Миню Стайков, синът му и още шестима - с обвинения

Те са обвинени за участие в престъпна група и пране на пари
6 сеп 2018 18:12,
36
Миню Стайков, синът му и още шестима - с обвинения
Снимка: Архив, Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Собственикът на Винпром Карнобат Миню Стайков, синът му - Стайко и още шестима души са обвинени за участие в организирана престъпна група за продажба на акцизни стоки без бандерол, извършване на данъчни престъпления и пране на пари, съобщиха от Специализираната прокуратура.

Още по темата

Те остават в ареста за 72 часа.

В съобщението се посочва, че четирима от задържаните имат и обвинения за вторични престъпления - един от тях - за избягване плащането на ДДС и възстановяване на неследващ се данъчен кредит в размер на малко над 1  милион лева, а други трима  - за държане на акцизни стоки без бандерол в големи размери. 

Последните трима най-вероятно са свързани с фабриката за незаконни цигари в Карнобат, за която вчера стана ясно, че е била открита през юли, но тогава стратегически прокуратурата не е поддигнала обвинения, пише БНР.

Връзка с тази цигарената фабрика, генералила милиони печалба, има Иван Димитров, син на кмета на Карнобат - той е неин собственик, но пред разследващи казал, че не е знаел какво правят наемателите му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Клювния след спа почивката ще обяснява как Бойко громи червените "бизнесмени", че е невинен, чист като сълза като нея. Голям смях ще падне чакам Клювния и Таска
6
5
 
24
 
! Отговори
А Георги Димитров - преди 5 години
кметът какви смехотворни работи приказва?Внушителна сграда- дава я под наем синът му- НЕ ЗНАЕ за какво ще я ползуват. С КОГО е скл. договор- там пише. Как ще дава на ПОРТИЕР, ПАЗАЧ да предават пари? И не влиза да види какво правят? АМИ МОЖЕ ДА РАЗФАСОВАТ,да МЪЧАТ ХОРА ТАМ??? На колко години е този Иван Димитров?ОБРАЗОВАНИЕ? И кметът да се ПОДВЕДЕ под отговорност! за ЗАБЛУЖДАВАНЕ.Не може да бъде кмет човек,който поддържа НЕИСТИНИ.ЧЛЕН на БКП/БСП? Ако -да, не е за Чудене.БЕЗОБРАЗИЕ.Така беше 45г
5
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оставете баражите на мира! Аз искам да попитам нещо друго! Може ли някой да ми посочи. Ресторант в България или изобщо заведение.Където да предлагат истински курбан!? А не измислените "курбан чорба" с малко агнешко из зеленчуците и подправките! Защото знаем че курбана е.Големи мръвки агнешко или овче.Сварвно и с кости. Та ???Очаквам мнения.Благодаря предварително!-:)
4
2
 
27
 
! Отговори
Свилен Щерев преди 5 години
Хотилиери с милиони на тавана,бизнесмени с укрити данаци за милиони и тонове нелегален алкохол,кметове,които не знаят какво се случва в градовете им,хазяи,които не познават наемателите си.Няма друга такава богата държава с толкова беден народ.
3
6
 
23
 
! Отговори
Рус преди 5 години
Червените бизнесмени един по един взеха да сгъват чадърите, лъсна от какво са парите и колко са кадърни. Гришата, Ведко, Минко Савоя все хора пълнещи касата на госпожа Нинова. Най вероятно следващите ще са Баневи с офшорните авоари.
2
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да лежат в затвора ,добре дошли в oбществото на материалистите купуваме и продавaме, убиваме и ограбваме и се корумпираме живеем в един хармоничен материален свят. Сталин той е едно недоносче.
1
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Парите не миришат". Откъде да вземат пари за поршета, бентлита и майбаси? Няма, бедни са, затова правят така престъпления.