Спецакция "Полимери" в ход: Семейство Баневи арестувани в Париж!

Задържането им е осъществено въз основа на европейска заповед за арест
Обновена: 26 окт 2018 16:57 | 26 окт 2018 14:18,
162

Полицията провера офис на семейство Баневи. Снимка: Димитър Кьосемарлиев/Dnes.bg

Бизнесменът Николай Банев и съпругата му Евгения са били арестувани във Франция днес, съобщи БНР, като цитира два независими източника в службите.

Арестът е осъществен на територията на Париж и е извършен въз основа на европейска заповед за арест на двамата, издирвани от българските власти.

Акцията е на парижката полиция. Повече информация ще бъде дадена по-късно.

Още по темата

Припомняме ви, че по-рано днес спецпрокуратурата започна акция в София и страната във връзка с дейността на приватизирания завод "Полимери" АД.

Заводът беше приватизиран от дружество на Николай Банев и не работи от 2010 г. Три години по-късно беше обявен в несъстоятелност.

От спецпрокуратурата уточниха, че се осъществяват претърсвания и изземвания, обиски на лица и разпити на свидетели в рамките на образувано разследване за извършени престъпления по пет члена от Наказателния кодекс - за организирана престъпна група, за данъчни и финансови престъпления, длъжностно присвояване в особено големи размери.

През август миналата година премиерът Бойко Борисов поиска да се разгледа приватизационната сделка за девненския завод.

Според него тя е много "приятна" и олицетворява как се е процедирало в държавата по време на прехода. Всичко в завода е разграбено и унищожено, а пък собствениците имат "Мерцедеси-Майбах", каза Борисов.

Той припомни, че по случая с "Полимери" от няколко години тече разследване, което за момента се води срещу неизвестен извършител.

"Приватизацията освен, че е разбойническа, решението, което е дадено при следващите разпродажби, то е минало през няколко собственика доколкото знам, е много интересно", коментира Борисов и допълни, че това предприятие е било уникално по своята същност на Балканите.

По думите му бившият собственик на завода е разпродавал и е вземал парите, само че отровите са оставени и сега обезвреждането им е за сметка на данъкоплатците.

Според Борисов новият собственик на дружеството (Николай Банев) на практика е дошъл, за да го нареже завода и да го приключи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
5
 
17
 
! Отговори
П.Петров преди 5 години
До Анонимен 128Защо си мислиш, че до сега не са ги знаели ? Винаги са ги знаели, но сега придобиха пълна власт върху прокуратурата и съда. Но дори в момента не иде реч за присъди, а за прехвърляне на собственост. Рекет, но този път не с бухалки, а със съдии, прокурори, следователи, данъчни, които за да се докопат до по-висок пост се старят да демонстрират дейност и послушание пред Борисов - новия Тато и ГЕРБ-новото БКП, пребоядисано по западно и отишло на отчет в Кремъл да засвидетелства вярност и готовност да е троянският кон на Кремъл в ЕС.
123
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русифили, ама във Франция- ЗАЩО. ТЕ СТРАСТНО ПРОКЛАМИРАХА ПРИСЪЕДИНЯВАНЕТО НИ КЪМ ЕВРАЗИЯ, ОБАЧЕ ТЕ НЕ В АВРАЗИЯ ДА СЪ ЧУДИ ЧОВЕК.
122
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русофилски престъпници! До един са такива.
121
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
АЗ ДА ВА СВЕТНА КАКВО СЕ СЛУЧВА ,ЧЕ ЯВНО НЯМАТЕ МОЗЪК.СЕЛЯНИИИ,МИТЬО ИЗПЯ НА БОРИСОВ И ПЕЕВСКИ НЕЛЕГАЛНИТЕ ФАБРИКИ ЗА ЦИГАРИ,ФАБРИКИТЕ ЗА АМФЕТИ,ФАБРИКИТЕ ЗА ФАЛШИВИ ЕВРА НА СЛЪНЧАКА,СЕЛЯНИ,БОЙКО И ПЕЕВСКИ АТАКУВАТ ОЛИГАРСИТЕ НА БСП,ВОДИ СЕ ВОЙНА СЕЛЯНИ.
120
0
 
