Баневи – задължително в ареста: Държат 1 млрд., парите може да изчезнат!

Ако не са в ареста могат да окажат натиск върху свидетели
9 дек 2018 10:35,
204
Баневи – задължително в ареста: Държат 1 млрд., парите може да изчезнат!
Снимка: Булфото, архив

Ако на Баневи не им бъде наложена мярка "задържане под стража", може да оказват натиск върху свидетели и да манипулират доказателства. Това каза заместникът на главния прокурор Иван Гешев. Той допълни, че Николай Банев е подсъдим за закана за убийство и част от доказателствата по това са приложени към делото, за да се покаже профилът на семейство Баневи.

По думите му самият факт, че те контролират над 1 млрд. лв. може да се направи обосновано предположение, че мярка различна от "задържане под стража" означава тези пари да заминат някъде.

Още по темата

"Станахме свидетели на добрата работа на прокуратурата, в частност на специализираната прокуратура. Дали могат да бъдат осъдени, дали ще бъдат осъдени Баневи, това е въпрос, който ще реши съдът, евентуално след внесен обвинителен акт", каза Гешев пред 'Нова тв".

По думите му набирането на доказателство е труден процес. Той посочи, че привличането на Цветан Василев като обвиняем също е било трудно.

"Пране на пари за 1 млрд. също е много трудна задача. Колегите са амбицирани да си свършат работата. Факт е, че в сметки на едно от лицата са констатирани над 1 млрд. лв. в Швейцария. Според колегите има достатъчно доказателства, че те са попаднали там в резултат на това престъпление, което описахте – пране на пари", допълни Гешев и обясни, че става въпрос за Банев. Прокурор Гешев заяви, че е поискано тези сметки да бъдат запорирани.

Попитан дали има сценарий, в който семейство Баневи получават условна присъда, Гешев отговори: "Те са обвинени за пет различни престъпления".

Той уточни, че няма как да получат условни присъди, защото законът не го предвижда, а позволява само да бъдат оправдани.

"Отделно те са обвинени в организирана престъпна група, където изобщо не става въпрос кой в какви дружества участва. Те са привлечени за участие и ръководене на организирана престъпна група, за пране на пари, за длъжностни присвоявания, за данъчни престъпления и най-леко наказуемото е държане на боеприпаси", допълни още Гешев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
5
 
23
 
! Отговори
НЕбългарин преди 5 години
Ха сега ми кажете ромите ли крадат повече или българите?
6
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Със този 1 млрд. може да се завърши магистрала Хемус.После защо сме бедни ами заради такива *** нга ли
5
3
 
18
 
! Отговори
тото преди 5 години
По делото ще ги оправдаят и Баневи ще ни осъдят в Страсбург за стотици хиляди, както с всички мафиоти досега
4
2
 
29
 
! Отговори
ист преди 5 години
Класация на соц. крадците-1.Цв. Василев2.Баневи3- за бронзовия соц. медал се борят Бенчо, Ветко, Миньо, Гергов, Ваклин, Нинова и още стотина другари.
3
0
 
15
 
! Отговори
О времена...О кражби преди 5 години
земен Рай
2
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе то е ясно, че такива случайни няма.Няма как, просто няма как сами да правят това, толкова години, в такава мафиотска държава.А като знаем къде са нашите мафиоти, е повече от ясно че са имали не чадъри, а шатри.Друг е въпроса що пък се е скъсала шатрата...и кои ше са бушоните...Ще чакам да видя и би.вол.бг да покажат нещо, че независимите ни медии постоянно се автоцензурират.
1
0
 
39
 
! Отговори
Вафлички и храсти преди 5 години
Банев е досущ като Дядо Мраз, но Баневица е далече от Снежанка!