Шофьорът на рейса убиец мислел за самоубийство. Тежи му!

Адвокатът му: Той няма много голям спомен от самия инцидент!
29 авг 2018 08:40,
76
Шофьорът на рейса убиец мислел за самоубийство. Тежи му!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев/Dnes.bg

Григор Григоров - шофьорът, който в събота преобърна автобус с пътници край Своге, е обмислял да се самоубие.

"Имало е такива мисли веднага след инцидента. Сега вече мисля, че ги няма. Към момента състоянието му е такова, че той не може сам да прецени каква е грешката, но всичко, което с се срупва върху него, много му тежи", коментира адвокат Христо Ботев, който ще защитава Григоров в съда.

"Очевидно той няма много голям спомен от самия инцидент, а и не искам да го натискам в това състояние", добави Ботев и обяви, че няма информация някой да е разсейвал шофьора, докато се е движел.

На твърдението, че Григоров се е движел с 53 км/ч - с 13 км/ч повече от разрешеното в участъка, адвокатът каза пред Нова тв: "Каква е била скоростта, това тепърва ще стане ясно. Към момента това е твърдение на прокуратурата".

В момента Григор Григоров е в ареста на Национална следствена служба. Той беше преместен в килия на следствените арести на столичния бул. "Г. М. Димитров", след като бе  изписан от болница "Царица Йоанна – ИСУЛ".

Григоров е задържан за 72 часа, обвинен е за причиняване на смърт по непредпазливост на 17 души и нанасяне на телесни повреди на 21 ранени.

Според прокуратурата той е нарушил правилата за движение, след като превишил скоростта с 13 км/ч при разрешени 40. Данните за скоростта са по информация от тахошайбата на рейса.

Когато са му повдигали обвинение в неделя, Григоров не е давал обяснения пред разследващите. Очаква се прокуратурата да му иска и постоянен арест от съда.

Григоров е управител и съсобственик на фирмата превозвач "Мобилус 5".

Засега той е единственият обвинен за трагедията край Своге. От прокуратурата обаче увериха, че разследването продължава и най-вероятно отговорност ще се търси и на други.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
1
 
! Отговори
До марсиянец преди 5 години
Това всичко се съчинява като компромати от партията майка. Затова сме на този хал.
62
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Както каза един експерт, при скорост 50 км/ч, ако пътят беше направен както трябва щеше да има акт за шофьора, а не толкова загинали. Най-голямата вина е на държавата и контролните институции, след това е фирмата изпълнител, накрая е шофьорът. Неговата вина е най-малка.
61
0
 
8
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Пътят е добре асфалтиран. Свидетели казаха, че шофьорът се е загледал и изведнъж е видял завоя и е тръгнал да се набира на волана. Вината е на шофьора. В чужбина има неписано правило, че пр неблагоприятни условия се кара с наполовина скоростта, която е показана. Българите карат като че ли ако не са в МПС получават по 100 евро на ден и бързат.
60
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Свидетели от автобуса казаха че шофера блял настрани. Неговата работа е да гледа пътя и да върти волана, щото не кара по релси. Това за асфалта е второстепенно. При лош асфалт ако трябва ще кара с 5 км/ч. Важното е да докара хората живи и здрави. Тук политика няма. Има лош шанс и това е. Изкажете съболезнования и стига играхте върху костите на мъртвите.
59
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е виновен водачът на рейса, а водачът на трейса!
58
4
 
7
 
! Отговори
не ползвайте трагеди преди 5 години
Аз съм имал случай когато протестирам че 10-20 км в час не са много. Но полицаят беше категоричен. Ами ще спреш ако трябва. Така че без да съм враждебен към шофьора, логиката е че ако пътя е опасен, той е трябвало да премине с "безопасна" скорост.Това е положението.Сега БСП защото са зажадняли за власт искат да изкарат кого ли не виновин. Те може би са виновни, но шофьора също е виновен.Все пак да напомним че навремето БСП пропагандираха че "асфалта не се яде". Да, ама спасява животи......
57
1
 
7
 
! Отговори
Психодиспансер преди 5 години
Ще виновен тоя, дето даде най- малко пари за оневиняване. Тук е така !
56
4
 
16
 
! Отговори
Любопитен преди 5 години
Тук виновен е шофьора, в Хитрино са машинистите а при случая със пияният Московски.....
55
5
 
13
 
! Отговори
ист преди 5 години
шофьорът на рейса убиец - рейсът не е убиец.Правилно е - шофьор убиец с рейс.
54
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ВЕЧЕ ОБЯВИХА, ЧЕ НИТО НАСТИЛКАТА Е КАЧЕСТВЕНА НИТО ОБЕЗОПАСЯВАНЕТО НА ЗАВОЙ С ПРОПАСТ Е ПРАВИЛНОТО!ТРЕЙС И АПИ !И НАЙ-ВЕЧЕ АПИ ПРИЕЛ ОБЕКТА 2016-ТА ГОДИНА!
53
0
 
0
 
! Отговори
до52 преди 5 години
Ти имаш разлайваща функция ,амбицираш ни да пишем повече....
52
1
 
0
 
! Отговори
до 52 преди 5 години
Навсякъде пишеш една и съща глупост !
51
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мисля си, че когато едно превозно средсто поднесе и се пързаля и то по нанадолнище, скоростта се увеличава, така че в момента на сблъсъка е вероятно скоростта да е по-висока от тази с която се е движел преди да се удари....
50
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тук обвиняват шофьора, в Хитрино машинистите. Истината е, че в България за да управляваш без катастрофи, трябва да имаш поне пет висши образования, сто години стаж като шофьор, самообладание като сфинкс и.. изобщо да си истински бог.
49
1
 
8
 
! Отговори
Логика преди 5 години
А 20 , седни /явно трудно мислиш прав заради загуба на равновесие / прочети бавно какво съм написал / опитай за десетина минути да го осмислиш/ и пак пиши нещо ! Нали точно това съм писал ! Как да ти го сдъвча : безумие е да караш в дъжд или лед на магистрала със максимално разрешената скорост само защото е РАЗРЕШЕНА! И бъди спокоен за мен . Карал съм по " черен лед" (ако знаеш какво значи това) 16 км за един час ! И да аз също не съм имунизаран против ПТП !
48
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди да пишете глупости, защо първо не се поинтересувате какво, как, къде е станало? Има достатъчно репортажи от мястото и се вижда и настилката каква е, и дали и какви знаци има, и дали има маркировка и въобще за какво става въпрос. Пътят е просто безупречен, не бих могъл да се хвана за нищо, освен за някакви измислени следи от варовик в асфалта.
47
2
 
10
 
! Отговори
do 50 ЗАЩО преди 5 години
Вярно ли се очудваш, че ти сложили минуси, дето си казал, че не трябва да карат пияни?!Виждаш, че в основната си част коментарите не са адекватни и са чисто тролене, обслужващо едни червени другари!Колкото и да плюят ББ, в едно нещо има право - материала ни е лош и това си е чистата истина!
46
2
 
9
 
! Отговори
ЗАЩО преди 5 години
Кои са тия тримата които са ми сложили минуси на мнението ми че професионален шофьор не трябва да кара пиян Нека вас тримата да ви карат такива професионалисти
45
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сайтът е налазен от защитници на Трейс и свързаните (многобройни, както се оказа), а вероятно и зависими лица и институции. Жалко за загиналите!
44
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имало ли е знак, че пътят е хлъзгав, че пътят е с концентрация на ПТП или е имало само знак за ограничение на скоростта ?-Преди завоя има точно такъв знак - че има концентрация на ПТП и то точно такива, като това, което е станало.