Фалшиви инвалиди ощетяват държавата. Но има ли доказателства?

От КТ "Подкрепа" и "Системата ни убива всички" се усъмниха в Прокуратурата
22 яну 2019 10:45, Василия Пейчева
115

Прокуратурата вдигна мерника на хората с фалшиви инвалидни пенсии. От Прокуратурата съобщиха, че схемите с фалшиви ТЕЛК-ове са ощетили държавата с милиони, а голям процент от хората, получаващи инвалидна пенсия, са напълно здрави. Оказва се, че най-голям е процентът на ТЕЛК-овите решения в Силистра.

Ваня Григорова от КТ "Подкрепа" заяви пред Bulgaria ON AIR, че зам.-главният прокурор Иван Гешев не е изнесъл никакви доказуеми данни. Според нея от Прокуратурата са направили фалшиви внушения и са си позволили да произведат фалшиви новини.

"България е на последните места в ЕС по разходи за социално подпомагане и пенсии. 0,26% от всички пенсии са със завишени проценти, а за 7 години само 20 човека от над 1 милион проверени са обявени за работоспособни", каза още Григорова.

"Не виждам доказателства за тези милиарди, които се тиражират", каза и Валя Ташкова от "Системата ни убива всички". Според нея дори драстично се орязват проценти в ТЕЛК решенията на множество хора.

"Силистра е фрапантен случай, защото там инвалидните пенсии са почти два пъти повече отколкото стандартното за страната. Проблемът се влачи от 10 години. Реформа е задължително да се направи и трябва да има механизми за контрол. Такива спорадични проверки не са механизъм за контрол", коментира Ташкова.


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
2
 
2
 
! Отговори
Иван Иванич преди 2 години
Вземете паспортити на руснаците и си ги пратете в землянките и руснак да нестапва в България това е по важно.
93
1
 
11
 
! Отговори
vlady преди 2 години
Има и сериозно болни с диагноза хроничен или гофриран шлангит, които плащат на комисиите за да получат инвалидност с тази диагноза
92
3
 
1
 
! Отговори
Я па ти... преди 2 години
До Ха,ха,хаа..СМЕШНИЦИ 87 И от къде ще вземат тази "независима" комисия ?От БСП ли ?Всички зависят от парите.
91
1
 
2
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 2 години
До Ха,ха,хаа..СМЕШНИЦИ

Прочие, общинските служби по малките градове са обект на грубо кадруване и са пълни на всяко едно ниво без значение дали са социални, трудови или поземлени, с гъзоръки послушковци, които едва ли ще тръгнат да ровят в телковете на поръчковия електорат на местните феодали.
90
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако е болен, няма работа. После няма пари за здравна осигуровка за да се лекува и умира. Капиталистическата система ги убива.
89
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ха,ха,хаа..СМЕШНИЦИ

Ама че невежа! Ха - ха -ха! Вече окръжните центрове ще оправят работата. Нима? Ха -ха - ха!
88
0
 
3
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 2 години
До Ха,ха,хаа..СМЕШНИЦИ

проблема е, че половината от членуващите в НПО и индианците, ще се окаже, че при равен аршин не им е необходим придружител, и айде чао 200 лева месечно. съответно дела, съответно некои от тия дето ги дават по телевизията ще требва да емигрират в страна дето интерпол и ЕС нямат юрисдикция, че ще влезнат с двата крака за злоупотреби с държавни средства.
87
0
 
6
 
! Отговори
Охобохо преди 2 години
Партенки вадят за да занимават народа с глупости,докато крадат.Кой доктор ще си признае,че е взел и кой инвалид ще си признае,че е дал?!Няма такива ''умници''!Нали веднага и двамата отиват в затвора!Само за един месец,че и за по-малко могат да минат всички съмнителни инвалиди на истински ТЕЛК,но никой не иска да вади кирливите ризи а само да се занимава народа с глупости!
86
2
 
6
 
! Отговори
Ха,ха,хаа..СМЕШНИЦИ преди 2 години
ЩО ДА НЯМА ДОКАЗАТЕЛСТВА??!!
ПОВТОРЕН ТЕЛК В ОКРЪЖНИТЕ ЦЕНТРОВЕ ОТ НЕЗАВИСИМА КОМИСИЯ ---И РЕЗУЛТАТА ЩЕ Е НАЛИЦЕ!
В ЕДНОГОДИШЕН СРОК ---ВСИЧКИ ЩЕ БЪДАТ ПРОВЕРЕНИ ПО СПИСЪК!!!
КЪВ Е ПРОБЛЕМА...??!
85
2
 
