Прокуратурата спря проверката по скандала "Ало, Банов съм"

Мотивът - нямало данни за извършено престъпление
29
Прокуратурата спря проверката по скандала "Ало, Банов съм"
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Специализираната прокуратура отказа да разследва министъра на културата Боил Банов по сигнал на БСП заради липса на данни за извършено престъпление.

Още по темата
В началото на годината социалистите и по-специално настоящият водач на листата за евроизборите на БСП Елена Йончева сигнализираха обвинеинето..
 
Тя обвини Боил Банов, че е съдействал за опрощаването на поне 700 000 лева неустойка на фирмата – строител на "Ларгото" и като доказателство изпрати на обвинението аудиозапис.

Според социалистката разговорите са свидетелство за корупционна схема при строежа на "Ларгото”, където са установени опростени неустойки на фирмата изпълнител, а самият Банов давал указания как да се фалшифицират документи.

Записите, по думите на Йончева, показват разговори от 2016 г., когато Боил Банов беше зам.-министър на културата във втория кабинет "Борисов".

От своя страна министърът на културата се оправда, че за неустойките се водят дела и заяви, че ще съди Йончева за клевета. 

Той обяви, че изнесените записи от Елена Йончева са скалъпени и че от няколко години се опитват да го рекетират с тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
4
 
45
 
! Отговори
истина е преди 5 години
Прокуратурата и тиквунската мафия са като две капки вода !!
2
4
 
47
 
! Отговори
срамота преди 5 години
Поредната прокурорска изцепка.Поредното замитане на герберските далавери.Поредния тиквен министър , отървал кожата за да не падне кабинета "Тиква-3".
1
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма значение виновен или не, е момента така нагло цацаратурата да излиза с такъв чаршаф, показва само как на никой не му пука за право и справедливост в мутренската ни татковина! Трябва да се забрани на всякакви държани служители да пътуват по екзотични офшорни места. Да ги видим после!