Със закъснение: Митьо Очите кацна на летище София

Конвоираха го трима служители на Главна дирекция "Охрана"
Обновена: 15 фев 2019 21:44 | 15 фев 2019 21:10, Анисия Иванова
45

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Димитър Желязков - Митьо Очите кацна с белезници на летище София от Истанбул. Той бе пазен от трима служители на Главна дирекция "Охрана", които го конвоираха до следствения арест на столичния булевард "Г. М. Димитров".

Полетът с несебърския бос от летище "Ататюрк" закъсня с 25 минути, той се приземи в  20:50 часа. Очакваше се да кацне в 20.25 часа, съобщи "24 часа".

72 часа, след като Желязков стъпи на българска земя, би трябвало да се гледа мярката му за неотклонение.

Припомняме, че Митьо Желязков бе арестуван в Истанбул в началото на август миналата година, а броени дни преди това при акция на специализираната прокуратура в Бургас и съседни градчета бяха задържани 19 души. Част от тях бяха обвинени в участие в организирана престъпна група за рекет, палежи, побоища и наркотици с лидер Димитър Желязков.

Още по темата

Самият той бе задържан в луксозен хотел в Истанбул заедно със зърнения бос и общински съветник от Бургас Бенчо Бенчев. За 24 часа с тях бе задържан и бившият депутат от ДПС Несрин Узун. По-късно срещу Бенчев бе повдигнато обвинение, че е укривал Митьо Очите в чужбина. Оказа се, че на името на зърнения бос са били запазени три стаи в турския хотел, като в една от тях се настанил Митьо Очите с приятелка.

Желязков и Бенчев се срещнали предния ден в Гърция, след което несебърлията, който вече бил издирван от Интерпол с червена бюлетина, е транспортиран до Турция с един от автомобилите на общинаря.

Сред обявените за издирване бе и несебърският хотелиер и общински съветник Пейко Янков, син на убития бивш шеф на местния парламент в Несебър и крупен хотелиер Димитър Янков.

Пейко Янков се предаде сам и в момента е в ареста, обвинен в рекет.

Зад решетките остават и задържаните през август приближени на Очите - Венцислав Христов, Радослав Николов, Иван Пишиев и Иван Найденов. Единствено Йордан Въчев, за когото се смята, че е въртял погребалния бизнес на групировката, бе пуснат под домашен арест заради заболяване.

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
31
 
! Отговори
Рашко преди 5 години
Тоя цирк сме го гледали вече. До лятото Очите ще вършее на Слънчака
12
1
 
12
 
! Отговори
BG СМЕШКИ преди 5 години
този ше го гръмнат най- накрая ! много се разчу за него а и вече ми се струва че е бита карта ...така навремето опаткаха и Самоковеца и Поли Пантев след като натрупаха бая мангизи и почанахада се правят на велики и да пречат ...този е следващият ...
11
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Искат да го пазят и лекуват управляващите. А сега не управлява БСП а ГЕРБ. Както и последните 10 години...
10
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дойдат ли на власт БСП е навън, все пак им е спонсор.
9
0
 
28
 
! Отговори
Съдия Левчев преди 5 години
По очите му личи че е честен човек и на мравчиците прави път.
8
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Световна новина всички журналистки се подмокриха. Абе кво ни интересува нас нормалните хора че някакъв са го докарали от Турция. Какъв е тоя *** на управляващите които играят игрички с него и после се правят че го търсят. От вчера ли е в бизнеса с дрога и рекета аз поне го знам от 2000 година. Какво направиха сеяндурските пишман управници за 18 години. Нищо делкаха си мангизите и си трайкаха. Когато спря да се тчита там където трябва го подгониха. Не така бе не сме расли у саксия.
7
0
 
29
 
! Отговори
Кирил преди 5 години
Митьо ли, о той е много болен и ще го пуснат..
6
0
 
21
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 5 години
Митьо,Митьоо,що ли ти трябваше да се...върнеш.Да беше...свил към Южна Африка,или...братска Венецуела,можеше там и...аташе да те направят.
5
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Забавил се е, защото двадесет минути си е търсил полицейската карта. После мушмороците като видяли, че тя е с диагонали го изпратили и посрещнали с почести.
4
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На българска земя е друго ако не веднага то скоро ще е на свобода ,а пак какво толкова е направил рекет как ще докажат? Все пак това е бг и парите имат значение за решението на съда , забравих да кажа че Митю може би е много болен ......това също ще има голямо значение за едно бъдещо дело.
3
1
 
17
 
! Отговори
Вълчо Кумчев преди 5 години
Традиционното Добре дошъл на родна земя господин Очите !
2
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ся ще го пуснат домашен арест, преди лятото може би май, ще го пуснат под гаранция. Ще си живее живота и след 3 години ще го онивинят.. тия филми съм ги гледал, нищо ново под слънцето.
1
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Митьо си дойде за да се включи в Луковмарш