Стамболийски в стрес: А ако беше паднал "Кугър"-ът?

Хората благодарят, че е предотвратена голяма трагедия
22 авг 2018 10:15,
54
Стамболийски в стрес: А ако беше паднал "Кугър"-ът?
Снимка: архив, Булфото

Добре, че пилотите са успели да овладеят "Кугър"-а, иначе щеше да има жертви – както сред пилотите, така и сред населението... коментираха днес жителите на Стамболийски.

Снощи военен хеликоптер от авиобаза "Крумово" закачи далекопровод и част от града остана без ток и вода за 2 часа и половина.

Още по темата

"Разбрах, че до инцидента се е стигнало, след като ято птици излетяло пред машината. За да ги избегнат, пилотите са направили рязка маневра и при нея са скъсали далекопровода. Все пак са успели да го овладеят и по този начин е предотвратена трагедия", каза пред "24 часа" кметът на Стамболийски Георги Мараджиев.

По думите му квартал "Полатово" и други райони на Стамболийски са били без ел. захранване и вода, тъй като заради изключване на тока, е спряла и помпената станция.

В момента "Кугър"-ът е на селскостопанското летище в пловдивското село Цалапица, където е успял да се приземи.

По случая е образувано досъдебно производство, което се наблюдава от Военната прокуратура в Пловдив.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
1
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
АКО БЕШЕ ПАДНАЛ "КУГЪР"-А , ЩЯХМЕ ДА НАПРАВИМ НЕОБХОДИМИТЕ АНАЛИЗИ И ИЗВОДИ , КАКТО ЗА НАЦИОНАЛНИЯ ОТБОР ПО ФУТБОЛ !!!!!!!
42
0
 
2
 
! Отговори
Я па я...! преди 5 години
А сега да си купим десетина нови самолети и като изпадат, ни самолети , ни пари.
41
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е какво плювате по военната техника. ами извадете пари и плащайте за най-новите оръжия ако ви ги дават и от изток и от запад.
40
1
 
1
 
! Отговори
н преди 5 години
Над Крумово ,където живея,също летят много ниско.Мъ нали е Натото,няма къде да се скрием,още повече да протестираме!Ураааа!
39
0
 
6
 
! Отговори
Владо преди 5 години
Некадърен и *** народ...Един се опита да се направи на висш пилот и....умря заедно с няколко милиона долара за Кугъра...сега поредните *** ще ми летят на 10 м височина.Ако се бяха убили сигурно и тях щяхме да ги повишим посмъртно.Каквато и техника да им се даде,като нямат дисциплина и необходимите знания и умения,така ще е.
38
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
щеда е било ято орли или лешояди ,може ли инфо за тия опасни птици
37
0
 
3
 
! Отговори
Булгар Булгар преди 5 години
O Неразумни уроде защо се срамиш да се наречеш Булгарин .Едно време какви хеликоптери имаше ама какви военни имаше .Сега имат два хеликоптера от които единият се самооби .А другият прави опити за самоубиване .Веселите самообиици от БГ авиацията .
36
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как може да си в стрес за нещо, което не се е случило, но защото "можело" си в стрес!?!Пореден низък журналистичеси пасквил....
35
1
 
8
 
! Отговори
тия сме и чували преди 5 години
И жена ми като блъсне колата, после разправя, че куче или котка и е пресякла пътя.
34
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отново човешка грешка, както и при онзи в морето, както и този на Крумово, може би наистина имат малко летателни часове или пък не спазват летателните планове, но факт, че този случай и морският са елементарни човешки грешки...
33
1
 
1
 
! Отговори
СТРЪНДЖАТА преди 5 години
До Анонимен 35....онзи в морето не беше 'кугър' а 'пантер'...
32
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не мога да се отърва от чувството, че Кугарите не са особено добри машини.Онзи, който падна в морето и уби пилота бе закачил с витлото флагщока на кораб, ако може да им се вярва! Перките на витлата на Ми-28 и на Ка-50/52 издържат на снаряд 14.5 мм!Може би не са особено удобни за управление - и в двата случая възможно това да е причината за катастрофите!Тези, които бъбрят за руските железа, нека погледат какво правеха нахалните луди руски пилоти от височина 25-30 м!И Аллах задружно въздуха разпра
31
5
 
21
 
! Отговори
ОПА преди 5 години
ЧЕ НА ТОВА БОЙНА ТЕХНИКА ЛИ МУ СЕ ВИКА---ДА ГО СВАЛИ НЯКАКВО СИ ВРАБЧЕ..АМИ АКО ВЛЕЗЕ В БОЙ С РУСКАТА АКУЛА--НАПРАВО ДА СИ ВДИГА КРАКАТА...ХАХАХАХ-ЯЗЪК ЗА СУПЕР БОЙНАТА НИ ТЕХНИКА....
30
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
армията, дето я нямаме, щеше да остане без никаква авиация!
29
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако ама акото мирише.Това не е съветски варел все пак.
28
2
 
7
 
! Отговори
Мастора преди 5 години
Ако , Ако,Ако работата замирисва на ***!!!!Екипажа се е справил бе ***, кво ревете бе!Утре като се наложи да ви спасяват и да кацат там, какво ла кажете бе ***?
27
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 26"един въртолет падна и уби двама, следващият ще убие и хора от населението"...Те па едни хора, то па едно население... Е колегата по-надолу го е написал - на юг от дунава нищо не става. Само замърсяваме територията.
26
3
 
34
 
! Отговори
Пипи преди 5 години
Ей, тия ни взеха за канарчета! Ято птици да свалят Кугър??? Предлагам вместо да купуваме нови самолети - да отгледаме няколко ята птици, които да ни защитават от вражески самолети. Хем по-евтино, хем и екологично.
25
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ами какво сте се разхвърчали в последно време с тия въртолети, при това минавате толкова ниско?един въртолет падна и уби двама, следващият ще убие и хора от населението!
24
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако беше паднал Кугърът Баце пак щеше да констатира:"Ние им купихме нови, модерни и непотребни за каквато и да е работа въртолети, те не могат да ги карат и ги разбиват. Загубихме си авиацията! За две години останахме без 2 Кугъра и 1 Миг-24. Както е тръгнало скоро ще останем без нито един! 24млн евро струва един Кугър. С тези 24млн може да се построят 48 детски градини" Т.е. добре, че не е паднал, че не ни се налага да слушаме тъпизмите на Баце.