Разказ от първо лице: Леон Кофи – битият от ултраси британец

Според него жестокият побой станал заради цвета на кожата му
24 окт 2018 11:45,
262

В края на септември британски гражданин стана жертва на тежък побой от футболни хулигани след края на мача ЦСКА – София и Левски.

Леон Кофи работи като търговски представител в български офис на международна компания и е бил нападнат пред сградата на МВР, докато се прибирал към дома си. Мъжът е бил заедно с двама свои колеги, но е бил жестоко пребит от ултрасите.

Защо се стига до това? Разказ от първо лице пред Bulgaria ON AIR.

"Бях много шокиран от това, което видяхме. Беше като малка армия. Хората бяха облечени в униформи, имаха структура, имаха лидери пред тях, бяха много организирани", раказа Леон Кофи

Още по темата

Мъжът е категоричен, че побоят над него е станал от расистки подбуди. Неговите приятели и колеги, които са от арабски произход, са успели да избягат. Кофи сподели, че цялата агресия на десетките футболни запалянковци се е изляла върху него, защото бил най-тъмен.

При сбиването Кофи изпада в безсъзнание и е откаран в болница, но преди да бъде приет в "Пирогов", други две лечебни заведения отказват да го лекуват, а самият британец няма обяснение за това.

Леон претърпява операция и прекарва две седмици в Клиниката по неврохирургия.

Той разказа още, че малко преди случката е видял полицейски автомобил в близост до мястото на инцидента, до който се е опитал да стигне при нападението, но не е успял.

Британският гражданин сподели още, че и друг път е бил обект на расистки прояви към него, но далеч по-безобидни.

По случая е образувано досъдебно производство, а сега Българският хелзински комитет ще му осигури правна помощ.

Радослав Стоянов от БХК каза, че вече са иззети записи от видеокамери, но тези от самата сграда на МВР още ги няма.

"Всичко зависи от разследващите органи, ако не бъдат установени лица, ние ще положим максимални усилия разследването да продължи", категоричен беше той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


262
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
187
8
 
11
 
! Отговори
П.Петров преди 5 години
Живеете ск.отски, избрали сте си къде от глупост, къде от примирено овчедушие да ви управлява друг *** и нагъл селски тарикат, който един чужд език не знае, а министърът на външните работи едва говори английски, доходите ви си по-ниски от в Екваториална Гвинея и са равними с Габон, здравеопазването ни е по-лошо от в Сенегал, правосъдието ни е по-лошо от Гана, Сенегал и ЮАР.И СЕ МИСЛИТЕ ЗА ПО-ХОРА ?! ХОРАТА МИСЛЯТ, ИМАТ ВОЛЯ ДА ПОСТИГНАТ НЕЩО! ВИЕ СТЕ ПРОСТИ О.ВЦЕ ЩОМ СТЕ НА ТОВА ДЕРЕДЖЕ!
186
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Tomi TomovTо има и мета в Сърбия, ще ти го направят това. Дай да взеривим Балканите тогава ...
185
8
 
5
 
! Отговори
Юрофайтър17 преди 5 години
Единственото красиво в тази противна случка е следното-Вие диваци и варвари,дето се домъкнахте на коне и кобили от дивия алтайски край в нашата родина ЕВРОПА сте на изчезване бре!Беше преди 1339 години тази трагедия бре!Но до 2031 година ще изчезнете от лицето на ЕВРОПА-това е исторически неизбежно бре!Демографската МЕГАкатастрофа е налице при вас бре!Вие произхождате от ойгундури и прочие чукундури и от вас ще остане само отвратителния спомен бре!Не ви се верва щото не ви изнася бре!Още 13 г!!!
184
4
 
9
 
! Отговори
до П.петров преди 5 години
...Защо не ви прави впечатление, че лицето Леон Кофи работи за международна компания...-------Прави ни впечатление ,че не се споменава името на тази компания,както и дейността и.
183
4
 
10
 
! Отговори
до П.петров преди 5 години
...Защо не ви прави впечатление, че лицето Леон Кофи работи за международна компания...-------Прави ни впечатление ,че не се споменава името на тази компания,както и дейността и.
182
9
 