30
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Този господин беше кандидат за президент на последните избори. Голям антипатяга!
119
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И какво за Арабаджиеви, пишете легенди. Синът им е под ударите на закона. Това не знам какъв родител трябва да си, да се криеш като мишка.Ще го поосмучат западните бандити, и като остане без налични, ще го върнат, щото ще изплува бързо бързо.Като си повярваш, че парите са всичко, така става.
118
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Арестуват ги в чужбина защото точно това е търсеният ПР ефект, да се покаже на евробюрократите как се борим с финансовите престъпления, барем ни поканят в Шенген и еврозоната. Преди влизането в ЕС през 2007 един от критериите беше да намалят знаковите разстрели по софийските улици. И въпреки всичко това, съдебна система 0, старите играчи пак колят и бесят.
117
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Христо Бисеров................ковчежникът на ДПС................или той си е наш човек и ще си го пазим, така ли???
116
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Арабаджиеви кога????
115
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Затвор.....................поне 20 години сега................време е!!!
114
7
 
21
 
! Отговори
АЙДЕ, МАРШ,БОКИЧ преди 5 години
А, ЗНАЧИ БАНЕВИ ГИ ХВАНАХА, А АРАБАДЖИЕВИ - НЕ? Е КАК СТАВА ТАЗИ РАБОТА? НАЙ-ВЕРОЯТНО АРАБАДЖИЕВИ ВЕЧЕ СА СЕ ОТКУПИЛИ С НЯКОЙ МИЛИОН ИЛИ ХОТЕЛ, ИЛИ ЗАХАРНИЯ ИЛИ ЧАСТ ОТ "ЕЛЕНИТЕ" И СА СЕ ВРЕКЛИ ДА НЕ ФИНАНСИРАТ ДРУГА ПАРТИЯ ОСВЕН ГЕРБ. РЕД Е НА КЛЕТВА ЗА ВЯРНОСТ НА МИНЬО СТАЙКОВ, А МИТКО КАРАТИСТА ЩЕ ГУШНЕ КУРОРТА НА БАНЕВИ. А ПАШАТА И КОТАРАЦИТЕ НА БОКО, И МИТКО КАРАТИСТА И ВАЛЬО ЗЛАТЕВ - ТЕ СА НЕДОСЕГАЕМИ, ЗАЩОТО СА ОТ НАШИТЕ И ПЛАТЯТ КАМПАНИЯТА НА ГЕРБ И ТАКА ДО КРАЯ НА СВЕТА!
113
0
 
18
 
! Отговори
Ала-Бала преди 5 години
Не бягат в Русия, защото Сибир е голям и все още студен, въпреки глобалното затопляне. Европа е рай за мошеници и тарикати.
112
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Конфискация на всичките им имоти и пари................и затворът ги чака и двамата!!!
111
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оф, Петрофф,Ами значи не си бил поканен да живееш в град бе. Имаше система за жителство. Ако си нужен на индустрията, нямаш проблеми. Квартирата ти се плаща частично от предприятието, жена ти си намира работа в леката промишленост. Децата ти учат в кварталното училище, храна в столовата, занималня и ги прибираш на края на работния ти ден. Дори и кола не ти трябваше да си организираш нещата. Пак пиша, нито за хляб, нито за мляко съм чакал на опашка.С днешните доходи нито жилище нито нова кола
110
2
 
24
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Тези рубладжии защо не бягат в Русия ,а бягат във Франция ?!Изкупиха заводите на безценица и пак с престъпления се занимават ! Комунистическа работа !
109
1
 
10
 
! Отговори
Tiko преди 5 години
Problemat e 4e nashite kapitalisti ne znayat kak se pravi bisunes pri pazarni usloviya - nito sa ucili, nito znayat ezici, nito imat kontakti navan. Dadoha im kufarite s pari i dotam. Nqkoi kato Banev probvaha, drugi kato Batkov pone si znaeha potenciala i samo rqzaha za scrab.
108
5
 
4
 
! Отговори
П. Петров преди 5 години
много си зле , ама много, зле си си научил урока, не се изказвай неподготвен.
107
4
 
3
 
! Отговори
Лазо преди 5 години
Арестувани в Париж или Ница,важното е ,че водеща френска фирма обезопасява Полимери от еко катастрофа.
106
0
 
11
 
! Отговори
Тиг преди 5 години
Крайно време беше. Самозабравила се. Само да не се измъкнат срещу много пари!
105
13
 
20
 
! Отговори
П.Петров преди 5 години
До Анонимен 107Да, Москвич можеше да си вземеш след 6 години;11 години живяхме по мази, за да съберем точки като крайно нуждаещи се, за да бъдем допуснати да купим панелен апартамент в краен квартал. При това трябваше да си го достроим и работим ангария.Единствената причина да няма опашка пред социалистически магазин е хляба и млякото да са свършили, а друго просто да няма!Саламът си беше луксозна стока, у дома се купуваше само по празници и за гости, затова го имаше по магазините!Така беше при заплата 66$ и пенсия 25$ !