Обрат! "Битият" журналист симулирал нападението, май ще го съдят!

Съдът пусна "биячите" на Димитър Върбанов, след като изгледа записи
Обновена: 28 сеп 2018 22:36 | 28 сеп 2018 16:45, Веселина Йорданова
299

Районният съд във Велико Търново пусна без каквато и да било мярка за неотклонение двамата задържани за нанасяне на лека телесна повреда на репортера от "Господари на ефира" Димитър Върбанов.

В съдебната зала, в която журналисти не бяха допуснати, бяха изгледани записите от охранителните камери на склада, в които ясно личи, че няма насилствени действия спрямо журналиста, а той сам ляга на земята и симулира пред камерата.

Прокуратурата се отказа от искането си за налагането на постоянен арест, а двамата обвинени обмислят да подадат сигнал срещу журналиста за набеждаване и престъпление срещу правосъдието, съобщи "24 часа".

Още по темата

Говорителят на Районната прокуратура Таня Катрева също каза след заседанието, че тепърва ще се объждат доказателствата и е възможно да има друг привлечен под отговорност за скандалния случай.

От "Нова телевизия", където предаването се излъчва, заявиха, че макар "Господари на ефира" да е външна продукция с независима редакционна политика, не приемат подобни методи, несъвместими с принципите на професионалната разследваща журналистика.

Медията се разграничава от случилото се и ще потърси отговорност от продуцента.

Според информацията, обявена вчера, нападението срещу журналиста станало по време на разследване във Велико Търново. Репортерът и екипът му присъствали на внезапна проверка, целта на която била склад, в който преди време бяха открити храни с изтекъл срок на годност.

Освен огромно обществено съчувствие, журналистът получи и подкрепа лично от премиера Бойко Борисов от Ню Йорк, който разпореди по най-бързия начин виновните за побоя да бъдат наказани с цялата строгост на закона.

Днес обаче кадри показаха, че нападение над Димитър Върбанов няма.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


299
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
160
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е ми, повярва си момчето, натрупа самочувствие - голям журналист, борец за справедливост, властелин на справедливостта, звезда на NOVA и реши че всичко му е позволено.А освен това татенцето е личен приятел на Премиерина.
159
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Киролюба Бенатова Номер-2.Навремето тя така омаскари един човечец, на когото един с джип осакати дъщеря му.
158
13
 
0
 
! Отговори
БКП ДЖЕНДИ ВОЙНИК преди 5 години
Това е манипулация. Корнелчето да се заеме с гУспУдарите на ефиро
157
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те са шоумени, не журналисти. Журналистите отдавна ги изгониха от Нова. Тези са халтураджии и правят шоу за публиката срещу много пари. Всички там са мултимилионери шегаджии от шоуто.
156
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Златен скункс за Митака ще има ли? За един прЕАтел питам.
155
0
 
20
 
! Отговори
падане от високо преди 5 години
Личеше си ,че е нагаждач и манипулатор!По търновските кръчми влизаше все едно е построил града надут като балон.Когато на *** му дадеш власт,защото медията е огромна власт,то резултата е този на кадрите...
154
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има и оператор на господарите, който снима актьорската игра, съответно и продуцентите са видели пълния пакет от кадри и напълно съзнателно са подвели и общество и институции и от тук насетне как да им вярваме? Не че до момента сме им имали много вяра.
153
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А, Бацо от Ню Йорк не е наредил да арестуват репортерът -измамник?
152
7
 
20
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
Модераторе, защо ме триеш? Задавам въпрос: Има ли баш бакан, Бойко паша, право на подобни разпореждания, по Конституция? Защото случаят си е директна излагация на министър-председателя на РБ-то, избиран не знам от кого, но явено от хора с ,5 грама пилешки мозък в главата!
151
1
 
41
 
! Отговори
;-) преди 5 години
Сега ще има ли златен скункс за "Господари на ефира"?
150
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЛАМБРЕВВ БГ журналиста има същите права който има ченгето.
149
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А преди време имаше репортаж че компютрните игри били като наркотиците и че геймърите са наркони. За този репортаж нямаше уволнени въпреки че целта е да прецака една индустрия
148
1
 
6
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
До ПродуцентНяма се плашиш вече има "Българска Свободна Телевизия";))) Там Бойча не брига, щото не можел да надприказва жените;))))
147
3
 
27
 
! Отговори
Ами... преди 5 години
След този журналистически цирк, откъде да знаем кой репортаж на "Господарите" е бил истински и кой - фалшив? Всъщност вече се съмнявам, че набеденият търговец е продавал негодна храна, защото се съмнявам в морала на този журналист и на предаването, за което работи.
146
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Роб на влаЗтаХраната с изтекъл срок явно вече е закарана в търговската мрежа.
145
1
 
24
 
! Отговори
varg преди 5 години
Тоя надмина Роналдо дори
144
1
 
10
 
! Отговори
ЛАМБРЕВ преди 5 години
ДА СИ МАНИКЮРИСТ И ЖУРНАЛИСТ Е ВСЕ ЕДНО - ВСЕ ДАМСКИ ПРОФЕСИИ ЗА МЕКИ КИТКИV
143
4
 
3
 
! Отговори
СатаНАТО преди 5 години
не му е работа на любимият ти Вожда да нарежда на иститициите коя какво да прави.-А ти къде видя да е дадено такова нареждане?
142
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 146Да, вижда се, че го изблъскват, но не го бият. И в къщи да влезе някой нахалник, и аз ще го изблъскам навън. Това не е незаконно. Незаконно е обаче да лъжесвидетелстваш в съда и да подаваш фалшиви жалби в полицията.
141
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз съм против уволняването на журналиста. Човека иска да помогне на града и на гражданите.