9
 
! Отговори
П.Петров преди 5 години
Знам, че трудно ще го приемете, ама въпреки това ще ви обясня защо не ви минава през ума, написаното от мен в предния коментар, за да ви стане ясно.ЗАЩОТО СТЕ МНОГО ПРОСТИ!ПРОСТИ СТЕ КАТО ГЪБЕНО СЕМЕ, НО СЕ МИСЛИТЕ ЗА ГОЛЕМИ СЕЛСКИ ТАРИКАТИ!Животът ме е срещнал само с един чернокож, когото да познавам лично-огромен вечно усмихнат *** от Ангола, колкото огромен, толкова и добронамерен и готов винаги да помогне, говореше португалски, английски, български и още 2 африкански. Сега работи за Тексако в САЩ. Когато го стигнете, тогава се пишете хора!
181
3
 
6
 
! Отговори
Tomi Tomov преди 5 години
V Nigeria iLi Afrika 6te Te napravjat na kaima.i posle si sgotven.I tez helsinski komiteti otkade vzemat pari da prahosvat.4uval sam 4e v Afrika jadst hora.koi otiva tam.Tez kakvo pravjat v evropa.
180
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До П.Петров Откажи се ... Тук са големи защитници и патриот, ама са си обикновенни гамени, дето за нищо не стават.
179
13
 
12
 
! Отговори
П.Петров преди 5 години
Защо не ви прави впечатление, че лицето Леон Кофи работи за международна компания и месечното му възнаграждение сигурно е колкото вашето годишно?Как да не се изненада като си мисли, че отива в европейска държава, а се сблъсква с конгоанска действителност, при която едва не е изяден от освирепели от глад ск.отове,докато в това време полицията търка *** на топло на десетина метра?ПРИ ТОВА СТЕ ГОРДИ ОТ ТАЗИ ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ!?
178
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 194Кажи на авера си да не се прибира!Нека си стои в РАЯ!
177
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
tova samo vav balgaria se sly4va nai dolnoto pleme sme nie
176
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дано тази дъръжава един ден се промени. Имам един познат и вика като се прибера в България да видя близките и приятелите все едно съм в държава изостанала 100 години в развитието си.
175
11
 
2
 
! Отговори
до 192 преди 5 години
и понеже азиатския материал (с твоята генетика) , населяващ задунайската губернийка - не е нахален , не е гну*сен и е най-хубав - та затова вероятно природата го почиства от лицето на планетата
174
7
 
24
 
! Отговори
Хан Крум преди 5 години
Да би си в Африка стояло, не би чудо видяло - както гласи старата българска поговорка.Като знам колко са нагли, нахални и гну.сни тези африкански унтерменшени та си мисля дали не са показвали среден пръст на момчетата от агитката. Те току така няма да се хвърлят да пребиват някого само защото е тъмнозелен.
173
10
 
2
 
! Отговори
до 187 преди 5 години
Това изказване с коя от двете си мозъчни клетки го измисли ?
172
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
еми , това е всичко което може да роди микроскопичния БГ мозък . Да се съберат 50 кретеноиди да бият някой сам
171
3
 
21
 
! Отговори
Циник до 188 преди 5 години
Абе , ***...не ми се прави на интересен.Скапаняче - фактите говорят друго!Австрия...Словения...Полша....Италия...Финландия ( там по границите имаше жива верига с плакати - Не ви искаме - вървете си ) се обърнаха към дясното - само мекокиткини reйчета - живеете с Малкия принц и лисицата на луната! Вие сте генетичния скрап - който се получава - когато вечен нигерийски студент - се кръстоса с уличница у нас!
170
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кофи,ако си беше останал у дома в Африка щеше да си по-щастлив.Това твоето не е живот,да те гледат подозрително,и да те бият от време на време. Ама пустата алчнос си струва явно няколко юмрука,и ритника,и кофти погледите.
169
14
 
20
 
! Отговори
Маймуно черна преди 5 години
бой животно африканско !Господ да ги поживи тези дето са го били !Само така момчета !!!!
168
3
 
7
 
! Отговори
Циник до 182 преди 5 години
Бунак - сигурно съм забравил - повече отколкото ти нищожество - ще прочетеш през жалкото ти съществуване!Да ме замеряш с изтъркани клишета - показва само - колко тъn cи.