Баневи – задължително в ареста: Държат 1 млрд., парите може да изчезнат!

Ако не са в ареста могат да окажат натиск върху свидетели
9 дек 2018 10:35,
204
Баневи – задължително в ареста: Държат 1 млрд., парите може да изчезнат!
Снимка: Булфото, архив

Ако на Баневи не им бъде наложена мярка "задържане под стража", може да оказват натиск върху свидетели и да манипулират доказателства. Това каза заместникът на главния прокурор Иван Гешев. Той допълни, че Николай Банев е подсъдим за закана за убийство и част от доказателствата по това са приложени към делото, за да се покаже профилът на семейство Баневи.

По думите му самият факт, че те контролират над 1 млрд. лв. може да се направи обосновано предположение, че мярка различна от "задържане под стража" означава тези пари да заминат някъде.

Още по темата

"Станахме свидетели на добрата работа на прокуратурата, в частност на специализираната прокуратура. Дали могат да бъдат осъдени, дали ще бъдат осъдени Баневи, това е въпрос, който ще реши съдът, евентуално след внесен обвинителен акт", каза Гешев пред 'Нова тв".

По думите му набирането на доказателство е труден процес. Той посочи, че привличането на Цветан Василев като обвиняем също е било трудно.

"Пране на пари за 1 млрд. също е много трудна задача. Колегите са амбицирани да си свършат работата. Факт е, че в сметки на едно от лицата са констатирани над 1 млрд. лв. в Швейцария. Според колегите има достатъчно доказателства, че те са попаднали там в резултат на това престъпление, което описахте – пране на пари", допълни Гешев и обясни, че става въпрос за Банев. Прокурор Гешев заяви, че е поискано тези сметки да бъдат запорирани.

Попитан дали има сценарий, в който семейство Баневи получават условна присъда, Гешев отговори: "Те са обвинени за пет различни престъпления".

Той уточни, че няма как да получат условни присъди, защото законът не го предвижда, а позволява само да бъдат оправдани.

"Отделно те са обвинени в организирана престъпна група, където изобщо не става въпрос кой в какви дружества участва. Те са привлечени за участие и ръководене на организирана престъпна група, за пране на пари, за длъжностни присвоявания, за данъчни престъпления и най-леко наказуемото е държане на боеприпаси", допълни още Гешев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
6
 
8
 
! Отговори
НЕбългарин преди 5 години
А колко още такива неоткрити крадци с милиарди има не се знае! После на лаф мухаббет някои тука твърдят, че българите хранили НЕбългарите! Как ни храните с такива колосални кражби бе?
26
1
 
21
 
! Отговори
марко преди 5 години
Не ми трябва солунската митница , искам да съм съдия в процеса срещу Баневи , такава плячка ще падне !!!!
25
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как съдебната система ще тръгне против работодателите си - Баневи?! Чрез тоя театър ти не разбираш, че всички са едно цяло - политици, бизнесмени, депутати, съдии, прокурори - легалната истинска мафия, покрита във власт и "законност".
24
3
 
15
 
! Отговори
АКО МОЖЕ IBAN-a преди 5 години
на сметките, че на ТИКВОНТИЙ не му стигат джобните напоследък
23
3
 
28
 
! Отговори
НАРОДНАТА РЕПУБЛИКА преди 5 години
за кражба над 20 000 лв - разстрел или до живот. В МЕЖДУНАРОДНАТА КОЛОНИЯ РБ колкото повече си окрал, толкова по-уважаван член на обществото си...
22
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Koлкото осъдиха Галеви, кредитните милионери, Ветковците, муутрите от 90-те, бандитската приватизация, толкова ще осъдят и тия. Всичко е ала-бала за наивния овехтял народ.
21
1
 
