
нима да намериш пари в дома на милионер е престъпление? или законно оръжие? или скъпи коли? а за - документи от т.н. черно счетоводство, просто не е сериозно! или пък за бележки за дадени пари на консултант към охранителна фирма?! тия обвинения са смешни. и откога е престъпно да се наемат хотелски стаи, където и да било по света?
43
5
 
19
 
! Отговори
СИK преди 5 години
Очевидно целта на "профилактирането" е преразпределение на бизнеса и прехвърляне на по-голям дял към управляващата ОПГ. Евентуално можи и да изгори някой бушон, но накрая всичко ще се покрие и ще го забравим.Аз лично заминавам за БарЦелона на екскурзия до къщата музей на бикините.
42
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Родната пародия продължава, а народа не му пука особено както винаги... ще се оправим ама на кукуво лято.
41
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Видяхте ли и преди и сега Бкп_бсп е мафия А вие си чакайте правосъдие ако си нямате друга работа