Елена Йончева за обвиненията срещу нея: Абсурдни са!

Правителството използвало спецпрокуратурата за сплашване
23 яну 2019 12:07,
96
Елена Йончева за обвиненията срещу нея: Абсурдни са!
Снимка: Архив, Булфото

Депутатката от БСП Елена Йончева определи обвиненията срещу нея за пране на пари като абсурдни и обвини управляващите в политическа репреси, а колегите й от парламентарната група на левицата застанаха зад нея и декларираха подкрепата си.

Още по темата

Вчера стана ясно, че Йончева е с повдигнато обвинение за пране на пари. Разследването срещу нея се води от Специализираната прокуратура и започна след сигнал от депутати от ГЕРБ.

Става дума за обвиненията на Делян Добрев срещу Йончева за присвоени пари от фалиралата Корпоративна търговска банка (КТБ), които били прикривани в офшорна фирма.

"Обвиненията, че работейки в ТВ7 за периода 2012-2014 г. съм финансирана по престъпен начин, са абсурдни. Това е периодът, в който заснех поредица от документални филми", отсече днес в парламента червената депутатка.

"Средствата за тези фирми са преведени през КТБ в период, когато даже държавата с нейните контролни функции не е могла да предвиди нейния срив. Обвиненията, че съм занела, че тези средства са с престъпен произход, е опит да бъда ангажирана с моята защита, а не с работата ми на депутат", продължи тя.

По думите й атаката срещу нея е започнала, когато е поискала независимата експертиза и проверка на магистралите.

"Борисов и правителството вече използват създадената и контролираната от тях спецпрокуратура за сплашване, за заплаха, за публично унижение на своите противници. Но тази атака и репресия няма да ни спре", настоя Йончева.

Според соцдепутатът Иван Иванов тези обвинения били нескопосан опит на ГЕРБ да спечели служебно европейските избори.

"БСП застава зад Елена Йончева в нейната обективна дейност като журналист и народен представител. Ще я подкрепяме във всички й действия", заяви Иванов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
18
 
21
 
! Отговори
България е във НАТО преди 5 години
Най голямото зло за България е комунизъма и се чудя защо не бяха вкарани по затеорите комунистическите изчадия до крак сега България щеше да е много добро място за живеене
28
13
 
28
 
! Отговори
Тома Биков преди 5 години
Рано или късно крадливата герберска пасмина ще си плати мастрафа. И тоя път никакви германски депутати няма да могат да им помогнат. Идва Видовдев!
27
21
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има разлика между Вежди Рашидов, който е имал депозит в КТБ и изгоря след фалита на банката и Елена Йончева, която е теглила неправомерно пари от банката !
26
21
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо за всеки от другите партии може, а за Елена Йончева не може да се повдигне обвинение. А сетих се , те в БСП всичките са за затвора начело с Нинова и сега се правят на света вода ненапита. Защо сега Йончева не ходи по света да отразява разни събития, защото няма кой да и плаща разходките.
25
7
 
42
 
! Отговори
Къса памет преди 5 години
Елена Йончева е знаела - добре. БНБ - не, ДАНС - не, Вежди Рашидов -не, Иван Костов и щерка му - не, правителството -не. Цветан Василев пее с Иван Искров - шеф на БНБ ( с над 20 000лв месечна заплата) " Назад, назад моме Калино". Цв Василев - банкер на годината. Ние ще платим 4,5 млрд лева без лихвите, и ще се радваме, че повдигнали на Йончева обвинение. Да ни е честита малоумната история! А, забравих и за най - великия депутат Пеевски - той е чист като детска сълза.... Ама сме такива ***!
24
23
 
12
 
! Отговори
До 28 преди 5 години
Никой не твърди, че Йончева е лъгала, а че е крала пари от КТБ ! И понеже се е мъчила да закрие следите от кражбата с псевдо заплата в офшорка, прокуратурата я обвинява в пране на пари !
23
11
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е за кое излъга Йончева? Че оградата скъпа и калпава лъжа ли е? Че в Хасково беше шурек, баджанак, зет, свако и како, лъжа ли беше.За калпавите магистрали с ограниченията по тях, лъжа ли е? Е няма как да изкарваш кирливете ризи на ГЕРБ и да не те погнат.
22
7
 
24
 
! Отговори
1 преди 5 години
До Анонимен14,за политбюрото на герб-комунисти ли става въпрос,защото в политбюрото им няма нито един,който да не е бил член на бкп,даже баш началника на политбюрото,носи званието ,най-млад комунист.
21
7
 
33
 
! Отговори
така е преди 5 години
Напоследък прокуратурата само абсурди сътворява.Прекрати делото срещу Московски, сега захапаха Йончева, защото иска да се направи проверка на построените магистрали ...
20
24
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ой, милата! Някой и пъхнал едни пари в джобчето а тя нищо не знае......
19
22
 
7
 
! Отговори
аз преди 5 години
Че е саморазправа саморазправа е!Но че е крала крала е!А балъците дето я защитават още се чудят защо са най-бедни и мизерни в Европа)
18
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Хахо,за цецка цъфнал гербер,ли да гласуваме,или за банкянския индивид,ти за нейните не бери грижа.
17
21
 
12
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 5 години
Ленчеее-не се прави на ударена .Въпросът е не чрез кого са приведени парите , а от кого...и за какво!!!
16
11
 
31
 
! Отговори
смях преди 5 години
Не мога да повярвам до кво падение стига ГЕРБ. Толкова скалъпени и позорни дела срещу всеки, който не им пляска в транс е копаене на дъното. Не само че няма да бъде осъдена, ами напротив, ще бъде героизирана и издигната в култ. Помнете ми думата Йончева ще бъде премиер.
15
27
 
11
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Заради хубавата Елена почнала Троянската война. Ама тази не е хубава и за нея война няма да има. Първо нейните ще я отсвирят, нищо че засега я подкрепят. Те като усетят дебелия обръщат хастара
14
35
 
21
 
! Отговори
Знаем коя си преди 5 години
Баща ченге и майка рускиняИзгонена от Ирак за фалшиви новиниЗабрана за в влизане в Украйна заради подкрепа на кражбата на КримИграеща параван на серГей в замяна много пари от нашите данъци
13
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Ц.БездомникаИ за Нинова и за импекситe и за кoмyнетата пишете!И за Иванчева!що бе, нали трябва да се оплаквате, че било политическа поръчка.За Бенчо, Р.Овч. и Таско може ли да пишем? За оня с фонтаните?
12
27
 
13
 
! Отговори
Червени мухоморки преди 5 години
БСП като са солидарни с тая крадла, като я осъдят да влизат солидарно с нея в сливенския...
11
26
 
20
 
! Отговори
Банкя преди 5 години
Дори всичко да не е вярно на 100% защо като е толкова съвестна и морална трябва да получава парите си чрез офшорки?
10
14
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да се предявят обвинения към майките на тримата доносници (сигнализатори) от ГЕРБ, за това, че е трябвало да знаят какви *** ще родят и не са взели своевременни мерки! И други майки също!