Обрат! "Битият" журналист симулирал нападението, май ще го съдят!

Съдът пусна "биячите" на Димитър Върбанов, след като изгледа записи
Обновена: 28 сеп 2018 22:36 | 28 сеп 2018 16:45, Веселина Йорданова
299

Районният съд във Велико Търново пусна без каквато и да било мярка за неотклонение двамата задържани за нанасяне на лека телесна повреда на репортера от "Господари на ефира" Димитър Върбанов.

В съдебната зала, в която журналисти не бяха допуснати, бяха изгледани записите от охранителните камери на склада, в които ясно личи, че няма насилствени действия спрямо журналиста, а той сам ляга на земята и симулира пред камерата.

Прокуратурата се отказа от искането си за налагането на постоянен арест, а двамата обвинени обмислят да подадат сигнал срещу журналиста за набеждаване и престъпление срещу правосъдието, съобщи "24 часа".

Още по темата

Говорителят на Районната прокуратура Таня Катрева също каза след заседанието, че тепърва ще се объждат доказателствата и е възможно да има друг привлечен под отговорност за скандалния случай.

От "Нова телевизия", където предаването се излъчва, заявиха, че макар "Господари на ефира" да е външна продукция с независима редакционна политика, не приемат подобни методи, несъвместими с принципите на професионалната разследваща журналистика.

Медията се разграничава от случилото се и ще потърси отговорност от продуцента.

Според информацията, обявена вчера, нападението срещу журналиста станало по време на разследване във Велико Търново. Репортерът и екипът му присъствали на внезапна проверка, целта на която била склад, в който преди време бяха открити храни с изтекъл срок на годност.

Освен огромно обществено съчувствие, журналистът получи и подкрепа лично от премиера Бойко Борисов от Ню Йорк, който разпореди по най-бързия начин виновните за побоя да бъдат наказани с цялата строгост на закона.

Днес обаче кадри показаха, че нападение над Димитър Върбанов няма.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


299
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
180
1
 
11
 
! Отговори
шофер преди 5 години
Exee, този е взимал уроци от футболисти....
179
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нали тиквата искаш строги наказания за тези, дето са били журналиста. Сега ще иска ли строги наказания за измамниците?
178
0
 
16
 
! Отговори
Несъмнено преди 5 години
Муха и бизнес се убиват с...вестник!
177
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Просто се потвърди това, което много хора подозираха, познавайки какво представлява българската журналистика.
176
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Целият проблем е, че подобни журналистически "разследвания" са вид рекет. Или плащаш да не се занимават с теб, или пък плащат, за да разследват конкуренцията. И често става дума за много пари.
175
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А защо не се говори за оператора? Той е съучастник в опита за тази заблуда. И той трябва да го отнесе
174
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименТая Киролюба бенатова как злобееше на 11/9 "Ей сега им се *** ******* на американците!"Помните ли?Човек каквито и симпатии и антипатии да има, как може да злорадстваш наблюдавайки смъртта на хиляди хора, скачащи живи от 100-тния етаж на рухващите кули?КАК МОЖЕ?И тая гнусарка след това СЕ ИЗДИГНА В КАРИЕРАТА на "американската" телевизия!СМЯТАЙТЕ В КАКЪВ СВЯТ НА КРИВИ ОГЛЕДАЛА ЖИВЕЕМ ВСИЧКИ!
173
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Такива като тоя позорят журналистическата професия. Има нужда от сериозен дебат за морала в журналистиката, защото често в търсене на сензацията такива типове са готови на всичко. Виждал съм как при катастрофи или криминални престъпления пъхат микрофони в устата на близките, които не искат да говорят - просто не се спират пред нищо, за получат своя миг на популярност.
172
1
 
24
 
! Отговори
СЛУГА НА ЕФИРА преди 5 години
Халваджиян, другият път пращай отцепка да разузнава има или няма камери наоколо!Излагате се като кифладжии бе, мой човек!
171
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вчера или миналия ден, тук в тоя сайт ставаше дума нещо за мобилните оператори и един от коментиращите говорише за "документиране с камери", а друг му беше опонент и казваше, че това не е документиране и твърдеше, че документирането трябвало да е само на хартия. Сега искам да питам, от кога съдът взима за доказателства някакви неща от някакви камери? Нали уж не се смятат за надеждни и за "документиране"? Пък даже и някакви махленски на някакъв си проcт склад. :) Нелепо, нали?
170
1
 
16
 
! Отговори
Ангел преди 5 години
Еми ,да го осъдят .Никъде не видях бой!!!Журналистите си позволяват големи своеволия .Този склад е частна собственост и само държавни органи имат право да нахлуват .В САЩ ако нахлуеш така директно ще те разстрелят и после медал ще получат от Полицията за проявената смелост !!!Журналягите се мислят за по велики от закона и народа .Ще дойде време за вендета!!!!
169
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Репутация се гради цял живот, съсипва се за един миг!Свършено е с джудито(не е мацка) халваджан и избирателното разследване!
168
0
 
8
 
! Отговори
Поповски профил преди 5 години
Ама много *** тоз дет се бара на репортер бре.Как се просна на саме пред оператора. Съвсем Самички.Само той, оператора,и охранителната камера и ютуб. Поне да ме беше извикал да му Подуяне джуките. За достоверност.
167
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Срам за българската журналистика!!! Стана ми почти толкова гнусно, както като видя Жоро Игнатов - мазното провокаторче
166
0
 
18
 
! Отговори
П.Петров преди 5 години
До Анонимен 167За какво доверие говорите, драги ?В национален ефир в България не се допуска истинска разследваща журналистика и политическа критика към имащите власт! Изказващите критика журналисти стават редови блогъри!В общия случай телевизиите са лицензионно зависими от държавата, а приходите от реклама са зависими от олигархията. Кого да разследват тогава ? Ами само разни кокошкарски истории!
165
0
 
14
 
! Отговори
Меден рудник преди 5 години
Така падаше Роналдо за дузпа докато играеше в Ревал Артрит
164
0
 
13
 
! Отговори
Креативен преди 5 години
Даа идеята за л***нян скункс ,подарък за господарите на нова не е нова идея.
163
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е,тоя път напинянето на Борисов за защитава "справедливостта"му изигра много лоша шега,ама заради неговите симпатии и антипатии други хора та и малолетни си патят от дерибействата на полицията която "ни пази"!Голям борец се извъди Борисов за правда и слобОда ама психопатите и мафиотите са на свобода,а за нищо други получават изсмукани от за..ка присъди и административни наказания.ТОВА БОРИСОВ АКО НЕ ГО ЗНАЕ Е ПРИЧИНА ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ ДА НАПУСНАТ БЪЛГАРИЯ.Лъжата и НЕсправедливостта.
162
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е обрат ами отврат . Долна мърда ,не журналист а фекалист.
161
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какви журналисти, бе тия са само "дръжки на микрофони"както ги наричат в един сайт списван от истински журналисти.Не му пиша името за да не му правя реклама.