Разказ от първо лице: Леон Кофи – битият от ултраси британец

Според него жестокият побой станал заради цвета на кожата му
24 окт 2018 11:45,
262

В края на септември британски гражданин стана жертва на тежък побой от футболни хулигани след края на мача ЦСКА – София и Левски.

Леон Кофи работи като търговски представител в български офис на международна компания и е бил нападнат пред сградата на МВР, докато се прибирал към дома си. Мъжът е бил заедно с двама свои колеги, но е бил жестоко пребит от ултрасите.

Защо се стига до това? Разказ от първо лице пред Bulgaria ON AIR.

"Бях много шокиран от това, което видяхме. Беше като малка армия. Хората бяха облечени в униформи, имаха структура, имаха лидери пред тях, бяха много организирани", раказа Леон Кофи

Още по темата

Мъжът е категоричен, че побоят над него е станал от расистки подбуди. Неговите приятели и колеги, които са от арабски произход, са успели да избягат. Кофи сподели, че цялата агресия на десетките футболни запалянковци се е изляла върху него, защото бил най-тъмен.

При сбиването Кофи изпада в безсъзнание и е откаран в болница, но преди да бъде приет в "Пирогов", други две лечебни заведения отказват да го лекуват, а самият британец няма обяснение за това.

Леон претърпява операция и прекарва две седмици в Клиниката по неврохирургия.

Той разказа още, че малко преди случката е видял полицейски автомобил в близост до мястото на инцидента, до който се е опитал да стигне при нападението, но не е успял.

Британският гражданин сподели още, че и друг път е бил обект на расистки прояви към него, но далеч по-безобидни.

По случая е образувано досъдебно производство, а сега Българският хелзински комитет ще му осигури правна помощ.

Радослав Стоянов от БХК каза, че вече са иззети записи от видеокамери, но тези от самата сграда на МВР още ги няма.

"Всичко зависи от разследващите органи, ако не бъдат установени лица, ние ще положим максимални усилия разследването да продължи", категоричен беше той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


262
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
167
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путинофилството и русофилизма превърнаха много хора в душевни ***.
166
6
 
7
 
! Отговори
Циник до 182 преди 5 години
Бунак - сигурно съм забравил - повече отколкото ти нищожество - ще прочетеш през жалкото ти съществуване!Да ме замеряш с изтъркани клишета - показва само - колко тъn cи.
165
8
 
30
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Толерастията е тази , която хвърляше мечета по афганистанските талибани на Мюнхенската гара! Сурогатите - напраскали ми минусите се срамуват от хан Крум - изтребил арабската напаст .... те проявяват разбиране към 500 годишното османско "присъствие" у нас!Предатели на собствения си вид!Българскияциганскикомитет е само логичния тумор на сraнта от лесбийки , reйове, и дърти педофили - седнали на кормилата на национални държави, и на брюкселската хранилка! Презирам ви!
164
18
 
10
 
! Отговори
До циник преди 5 години
Хаха, толкова си елементарен и ограничен. Между другото - характерна черта на най долнопробните социални класи е да проявяват расизъм. Това е от комплекси. А като ти чета просташкия език, мога да си представя киселата ти впиянчена смугла балканска мутра.
163
5
 
23
 
! Отговори
Циник до 174 преди 5 години
Бунак...обяснявам за последно!Тези *** дето напълниха Европа - извършват грозните си престъпления - ДОПЪЛНИТЕЛНО към "нормалната битова престъпност" Разбираш ли бунако - политкоректен? Имам сейвната снимка - на плакат край магистрала в някоя от африканските клоаки! На 10кв.м. пише - Рейп , Рейп, Рейп ! Йу кен ду ит ин Финланд! И нарисувана бяла русокоса - насилвана от чернокожи - политкоректен бунак! Един от многото!
162
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега официално да му се извинят, както постъпи Симеонов. Не са знаели, че е британски поданик по външния вид. Станало е недоразумение.
161
2
 
30
 
! Отговори
??? преди 5 години
Български хелзингски комитет ще се намеси ли за пребития български старец в плевенско от *** рецидивист? За убитата по расистки подбуди телевизионна журналистка от Русе.За измамените от телефонни терористи възрастни българи?
160
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До *** 170, постми те германските съдии са като българските, а да и там съдебната система е НЕЗАВИСИМА и има ВЪРХОВЕНСТВО НА ЗАКОНА. май законодателството ни е хармонизирано с европейското.
159
13
 
9
 
! Отговори
До циник преди 5 години
Простакът може да напусне ***, но *** завинаги ще остане в малкото му изгнило мозъче.
158
3
 
13
 
! Отговори
Циник до 174 преди 5 години
Такива бунаци като теб - са ми втръснали!Даже няма да го преместя в другия крачол - какво мисли разплута амеба като теб!
157
15
 
11
 
! Отговори
До Циник преди 5 години
Ти нямаш елементарен морал и етика. Искаш да оправдаеш едно тежко престъпление, изброявайки други престъпления в други държави, с които жертвата няма нищо общо. Ами ако по тая логика, германски младежи тръгнат да ти чупят главата, защото хиляди други чисти българчета извършват ежедневно хиляди престъпления в Германия - скимиране на карти, наркотици, принудително сводничество, измами и т.н. Ако за всяко едно от тях те биеха, едва ли щеше още да си жив, да дращиш простащините си тук.
156
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма ли кой да отупа прахоляка на Български Хелзингски комитет? БХК това свърталище на Бисексуални Хомосексуални и К*рви трябва да се закрие със закон, като противоконституционно.
155
8
 
31
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Скоро в Германия - съдиха ( условно естествено ) 4ма афганистански тинейджъри, че от скука запалили възрастен немски бездомник...в Кьолн африканци и араби навръх коледа си направиха кефа със стотици немкини излезли да празнуват...в Швеция - 300% скочиха изнасилванията от арабски и африкански "бежанци" , в Германия също ... ама ние сме расисти - а те - Бъдещето!Да ви пикая на толерастията!И то от сърце!
154
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До -10 ... това не ти е някакъв чат бе батко ...
153
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Срамота! Тези ултраси трябваше да пребият този антибългарин радослав стоянов и шефа му. И какви са тези думи, които използва - "скепсис" ?
152
7
 
2
 
! Отговори
Ханко Брат преди 5 години
Българинът не е екстремист-не е в гена му.А на "ултрасите" плаща нарко-мафията в България...
151
12
 
9
 
! Отговори
-10 преди 5 години
"Българите са расисти а напоследък стават и нацисти" - абсолютно вярно. Имат си даже фьорер с три малки фьорерчета.
150
1
 
1
 
! Отговори
-10 преди 5 години
Е как бе Лора, как да няма по-добри и по-лоши. Има! Например, софиянци са по-добри от пловдивчани, пловдивчани са по-добри от хасковлии, хасковлии са по-добри от кърджалии, ...., а гореизброените са по-добри от всичката ***, която вярва в това, което написах напред :-)
149
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ем тези ултрас ... 75% сиг от тях нямат грам мозък и могат само това да правят ... или да станат полицаи за да не отидат в затвора ... хора с изкривени представи за света ... май някакви големи националисти се водят или 1488 ... беее обичат да скачат на 1 човек по 10 ... щото са МЪЖКАРИ
148
4
 
15
 
! Отговори
Дисциплинатор преди 5 години
Да ходи при английските фенове