5
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
Другари, човека който искаше и можеше да промени нещо го освиркахте. Е на ви сега. На всяко римско семейство по едно мнимо дете инвалид :)
84
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 73
Защо да има ТЕЛК?Ами защото тези хора в повечето случаи не могат да се издържат сами и то не по тяхна вина.А ти -завиждаш Но тази завист е черна. Не завиждай за нещо което имаш щастието да не преживяваш.Стига сте се занимавали с инвалидите и техните пенсии.Ако има нещо нередно докажете го, но само с тези приказки наистина става гадно.Никакви конкретни действия и доказателства само дърдорене.Това е унизително за болните и инвалидите. Проблемите са другаде, не тук.
83
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може да махнем лекарите от ТЕК-овете и една комисия от форума да преценява от 10 метра кой е здрав и кой е болен.
82
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 80

Един човек с отрязан крак се жалваше, че ТЕЛК го викат редовно за преосвидетелстване. Надеждата, че може да му е поникнал крак не напуска лекарите.
81
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Елементарно е - здравите бутат кинти на корумпираните докторя в ТЕЛК-овете, които издават фалшиви ТЕЛК-ови решения, а инвалидите ги изкарват, че са здрави.
ДОКАТО НЕ ВКАРАТ В ПАНДИЗА КОРУМПИРАН ТЕЛК-АДЖИЯ ЕФЕКТИВНО В ЗАТВОРА - ТАКА ЩЕ БЪДЕ!
Кучетата си лаят, керванът си върви!
80
5
 
3
 
! Отговори
До ИНВАЛИД пост 60 преди 2 години
Ако написаното от тебе е вярно, ти си от онези, на които държавата трябва да помага. Но според статистиката близо 10% от населението на България са инвалиди? Мислиш ли, че е истина? С тениите, които смучат силите на обществото, как да се разправяме? Не е ли по-добре, да платим изкуствените стави на наистина нуждаещите се, а тарикатите да ги изпратим на топло и да им намерим работа. С по една гривна на краката мисля, можем да им дадем възможност да ремонтират пътища.
79
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По- скоро обратното е вярно - хора с доказани увреждания ТЕЛК-аджиите ги изкарват, че са здрави.
Пише в епикризата 90% увреждания, ама *** от ямболския ТЕЛК пише 70%.
Който не ги е съдил, той не им е разплакал майката на докторята в ТЕЛК-а, лошото е, че системата е смазала инвалидите и те не могат да си позволят да седят без пенсия докато трае обжалването на ТЕЛК-решението. Другаде пък слагат еднорък инвалид да приема и проверява документи на други инвалиди за беплатните витетки. Резил пълен!
78
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мила родна картинка
Проблемът е че чорбаджиите ги уволняват, те вдигат кръвно, без работа нямат пари за лекарства и стават инвалиди. От добро не са станали инвалиди. В ТЕЛК са ниски заплатите и лекари събират такси за документите.
77
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То прокуратурата си е механизъм за контрол,но откъм държавната част и по принцип трябва да ги знае как според гласуваните закони в тази си част и часта вещи лица при възникнали случаи за несъответствия как при смяна на законите с допълнения и изключвания съответно с надчисленията и отчисленията така и по времената на действие на законите,определените категории,степените с изискванията и отклоненията от медицински точки за здраве и при/способноста на болен-трудоустроен и инвалид-инвалидна пенсия.
76
3
 
9
 
! Отговори
ттт преди 2 години
Нещата не са толкова трудни. Необходимо е желание. Тръгва се по ЕГН. Един 70-годишен е по-вероятно, да е инвалид, отколкото един 20 годишен. Започвате проверка на инвалидите под 20 години. Излавяте фалшивите! После започвате онези между 20 и 30 години и така нататък. Лекарите издавали фалшиви документи ги съдите съответно за документна измама. И после в една килия с инвалидите. Служителите в ЕСГРАОН, регистрирали деца на малолетни и несезирали прокуратурата, на борсата, защо не и на съд.
75
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пенсионери, инвалиди, раково болни - всички те са трън в очите на шайката на Суджука.
Вместо най- уязвимите да са най- защитени от държавата, тя непрестанно се гаври с тях.
Срам ме е от тази държава и от корумпираните докторя по ТЕЛК-овете.
Видя ли ТЕЛК-аджия все едно гледам едноклетъчна воняща амеба.