Фози – в килия, 4 години ще лежи в Софийския затвор!

Георги Владимиров е бивш шеф на "Гюешево" и "Олтоманци"
24 окт 2018 15:15,
9
Фози – в килия, 4 години ще лежи в Софийския затвор!
Снимка: Reuters

Бившият началник на митниците при граничния пункт "Гюешево", а след това - и при "Олтоманци", Георги Владимиров, по-известен в Кюстендил като Фози, получи окончателна присъда от 4 години лишаване от свобода, реши Върховния касационен съд.

Владимиров вече е в Централния софийски затвор, казаха пред БНР негови доскорошни колеги.

Още по темата

На първа инстанция Владимиров бе признат за виновен в това, че от август 2011 г. до юни 2012 г. е участвал в организирана престъпна група, ръководена от покойния Борислав Манджуков, застрелян по-късно.

Тя била създадена с цел държане на акцизни стоки без бандерол (контрабандни цигари).

Спецмагистратите тогава приеха тезата и доказателствата на прокуратурата, че Владимиров е улеснявал нееднократно групата, като е осигурявал безпрепятствено вкарване на големи количества цигари без бандерол през ГКПП "Кулата".

Според експертизите общото количество контрабандни цигари възлиза на близо 1 млн. кутии от различни марки на обща стойност близо 7 млн. лева.

Освен 7-годишната ефективна присъда, тогава съдът наложи на Владимиров лишаване от правото да заема пост на държавен служител в продължение на 4 години, след като излезе от затвора.

Владимиров сега е оправдан по обвинението за участие в организирана престъпна група, но е признат за виновен за участие в контрабанда на цигари без бандерол през ГКПП "Кулата", пише в решението на ВКС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
0
 
! Отговори
надежда всяка... преди 5 години
Безнадеждна работа!
8
2
 
3
 
! Отговори
т преди 5 години
още един удър по БСП
7
1
 
4
 
! Отговори
Хан Крум преди 5 години
Стига бе - това не може да бъде истина. Строгият но справедлив български съд при всички случаи не вярва на подлите слухове за внезапно и незаконно разбогатели се митничарчета и винаги възстановява справедливоста /срещу скромна сума дадена им от митничарчетата - за благотворителни цели, естествено / като присъжда възстановяването им на работа. този Фози трябва да е фасулно *** за да се остави да го натикат в панделата. Ама поне ще пушат евтини цигари щото каналите за внос си остават.
6
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
интересно, т.е той САМ е направил всичко?хайде и компанията вътре, да си играят карти на топло.Не разбирам това с временната забрана за пост държавен служител. Трябва да е вечна. Очевидно той работи против държавата.
5
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не мога да повярвам - митничар с ефективна присъда! Много интересна е предната статия за Фози - там става въпрос за 20 млн. къса цигари и 7 млн. лева незаконен внос, плюс 4 пъти възстановяван от съда на работа за незаконно уволнение. Дано тази статия, макар и с грешна фактология не се окаже партенка. Да не четем утре - не били цигари, а били памперси, и не за внос, а за благотворителен износ.
4
1
 
14
 
! Отговори
граничен полицай . преди 5 години
Този ще влезе в историята на правосъдната система за осъден митничал сефективна присъда която я изтърпява .Интересно на няколко десетки души митничари от ГП -Лесово и кап.Андреево по няколко пъти са задържанис крупни суми от рекет и контрабандни стоки въпреки че са получили ефективни присъди досега този е първи когото ще изпълни присъдата .Всички останали отново са възстановени ..Срамувам се да работя съвместно с хора без морал .
3
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чудо! Гледам и не вярвам на ушите си! :) А Коледа е още далеч!
2
1
 
14
 
! Отговори
Anon преди 5 години
Я, лъч светлина...
1
1
 
17
 
! Отговори
Цецо преди 5 години
Значи вече в Централния да не ги мислим, уредиха се с контрабандни цигарки... :)