Стефан от Смолян, не е Стефан от "Люлин"! "Топлофикация" глобена с 10 бона

Начислили сметка на мъж от Смолян, който не им е абонат
17 яну 2019 14:15,
62
Стефан от Смолян, не е Стефан от "Люлин"! "Топлофикация" глобена с 10 бона
Снимка: Архив, Investor

Столичната "Топлофикация" отнесе солена глоба заради грешна фактура. Комисията за защита на личните данни наложи наказание в размер на 10 000 лв. на дружеството.

През ноември 2017 г. случаят с Стефан Иванов от Смолян възмути обществото, а в казуса се намеси и обмудсманът Мая Манолова. Причината е грешка на дружеството, заради която е начислена сметка за парно в размер на 1300 лв. и то на човек, който живее в Смолян и дори не е абонат на "Топлофикация".

Стефан Иванов разбира, че е длъжник на дружеството едва след като частен съдебен изпълнител запорира пенсията му.

Още по темата

Грешката се получила от това, че трите имена на Стефан Иванов от Смолян съвпаднали с истинския длъжник на "Топлофикация" - Стефан Иванов от "Люлин". 

Смолянчанинът сам решил да провери случая, след като не успял да изтегли пенсията си от банката. Стигнал до свой съименник, но с различно ЕГН.

След проверка от КЗЛД не става ясна причината, поради която данните на родопчанина са съотнесени от "Топлофикация" към топлоснабден имот с адрес в столичния "Люлин".

Според приложения нотариален акт имотът е прехвърлен от Стефан Иванов от "Люлин" през далечната 1997 г., запазвайки си правото на ползване върху него до живот. Сметката му обаче не е платена, а новият собственик си открива нова сметка.

Според "Топлофикация София" тези сметки не са платени и завеждат дело срещу него. А срещу неговото име в Имотния регистър за собственик на имота е посочен родопчанинът, пишат от "Монитор".

Според решението на КЗЛД топлинното дружество не си е свършило работата, за да докаже безспорно реалния длъжник на сметките и не е спазило буквата на закона. Освен това държавната компания е разполагала и с писмени доказателства, сочещи не Стефан Иванов от Смолян, а Стефан Иванов от "Люлин" като длъжник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Топлофикация е единствена и " непобедима"!
22
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Топлофикация с " централното отопления" масово тероризира обществото, които са им крепостници.А решението е като на Запад "локално отопление"
21
0
 
24
 
! Отговори
Според преди 5 години
кадастъра съм собственик на апартамента на комшията под мене. Аз имам гарсониера, а комшията си е обединил 2 апартамента. Направо не ми се мисли как ще ме зашият утре.
20
1
 
42
 
! Отговори
Мими преди 5 години
За всичко са виновни тъпанарите в парламента,дето сътворяват такива закони!
19
0
 
41
 
! Отговори
Дани преди 5 години
След последното изречение "Освен това държавната компания е разполагала и с писмени доказателства, сочещи не Стефан Иванов от Смолян, а Стефан Иванов от "Люлин" като длъжник." мисля, че глобата им е малка.
18
0
 
72
 
! Отговори
Иван преди 5 години
Защо на този възрастен човек могат да му запорират сметката, която се води единствен доход, когато има неизплатено задължение, а на представителите на малцинствата не могат да им запорират сметките с помощите, когато не плащат? Някой може ли дами обясни защо се получава така? Не е ли странно?
17
34
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на Топлофикация. И в най-големите студове през януари имах парно и топла вода без прекъсване.Да са живи и здрави момчетата от Аварийните групи.
16
1
 
52
 
! Отговори
Дедо преди 5 години
"солена"?То на шефа,Сашо Чакалски,това му е само надника за седмица!Кога ги оскубите за милиони-тогава ще им е "солено"И тия пари ще ги вземат ПАК ОТ ВАС!
15
0
 
39
 
! Отговори
до 15 преди 5 години
в една страна от която взимаме само нежните ласки, доход под Х евро нямат право да ти го запорират. Запорираното се прави със знанието на държавата и не може някой си сам да го реши и изисква.
14
2
 
85
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЗАЩО някакъв си мижатур, "частен съдебен бла бла" има право да запорира ПЕНСИЯ??Единствен доход и какво да прави човека докато се реши недоразумението? да умре в студа в друг град без никога да е ползвал техните услуги?Няма ли КОЙ най накрая да понесе малко отговорност??
13
1
 
66
 
! Отговори
Вальо преди 5 години
Защо топлофикация, а не патката направила грешката. Глобата на топлофикация пак я плащаме ние-като джакузито на оня ...
12
2
 
47
 
! Отговори
9999 преди 5 години
А не може ли човекът да заведе някакво гржданско дело , да ги осъди за някаква голяма сума пари .
11
3
 
42
 
! Отговори
странна работа преди 5 години
До Анонимен 5 ДА видим - топла вода - 10/12 лв. кубик- ако сте повече от 2-*** - минимум 7/8 кубика на месец , тоест 70-80 лв на месец , само водата. Жилище - някъде 80 квадрата казваш , и го отопляваш за 30/40 лв на месец . Наистина !!!! Или ползваш някакви ниски вълшебни цени , или стоиш на не повече от 5 градуса !!!!Би ли споделил каква е истината
10
1
 
71
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сметка от 1997ма ??? Давност нещо ?? Запор не е ли най-крайната мярка която може да приложи един съдия изпълнител...защо винаги почват с нея ?
9
0
 
35
 
! Отговори
Дебел депутат преди 5 години
Хората само по документи за изборни списъци и данъци са на територията на моята бащиния България. За друго не ни трябват хора, само пречат. Ако няма хора с подходящите имена ще ги прекръстим или съживим от живите.
8
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Навсякъде пълно с неграмотни които по цял ден си драпат умирисаните **** тки срещу нищоневършене и голяма заплата!Тиквостан!
7
1
 
53
 
! Отговори
Ники преди 5 години
солена глоба :D :D :D . Все едно мен да ме глобят с половин стотинка. :D
6
0
 
77
 
! Отговори
img456123 преди 5 години
И ся кво? Глобата отива в държавата, а тормоза си остава за сметка на потърпевшия.
5
1
 
84
 
! Отговори
Слънчарски преди 5 години
То хубаво глобяват Топлофикация, ама не трябва ли тези пари да отидат при потърпевшия? Щом го съдят и запорират сметки неоснователно, значи трябва на него да се изплати обезщетение. Или това е пропуснато в статията?
4
47
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма по-евтнино отопление от парното. Пробвал съм всичките видове и пак се върнах на парно. 112 лв за отопление на 4 стаи + топла вода.