22
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 5 години
ОФИЦИАЛНО 70 МИЛИАРДА ЕВРО ЛИПСВАТ ОТ ПРИВАТИЗАЦИЯТА ЗА 30 Г --- А ТОЗИ Е ГЛАВНИЯТ ПРИВАТИЗАТОР С ОЩЕ НЯКОЛКО - ТОЙ ЕДИНИЯТ ДЕБЕЛАК СЪС СИНЯ БРАДА БОЖКОВ - УМРЯ - АЛЕЛУЯ !!
20
0
 
10
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
Дека са ви хеликоптерите? :)))
19
0
 
32
 
! Отговори
НЕ СА САМО ТЕ преди 5 години
ВСИЧКИ "БИЗНЕСМЕНИ" от така наречения "ПРЕХОД" са за затвора. С КОНФИСКАЦИЯ , ПЪЛНА
18
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те, че са виновни, виновни са, ама като тях има много, за които нищо не се казва. Да вземем за пример ***..С други думи, Баневи са с отслабени позиции, вече нямат гръб и някой си направи PR с тях..
17
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Клоуните от прокуратурата пробиха дъното. Хубаво е че има съд и адвокатите ще ги направят на нищо. След това дело в ЕС и ще им платите обезщетение
16
0
 
16
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 5 години
10000000000 ЕТО ТОЛКОВА ЛИПСВА САМО ОТ НЕГО - АМА МОЕТО МНЕНИЕ Е --ЧЕ СА 100000000000--- ПОСЛЕ ГЛЕДАЙТЕ ГЛАДНИ БЕДНИ ХОРА КУПУВАЩИ ДРЕХИ ОТ *** ШОП И КИТАЙСКИ ОБУВКИ - ТРАГЕДИЯ ДАМИ И ГОСПОДА !!1
15
3
 
13
 
! Отговори
ПРЕВОД НА ТИКВА-СИК преди 5 години
поне 1 МИЛИАРД и като сина на дребния бизнесмен Гриша Ганчев ще бъдат освободени. Поне да спасят затвора и да забегнат
14
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До НЕбългаринВ България 90 процента от народа краде. Това ни е заложено във деенкато
13
5
 
19
 
! Отговори
НЕбългарин преди 5 години
Със този 1 млрд. може да се завърши магистрала Хемус.После защо сме бедни ами заради такива *** нга ли......Не обиждай *** нга лите никой от тях не е успял да краде толкова! Само един българин е крал колкото всички *** нга ли!
12
0
 
31
 
! Отговори
присъда ли преди 5 години
На такива трепането им е малко!
11
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще ги мотаят половин година и накрая ще се останови че няма доказателства.
10
4
 
33
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 5 години
ЖЪЛТИ ЖИЛЕТКИ ---КЪДЕ СТЕ ???ЕЛАТЕ В БГ ДА ПОМОГНЕТЕ НА ЕДИН ОГРАБЕН ИЗСТРАДАЛ НАРОД БЕЗ БЪДЕЩЕ НАСТОЯЩЕ И МИНАЛО - В БГ ЗА 30 ГОДИНИ - ВРЕМЕТО Е СПРЯЛО - ПРОКЛИНАМ ВИ СИНИ БРАДИ !!
9
0
 
38
 
! Отговори
Тома Неверни преди 5 години
На втора инстанция ще ги оправдаят. Има и ВКС - там са най-корумпирани.Когато видя осъден мастит бизнесмен или политик в затвора, тогава ще повярвам, че има правосъдие.
8
0
 
47
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 5 години
Тези имат такива връзки навсякъде във властта - че е въпрос на няколко дни да са свободни -- БГ е корумпирана и основата на всички Правителства досега е корупция и кражби от Държавата-Този е виден крадец приватизатор -който преди няколко години в ТВ предаване каза- Ами за съжаление икономиката в Бг не върви-ако имахме само 10% от индустрията през 88 г сега щеше да сме добре.? И това го каза главният унищожител на заводи и всякакви предприятия- Стотици хиляди семейства избягаха от БГ заради този!