Соцдепутатката Елена Йончева – клиент на Темида

Разследването срещу нея е за пране на пари от КТБ
Обновена: 22 яну 2019 16:37 | 22 яну 2019 16:37, Камелия Цветанова
203
Соцдепутатката Елена Йончева – клиент на Темида
Снимка: Булфото, архив

Депутатът от БСП Елена Йончева вече е с обвинение. Тя ще отговаря пред Темида за пране на пари, съобщиха от прокуратурата.

През ноември главният прокурор Сотир Цацаров поиска имунитета й. Тогава Йончева сама се отказа от защитата си на народен представител.

Още по темата

Разследването срещу нея се води от Специализираната прокуратура и започна след сигнал от депутати от ГЕРБ.

Става дума за обвиненията на Делян Добрев срещу Йончева за присвоени пари от фалиралата Корпоративна търговска банка (КТБ), които били прикривани в офшорна фирма.

Според прокуратурата присвоените пари са прикривани чрез офшорката "Далий Трейдинг Лимитид".

В хода на разследването е установено, че през април 2012 г. Елена Йончева, като едноличен собственик на "Авторска телевизия", решила да учреди съвместно с офшорната компания дружеството "Офроуд" ООД.

Капиталът на "Офроуд" трябвало да бъде 10 000 лева, като всеки от учредителите записва по 50 дяла, с обща номинална стойност от по 5000 лева. Йончева чрез "Авторска телевизия" се задължила да внесе 5000 лева, но офшорката трябвало да внесе 315 000 лева срещу 50-те дружествени дяла, като 310 000 лева  били за фонд "Резервен" на съвместното дружество. Отделно от това, офшорната компания трябвало до една година да направи и допълнителна вноска от 250 000 евро в "Офроуд".

За управител на "Офроуд" била избрана Елена Йончев и в това си качество тя била единствената, която можела да се разпорежда с всички сметки на фирмата.

Всички договорени суми постъпили по сметките на "Офроуд" още през юни 2012 г., като от прокуратурата поясняват, че предстоят множество действия по разследването, свързани с разпореждането с парите и спазването на данъчното законодателство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
19
 
12
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Няма какво да я разследват... - по очите и личи, че е крадла и лъже, като кала си Корни...
105
12
 
7
 
! Отговори
Комунистите ограбиха преди 5 години
Комунистите ограбиха държавата и народа като използваха всички облаги преди да станат "Евроатлантици". Сега отново лъжат обикновените хора, които са наивни или неграмотни, че в близкото обозримо бъдеще ще бъде построен социален рай за тях. Станишев баща и Станишев син, две поколения са на държавна хранилка т.е. на наша издръжка. Резултата от тяхната дейност е фалит на социализма и най-бедната държава от ЕС при капитализма.
104
10
 
9
 
! Отговори
Провалилата се БСП преди 5 години
Цялата истина е, че социализмът се провали поради невъзможността да се създаде печеливша държавнопланова икономика! Когато на комунистите им става ясно, че комунизма е невъзможен, те губят идеологически ориентир, а комунопартия без идеология е просто котерия, която защитава лични и групови интереси! По този начин използвайки властовите си ресурси и позиции по време на прехода БСП се превърна в полу-мафиотска структура заграбила по-голямата част от капиталите на България!
103
8
 
12
 
! Отговори
До 106 преди 5 години
Или си тотален невежа,пишещ за дребни пари или си злобен и лъжлив гербераст,целящ да оплюе противника.Но има факти,които говорят достатъчно.
102
5
 
5
 
! Отговори
ДО 101 преди 5 години
Знаеш ли какво е дефлация или си плямпаш нещо чул-недочул.Това е ниско потребление,поради липса на финансови възможности у населението.Тогава се получава дефлация.И никак не е добре,нито за бизнеса,нито за държавата.Ама ти откъде да ги знаеш тия работи.
101
9
 
4
 
! Отговори
АКО БСП преди 5 години
вземе властта евреина Станишев ще ни напълни с "бежанци"някога БСП да е обещавало да спре "бежанците" - НЕ !!!!само му чуйте глупостите на бившия генерал от ДС - Цветанов !!!та тези еврей от БСП ще ни продадат барабар с гащите на юдо-масонския заговор !!!
100
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отвратително.............тия герберисти стават вече престъпно нахални, лъжливи и безчувствено и безмозъчно нагли! Елена Йончева била "прала пари"!!! А тия от строежите на магистралите, дето след два месеца започват с ремонтите .....те са светци!!! Мили Боже, имам чувството, че тия вече пробиха дъното на Марсианската падина!!! Господи, спаси България!!!
99
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На какъв резерв не е оставил Орешарски. При него бяхме в технически фалит. В добавка той фалира КТБ и това ни струва 3,5 млрд.
98
11
 
9
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Борисов IV...
97
9
 
14
 
! Отговори
До 98 преди 5 години
Орешарски остави 8,5 милиарда резерв в хазната,ГЕРБ ги стопиха до 4 милиарда.Отклониха стотици милиони от здравната каса за да имат за харчлък.Всяка година вдигат данъци и такси,цении.Откраднаха и сребърния фонд.По-голям грабеж от днешния,никога не е имало.Не е чудно,че под.огите на ГЕРБ така яростно ги защитават.И те са в кюпа.
96
6
 
11
 
! Отговори
ОБЕЩАЙТЕ РЕФЕРЕНДУМ преди 5 години
за излизане от ЕС и НАТО и ще гласувам за вас
95
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Външният дълг на България не е 40 млр, 17 млр и намалява.С този външен дълг се постигна ръст на икономиката 3,6 процента.При вас с Орешарски икономиката беше дефлация с минус 2,4 ороцента.
94
11
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Като една от лидерите на БСП, Йончевъ показа че това е нормалното крадливо състояние на БСП. Следващата е Ниновъ.
93
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БСП няма нужда от пиарДа оставят гербавата тлолска дружина да пише на спокойствие - това е достатъчно.
92
16
 
9
 
! Отговори
ВСЕКИ ПЪТ преди 5 години
когато БСП са на власт се случват 2 неща:- Външния дълг нарасва- Вдигат данъцитеевреите от БСП още от сега искат да махнат 10% данък и да ни наложат смазващ прогресивен данък
91
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Шефа на новото БКПО(ГЕРБ) се накара на своите,че не били достатъчно активни в самохвалството,демек,мат'ряла трябва да се облъчва денонощно,за да спечелят отново изборите,иначе щял да им светне със синята лампичка.Обаче народа този път ще му светне червената,та белким се освести.
90
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това БСП са доказани крадци, щом започнат да ги разследват и автоматично пускат 500 трола да ги защитават.
89
17
 
10
 
! Отговори
Елена Йончева преди 5 години
е просто още една крадлива еврейка разликата е че не я хванаха да краде кремчета като еврейката Поптодорова
88
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И как " Боко" е източил КТБ като тогава на власт бяхте вие с Орешарски, а Станишев предложи Пеевски за шеф на ДАНС!
87
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом е срещу човек от БСП обвиненията са несправедливи иначе ако беше от ГЕРБ другарите щяхте да сте във възторг.